Aamiaisarvostelu

Aamiaisarvostelu: Cafe Ekberg

Pidän Cafe Ekbergistä paikkana todella paljon ja myönnän, että halusin, ja odotin, pitäväni myös heidän aamupalastaan. Olen ollut siellä sitä paitsi aiemminkin aamupalalla, enkä muistanut, että siinä olisi ollut ainakaan mitään vikaa, joten odotin olevani tyytyväinen.

Aamupalan hinta on 14.50 euroa. Saavuin aamupalalle kello 10 ja tasan kello 10.30 ruokia korjattiin jo pois. Tämä on toki täysin ymmärrettävää, heillä oli varmaankin lounas alkamassa pian, mutta se on hyvä pitää mielessä, mikäli sinne suuntaa myöhemmälle aamupalalle.

No. Aloitetaan sillä, että palvelu on erinomaista edelleen ja paikka on kaunis, edelleen. Aamupala sen sijaan oli suuri pettymys. En tiedä, onko sitä muutettu sitten viime kerran, kun siellä olin, vai onko minusta tullut kriittisempi. Suurin ongelma, mutta hyvin oleellinen sellainen, oli, etten meinannut löytää oikein mitään syötävää. Päädyin lopulta ottamaan palan leipää, johon löytyi päälle voita, kermajuustoa, tuorekurkkua ja tomaattia. Sekasyöjille olisi ollut myös leikkeleitä. Leipä itsessään ei ollut erityisen hyvää ja koko voileipä jäi aika askeettiseksi. Sen lisäksi otin runsaasti munakasta, ihan vain jotta saisin syötyä jotain, ja siihen kylkeen herkkusieniä. Söin tämän sitten ketsupin kera, jota sain kyllä pyytää kahdesti ennen kuin se tuotiin, itse munakkaassa ei ollut sen kummempaa makua, sienet olivat ihan hyviä.

Jälkiruoaksi ei löytynyt marjoja, mutta tarjoilla oli kuorimattomia omenoita, päärynöitä ja satsumia. Leikkasin sitten vähän päärynää ja satsumaa jogurtin joukkoon jälkiruoaksi, jotta olisin syönyt jotain. Sen lisäksi tarjoilla oli ainakin muromysliä, corn flakes- muroja, siemeniä ja kermavaahtoinen jälkiruoka Pappilan hätävara.

Mikäli linjana on tyypillinen suomalainen aamupala, olisi ollut kiva saada vaikkapa karjalanpiirakoita, munavoita, savulohta, maustekurkkua, hedelmäsalaattia ja tuoreita marjoja. Mikään nyt tarjoilla olevista ruoista ei ollut erityisen hyvää ja valikoima oli niin suppea, että en todella meinannut keksiä, mitä söisin. Voi myös olla, että heidän valikoima ei vain sattunut olemaan sellainen, mistä minä pidän. Olihan siellä toki muutakin kuin se mitä minä otin, kuten esimerkiksi homejuustoa, puuroa ja pullaa. Minulle aamupala oli kuitenkin pettymys.

Kaunis, perinteinen kahvila, jossa hyvä palvelu. Aamupalavalikoima harvinaisen huono, eikä makukaan tehnyt vaikutusta. Kaksi tähteä **.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish