Makutestit

Alkoholittomat juomat 1: Kesäjuomat

*Tähdellä merkityt juomat saatu makutestiä varten

Nyt, kun kevät on tullut, on hyvä aika testailla alkoholittomia kesäjuomia! Vaikka viini onkin namia, juon usein myös alkoholittomia (kuohu)viinejä, siidereitä ja oluita, joten ajattelin kokeilla erilaisia vaihtoehtoja alkoholille ja kertoa niistä täällä blogissa. Toivottavasti niistä löytyy teillekin uusia suosikkeja!
Aloitan kesäjuomapostauksella, joka kattaa siiderit ja muut hedelmäiset juomat. Tulossa omat postaukset myös alkoholittomista viineistä, kuohuviineistä ja oluista.

Teimme ensimmäisen maistelun Eerikin kanssa ja valitsimme molemmat omat suosikkimme. Juomien esittelyyn!

Somersby Apple

S: Olin pitänyt Somersbytä makeana, mutta verrattuna joihinkin toisiin makutestin juomiin, tämä olikin kuivemmasta päästä. Kesäinen, toimiva valinta, kun haluaa siiderin, muttei alkoholia.

E: Luottotuote aurinkoiseen kesäpäivään. Raikas ja muistuttaa paljon alkoholillista versiota. Nautiskeluun ja janon sammuttamiseen.

*Vinkku (Lasso Drinks)

S: Termi ”hedelmäviini” oli kokenut mielessäni vakavan inflaation teinivuosieni jälkeen, joten olin yllättynyt, kuinka hyvää hedelmäviini voi olla! Ihanan kevyt kesäviini vaikka terassille tai piknikille. Minulle tuli heti mieleen, että tätä pitäisi juoda ulkona syödessä. Vaalea väriltään, hento tuoksu.

E: Hedelmäinen kesäviini, sopisi vaikka Proseccoa korvaamaan.

*Sour Rasberry Virvoitusjuoma (Olvi)

S: Pirteän pinkki väriltään, tuoksussa etikkaa. Erittäin makea ja marjainen. Enemmänkin vaihtoehto limulle, kunhan pitää vienosta etikan tuoksusta.

E: Makea kesäjuoma. Sopisi korvaamaan mansikkasiiderit tai makeat limut ja juomat.

*Brewed Lime Virvoitusjuoma (Olvi)
Eerikin suosikki

S: En tiedä kuvittelenko, mutta ihan kun tuoksussa olisi kardemummaa. Joka tapauksessa oikein kiva juoma, ei liian makea ja jännä maku olematta liian eksoottinen. Vaalea väriltään.

E: Täydellinen, mikäli haluaa kesäisen cocktailin alkoholittomana. Muistuttaa jotain kesädrinkkiä, mutta vaikea sanoa mitä tarkalleen. Toimisi myös erinomaisesti mixerinä vodkan kanssa.

Kopparberg Light Pear alkoholiton

E: Makeampi vaihtoehto siiderille kuin esimerkiksi Somersbyn omena. Toimii kesäpäivinä.

S: Tässä päärynän tuoksussa on jotain, mistä tulee mieleen Vappu ja kesä. Makeahan tämä on, mutta yksi runsailla jäillä sopisi täydellisesti terassille.

*Crodino (Maahantuoja Beverage Partners Finland)
Sissin suosikki

S: Tätä olin odottanut pääseväni maistamaan, eikä se pettänyt! Juoma on alkoholiton vaihtoehto Aperol Spritzille ja suositellaankin tarjoiltavaksi runsaiden jäiden ja appelsiinilohkon kera. Tätäkään en pienen makeuden takia joisi kuin yhden tai kaksi kerralla, mutta kertoja tulisi kesän aikana useita! Aperol Spritzmäinen maku ja tuoksu.

E: Jos pidät Aperol Spritzistä, pidät tästä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish