Tyyli

Äitiystyyli

Heippa! Olen pitkään halunnut tehdä postauksen äitiystyylistäni ja nyt löytyi vihdoin sopiva hetki.

Kun tulin raskaaksi, suunnittelin, että ostan muutamat alaosat, muutamat yläosat ja pari mekkoa ja niitä fiksusti yhdistelemällä pärjään hyvin koko raskausajan. No, joo, tällaisen alustuksen jälkeen ei varmaan tarvitse edes kertoa, että hommahan ei mennyt aivan näin!

Jotenkin lähti mopo vähän käsistä, tosin on sille muutama ihan hyvä syykin. Ensinnäkin kaikki vaatteet, jotka sopivat alkukuukausina kun isoin ongelma on turvotus, eivät tunnu enää mukavilta nyt loppukuukausina. Samoin kunnon kesävaatteeita oikeasti tarvitsi kunnon hellekesään, mutta tässä on vielä aikaa laskettuun aikaan marraskuun lopulla, joten niillä ei pärjää enää syksyllä.

Muutama ihan virheostoskin tuli, ostin pari toppia, joissa ei ole rypytystä sivuilla. En oikeasti keksi, miten ne ovat ansainneet tittelin äitiysvaate, koska nyt kun vatsaa on paljon, ne jäävät tuohon juuri navan alle…

On ollut myös hassua ostella aivan eri mentaliteetilla kuin yleensä. Normaalisti katson materiaalit tarkkaan ja ostan mielelläni laatua, joka kestää vuosia. Raskaana taas ostan helposti halvempia vaatteita, sillä vaate tulee käyttöön vain lyhyeksi aikaa – ehkä tämänkin takia vaatteita on tullut ostettua normaalia enemmän. Lopuksi vielä ihan inhimillinen syy, raskaana ei aina ole niin hehkeä olo ja välillä on vaan kiva ostaa jotain uutta ja tuntea, että asu on ainakin hyvä. Se onkin muuten aivan mahtavaa, että nykyään saa oikeasti ihan kauniita äitiysvaatteita! Ei tarvitse joustaa liikaa omasta tyylistään ja vaatteita löytyy monissa hintaluokissa. Sitten asuihin!

Tämän mekon ostin sekä harmaana että beigenä ja se onkin ollut yksi lempikesävaatteistani. Lempikomboni on ollut yhdistää se Minna Parikan sandaaleihin, kuten aloituskuvassa beigen mekon kanssa.

Innostuin vihdoin tänä kesänä pyöräilyshortseista ja niitäkin onneksi löytyy hyvin äitiysmalleissa. Ostin yhdet treenikankaasta salille ja loppuja olen yhdistellyt niin äitiystoppeihin kuin vain isompiin normaalimalliston paitoihin, kuten ihanaan Adam Selmanin paitaan alla.

Mekkoja olen käyttänyt tänä kesänä tosi paljon! Ehkä se johtui säästä, ehkä mukavuudesta. Onkin ollut ihana huomata, että kivoja mekkoja löytyy myös äitiysmallistoista, joskin jonkin verran saa selata eri äitiysvaatekauppojen sivuja.

Mustan mekon sain siskontytöltäni, jolla oli vielä tallessa jotain äitiysvaatteitaan ja vaikka en yleensä ikinä käytä mustaa, se oli täydellinen, kun tarvitsin jotain vähän juhlavaa. Alla olevan valkoisen mekon ostin häitä varten, sillä häät olivat kaksipäiväiset juhlat, joista toisena pukukoodina oli valkoinen asu. Meinasin jo menettää toivon, kunnes löysin tämän Boohoo -nettikaupasta.

Alla oleva mekko on muistaakseni Missguided Maternity mallistosta, suosittelenkin katsomaan myös brittiläisten ja amerikkalaisten äitiysvaatesivustojen nettisivuja asuja etsiessä.

Normaalisti kuljen syksystä kevääseen lähes aina legginseissä, joten niitäkin toki löytyy. Tosin vain parit, joista toiset mustat -kuten todettu yllä, en yleensä ikinä pukeudu mustaan. Tällä alla olevalla asulla taas on mielenkiintoisempi tarina, nimittäin ostin setin, jossa on legginsit ja imetystoppi, mutta ne olivat tumman harmaat. Päätin sitten leikkiä pikku-kemistiä ja heitin ne klorite-vesiseokseen ajatuksena vaalentaa ne vaaleanharmaiksi. Noh, siellä jonkin aikaa lilluttuaan, huomasin, että ne alkoivat näyttää vaaleanpunaisilta, joten päätin ruokkia tieteellistä ja muodillista uteliaisuuttani ja jäädä katsomaan miten käy. Ehkä vuorokauden päästä koko asu oli vaaleanpunainen, tikkauksia lukuun ottamatta. Pidän siitä huomattavasti enemmän näin, joten sanoisin, että koe oli erittäin onnistunut, joskin lopputulos hieman yllättävä!

Alla oleva college-shortsiasu oli myös ihan mahtava löytö. Olen tosi ihastunut tällaiseen vaaleaan beigeen juuri nyt ja asu on tosi mukava päällä.

Bikinit ostin normaalimallistosta, isommassa koossa vain. Takki on Panos Emporion, myös normaalimallistosta.

Siinä jotain tämän kesän asujani, laittelen ehkä vielä postauksen syys- ja talvivaatteista ennen synnytystä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish