Morsiamen pukeutuminen

6 vinkkiä hääpuvun teettämiseen

Kaupallinen yhteistyö: Villisilkki

Kuva: Vill Sander

Mikäli suunnittelet häitä ensi kesälle, nyt on hyvä hetki tilata hääpuku tai etsiä sille tekijä. Olen koonnut tähän kuusi vinkkiä, joilla hääpuvun teettämisprosessi helpottuu huomattavasti. Minun hääpukuni yläosan teki äitini ja helman ompelija, kun jouduimmekin aikamoiseen kiireeseen ja siitäpä ensimmäinen vinkkini hääpuvun teettämiseen!

  1. Aloita ajoissa
    Sitä saattaa pelätä, että mieli muuttuu tai toivoa vielä löytävänsä puvun liikkeestä, mutta suosittelen olemaan ajoissa teettämisen kanssa. Pukua voi varmasti muokata, jos mieli matkan varrella muuttuu, mutta kiireessä ei ole kiva olla. Myöskin haluamasi ompelija saattaa olla jo varattu, mikäli odotat liian pitkään.
  2. Etsi oikea tekijä
    Siitä päästäänkin tekijään. Ei kannata ottaa ketä vain, vaan käy juttelemassa ideastasi ja tunnustele fiiliksiäsi. Haluat jonkun, joka on itsekin innoissaan ideastasi ja osaa myös toteuttaa sen.
  3. Kuvaile pukua mahdollisimman tarkasti
    Mikäli juuri sellaista pukua, millaisen sinä haluat ei löydy internetinkään kätköistä, tallenna ja esittele ompelijalle kuvia eri osista pukua. Tuollainen yläosa, mutta tällainen hiha, mielummin tällaista pitsiä ja niin edespäin.

4. Mieti budjettisi
Äitini maksoi hääpukuni ja hän myös teki sen suurimmilta osin, joten totta puhuen emme edes puhuneet budjetista, mutta säästimme varmasti paljon siinä, että emme tarvinneet ompelijaa koko projektiin. On kuitenkin hyvin mahdollista, että haluamaasi pukua on vaikea toteuttaa toivomassasi budjetissa. Itse miettisin siinä tapauksessa, voiko jostain muusta säästää tai valitsisin muutaman ihanan puvun ja toteuttaisin niistä edullisimman, kun olisin saanut hinta-arvion. Myös ompelijoissa voi olla suuria eroja, kaikista tunnetuin saattaa olla myös kallis, kysele tutuilta ja pyydä hinta-arvioita, niin saatat säästää paljon.
5. Ole itsepäinen
Tämän neuvon annoin kerran aiemminkin, mutta se on mielestäni tärkeä. Toki aina kannattaa kuunnella ammattilaisen ideoita ja ajatuksia, mutta päätös on lopulta aina sinulla. Älä suostu tekemään muutoksia, jotka vievät pukua sellaiseen suuntaan, mitä et halunnut. Minä ainakin tiesin juuri mitä haluan ja jos olisin lähtenyt oikomaan mutkia helppouden takia, en olisi lopulta saanut sitä mitä toivoin. Onneksi äitini luotti visiooni loppuun saakka.
6. Valitse materiaalit tarkkaan
Materiaaleilla on väliä. Vaikka kyseessä on puku, jota käytät luultavasti vain kerran, se on päälläsi koko päivän ja haluat sen näyttävän ja tuntuvan hyvältä vielä loppuillastakin. Me teimme koko puvun eri paksuisista silkeistä, lukuun ottamatta helman organza- ja tyllikerroksia, mutta niidenkin alla oli paksua silkkiä. Ostimme kaikki silkit ja pitsit Villisilkistä ja heillä onkin mielestäni Suomen paras valikoima. Itse en ole suuri pitsin fani ja halusin sitä vain paikoittain. Halusin pysyä kaukana kaikista hempeistä kukkapitseistä, tämä on toki vain minun makuni. Onneksi löysimme Villisilkistä aivan upean pitsin, josta leikkasimme palat niin mekkoon kuin huntuunkin. Suosittelenkin valitsemaan pitsitkin tarkkaan, mikäli olet samanlainen yksityiskohtien hioja kuin minä.

Toivottavasti näistä oli apua, ihanaa hääpuvun suunnittelua!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish