Hääkoristeet

Aitoja vai kestokukkia

Kuva: oriflowers.com

Julkaistu alun perin Meidän Häät -sivustolla.

Myönnän heti alkuun, että yleensä en pidä kestokukista lainkaan. En olisi koskaan ajatellut, että niitä tulisi häihimme, mutta on muutama syy, miksi olemme päätyneet käyttämään häissämme kestokukkia aitojen kukkien lisäksi.

Ensinnäkin häämme ovat saarella, joten haluan koristella myös veneen, joka kuljettaa vieraat saarelle ja pois. Koska vene ravaa koko päivän edes takaisin aamusta aamuyöhön mahdollisesti tuulisessa säässä, en usko, että olisi mitään mahdollisuutta, että aidot kukat kestäisivät kyytiä kovin hyväkuntoisina pitkään. Eli veneen koristelu tehdään kestokukilla.

Kuva: laurelweddings.com

Meille tulee myös eräs suurempi koristeluprojekti (siitä lisää myöhemmin), joka vie paljon aikaa tehdä ja tulee myös olemaan kovassa käytössä. Myös tähän olen suunnitellut kestokukkia.

Koska vihkiminen on hääpaikalla, meillä on siellä myös hääkaari. Hääkaaren koristelusta emme ole vielä päättäneet, että tehdäänkö se aidoilla- vai kestokukilla. Luulen, että keskustelemme siitä kukittajamme kanssa, kun tapaamme maaliskuussa.

Aitoja kukkia meillä tulee pöydille, omaan, kaasojen ja morsiusneitojen kimppuihin sekä sulhasen ja bestmanien vieheisiin.

Kuva: oriflowers.com

Kestokukkia tilatessa saa kyllä jatkuvasti jännittää, sillä se mitä saapuu ei välttämättä ole aivan se mitä luuli tilanneensa. Toisaalta, aitojen kukkien kanssa lopullisen tuotoksen näkee vasta häissä, etukäteen tilatuissa on sentään aikaa korjata ongelmat, kuten maalata väärän väriset ruusut huonekalumaalilla 😀 Kestokukat myös voi, ja kannattaa, myydä tai lahjoittaa eteenpäin. 

Tämä kestokukkakyynikko on siis valmis myöntämään, että kestokukille on myös paikkansa. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish