Makutestit

Alkoholittomat juomat 5: Viinit

Kaikki juomat saatu makutestiä varten.

Jee, nyt päästään omiin suosikkeihini, eli viineihin!

Vaikka normaalisti olen enemmän valko- kuin punaviini ihminen, nyt kun syksy on tullut on ollut ihanaa ottaa silloin tällöin lasi alkoholitonta punaviiniä ja mennä parvekkeelle lukemaan. Olikin siis täydellinen aika tehdä pieni viinimaistelu, jotta löytyy parhaat alkoholittomat viinit syksyn iltoihin.

Meillä oli Eerikin kanssa maistelussa kaksi punaviiniä, kolme valkoviiniä ja yksi rosé. Tällä kertaa teimme maistelun ruoan yhteydessä ja laitoimme kotona tapaksia viinien seuraksi. Muuten maistelu tehtiin kuten ennenkin, molemmat valitsivat suosikkinsa ja molempien kommentit on listattu alle.

Natureo Torres punainen (Winestate)
Sissin suosikki

E: Hillomainen, hyvä punaviini.

S: Jotenkin tällä kertaa punaviinit toimivat vielä paremmin kuin valkoiset ja tämä nousi pienellä marginaalilla voittajaksi. Kevyehkö, mutta punaviinimäinen.

Natureo Torres valkoinen (Winestate)

E: Hyvää, muistuttaa oikeaa viiniä. Sopii hyvin tapasten kanssa.

S: Tämä on ehdottomasti parhaimmillaan mahdollisimman kylmänä, lämmetessään maistuu makeammalle. Oikein kiva perus alkoholiton valkoviini, jota juo mielellään vaikkapa juuri ruoan kanssa.

Natureo Torres rosé (Winestate)

E: Hyvä tämäkin, ajaa saman asian kuin oikea rosé. Kesällä tätä voisi juoda janojuomanakin. Kuten pullossakin lukee, sopii oikein hyvin tapasten kanssa ja varmasti pastan myös.

S: Kiva rosé, ei liian makea ja toimii erityisen hyvin jäiden kanssa. Olisi parhaimmillaan terassilla runsaiden jäiden kera.

Sangre De Toro punainen (Winestate)
Eerikin suosikki

E: Oikein hyvää, muistuttaa kyllä punaviiniä. Tätä voisi hyvin juoda enemmänkin, kiva, pehmeä maku.

S: Tosi hyvä tämäkin punaviini! Menisi hyvin ruoan kanssa tai lasillinen kirjaa lukiessa. Maku aika kevyt, mutta punaviinimäinen.

Sangre De Toro valkoinen (Winestate)

E: Suosikki valkoviineistä. Muistuttaa hyvin paljon oikeaa viiniä. Hieman mineraalinen, muistuttaa etäisesti Rieslingiä. Voisi joskus korvata oikean viinin tällä.

S: Tässä hitunen hapokkuutta, joka itseasiassa toimii tosi hyvin, vaikka yleensä en niin pidä Riesling -tyyppisistä viineistä. Myös oma suosikkini valkoisista. Sopii niin ruoan kanssa kuin vain fiilistelyyn.

Zera (Winestate)

E: Tulee mieleen lasten kuohuviinijuoma, hyvin hedelmäinen. Makeahko.

S: Tässä maistuu vahvasti persikka, joten muistuttaa ehkä enemmän hedelmäviiniä kuin valkoviiniä. Maku ei kuitenkaan kovin makea, toisaalta ei kovin viinimäinen.

2 kommenttia

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish