Ideoita

10 upeaa hotellia hääyölle

Kuva: nordicchoicehotels

Olen listannut tänne 10 hotellisuosikkiani hääyötä ajatellen. Hotellit eivät ole missään erityisessä järjestyksessä. Informaatio on pääosin nettisivuilta kerättyä, mutten voi taata sen paikkansa pitävyyttä.

St George, Helsinki

Helsingin keskustassa sijaitseva St George -hotelli sijaitsee entisessä painotalossa. Hotellirakennus on todella kaunis niin sisältä kuin ulkoa ja sijaitsee Vanhankirkon puiston laidalla. Tämä puisto on yksi ehdottomista lempipaikoistani Helsingissä ja se oli yksi oleellinen syy, miksi valitsimme juuri tämän hotellin hääyöllemme. Hotellissa on myös spa-osasto uima-altaalla.

Kuva: St George

Lapland Hotels, usealla paikkakunnalla

Näistä olen tutustunut netin kautta vain Helsingin Bulevardilla sijaitsevaan. Huoneet ovat luonnollisesti Lappi-henkisiä ja osasta löytyy oma sauna.

Kuva: Lapland Hotels

Radisson Blu Seaside, Helsinki

Hotellin Executive Suite on voittanut vuoden hääsviitti palkinnon useana vuonna, eikä ihme. Huoneeseen kuuluu oman saunan lisäksi terassi ja poreamme. Hinta oli muistaakseni noin 1000 euroa/yö, mutta mikäli hääyöhön on varaa panostaa niin paljon, on se varmasti unohtumaton.

Kuva: Blog.radissonblu

Hotel Haven, Helsinki

Hotel Haveniin pääsimme tutustumaan ihanassa Made in Haven– tapahtumassa helmikuussa ja hotelli on kauniimpi sisältä kun ulkoapäin voisi ehkä arvata. Mikäli ottaa huoneen merinäköalalla, minkä sijainti melkein vaatii, on näköala todella ainutlaatuinen, sillä hotellista näkee merelle kauppatorin suuntaan.

Kuva: booking.com

Hotel & Spa Resort Järvisydän, Rantasalmi

Olimme täällä vuosi sitten, koska halusimme päästä katsomaan norppia ja pääsimmekin norppasafarille. Hotelli on tunnelmallinen ja kylpylä oli kaunis myös. Norppasafari oli aivan mahtava, mikäli hääyönne sijoittuu kevääseen, kannattaa ehdottomasti käydä. Alueella on myös paljon muuta tekemistä, me kävimme pelailemassa frisbee-golfia ja melomassa. Me yövyimme hotellissa, mutta nykyään vaihtoehtona on myös iglut. Voi olla, että kesällä iglu ei ole miellyttävä vaihtoehto, mutta muina vuodenaikoina varmasti todella romanttinen.

Kuva: Parastasaimaalla

Arctic fox igloos, Ranuanjärvi

Halpaa iglu-elämä ei ole – hinnat ovat 400-500 euroa yö, ellei majoitu kesällä, jolloin iglun saa reilulla sadalla eurolla. Kokemus on kuitenkin varmasti mieletön ja toisaalta, talviyöpyminen on samoissa hinnoissa Helsingin keskustan hienojen hotellien kanssa, mutta huomattavasti eksoottisempi kokemus.

Kuva: Arctic Fox Igloos

Lumihotelli, Rovaniemi/Sinettä

Tämä on mielestäni niin ihana, että aion kyllä itse joskus päästä tänne. Hotellissa on noin 0 astetta, eli veikkaan, että yksi yö riittää hyvin. Heiltä löytyy myös lasi-igluja, ja mikäli haluaa yöpyä useamman yön yksi yö lumihotellissa ja pari lasi-iglussa on ilmeisesti heidän suosituksensa. Alueelta löytyy myös mm. lumisauna. Äkkiseltään katsottuna kahden hengen huoneet näyttäisivät alkavan 140 eurosta.

Sviitti. Kuva: Lumihotelli

Sokos Hotel Torni, Helsinki

Ihana vanha hotelli, josta näköala kaupungin ylle. Kiinni juuri nyt, avataan 2021. Odotan innolla kuinka upea siitä tulee suuren remontin jälkeen.

Kuva: Sokoshotels

Glo Hotel Art, Helsinki

Täällä olen käynyt vain baarin puolella, mutta paikka teki suuren vaikutuksen. Hotelli sijaitsee Helsingin keskustassa ja rakennus on niin ulkoa kuin sisältä kuin linna, -tarkalleen ottaen, paikka onkin 1900-luvun jugenlinna. Kuvien perusteella huoneet ovat, valitettavasti, aika modernin näköiset, mutta kokonaisuutena varmasti ihana kokemus. Yövyimme ystävänpäivänä Glo Hotel Kluuvissa ja siellä huoneet olivat todella kauniit ja viihtyisät, en epäile, etteikö sama olisi täällä.

Kuva: Booking

Regatta Spa Hotel, Hanko

Hotellin sviiteissä on ihania yksityiskohtia, kuten Regatta Tower Suiten pieni torni. Hotellissa on myös kaunis kylpylä, josta suuret ikkunat merelle. En ole ikinä käynyt täällä, mutta joskus, kun menen (enkä vain kuvittele meneväni) Hankoon, yritän ehdottomasti käydä testaamassa.

Kuva: Hotelregatta

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish