Bebe,  Synnytys,  Vauva

Bebe on täällä!

Kuten olette varmaan jo aavistelleetkin blogihiljaisuudesta, huomanneet ig storystani, tai ihan vain päätelleet, etten minäkään voi olla loppuelämääni raskaana -meidän ihana, täydellinen vauva on syntynyt! 🤍

Synnytys meni päin seiniä ja päättyi lopulta hätäsektioon, mutta kaikki on kuitenkin hyvin vauvalla ja äidilläkin heti, kun sai ihanuuden syliinsä.

Kyllä synnyttäminen on ihmeellistä! Muistan, kun heräsin leikkauksesta ja sain käärön syliini, en tiennyt miten edes käsitellä sitä valtavaa tunnetta. Taisin sanoa ensimmäiseksi jotain, että ”hänhän on aivan täydellinen!” ja sitten en tiennyt itkisinkö vai mitä tekisin. Okei, olin aika pöllyissä kaikista lääkkeistä, mutta väitän, että tunteet olisivat olleet vielä dramaattisemmat, jos en olisi ollut 😄. Se oli aivan ihmeellinen tunne ja se jatkuu jollain tapaa joka päivä, kun katselee tätä pientä otusta. Sen jälkeen koko elämä muuttui aivan ihanimmalla tavalla ja joka päivä sitä vain rakastaa tätä pientä toukkaa enemmän ja enemmän.

Bebe syntyi käynnistyksellä kello 3.31 lauantaiyönä 4.12 ja pääsimme kotiin jo 6.12 -toivoin mahdollisimman pikaista kotiutusta. Koska oli itsenäisyyspäivä, vauva tuotiin juhlavasti kotiin Suomen lippujen liehuessa ja poliisien vartioidessa matkaamme.

Perheeni auttoi meitä saamaan tavarat sairaalasta kotiin ja he pääsivät katsomaan vauvaa heti kun saavuimme. Olikin ihanaa päästä esittelemään pikkuinen heille heti ja tiesin, kuinka kovasti he olivat odottaneet hänen tapaamistaan.

Vauvan ensimmäiset päivät olivat tosi rauhallisia ja maitoakin tuli alusta asti ainakin vähän. Kotiin tultuamme hän on näyttänyt välillä temperamenttiaan ja on käynyt selväksi, että hän on kova poika syömään! Muistatte ehkä, kuinka pelkäsin, että hän on viisikiloinen möhkäle, no, hän olikin vain reilut 3.3 kg syntyessään, mutta tällä viikolla neuvolan kotikäynnissä hänet punnittiin reilun viikon ikäisenä ja painoa oli jo yli 3.5kg. Pikkuinen on siis perinyt äitinsä ruokahalun…

Olemme Eerikin kanssa molemmat kotona (kirjoittelen vauvanhoitosuunnitelmistakin vielä erikseen), joten koska meidän pikkuinen ei juuri nuku yli tuntia kerrallaan ainakaan öisin, olemme jakaneet yöt, jotta molemmat saavat nukkua. Tämä jako menikin täydellisesti, sillä Eerikki tykkää valvoa ja katsoa vaikkapa NHL-pelejä läpi yön. Minulle taas tulee aikaisin väsymys ja olen ehdottomasti parhaimmillani aamulla. Niinpä Eerikki valvoo aamuyöhön/aamuun ja minä jatkan siitä ja annan Eerikin nukkua pitkälle yli puolen päivän. Koska imetän, menee aikaa hurjasti ihan vain vauvan syömiseen, mikä tarkoittaa, että silloin Eerikki voi nukkua tai hoitaa muita asioita. Luotan, että jossain kohtaa Bebe ei enää käytä 12(?) tuntia päivässä syömiseen…

Nimiäisiä juhlitaan jo sunnuntaina, tiedän, ne tulevat tosi nopeasti! Olin varannut paikan ja sitä myötä päivän jo aikoja sitten, en uskonut, että Bebe tulisi näin myöhässä. Mutta, toisaalta kiva saada nimiäiset juhlittua mahdollisimman pian, sitten pääsemme käyttämään hänen nimeään ja pääsemme vielä näkemään ihania ystäviämme ja sukulaisiamme ennen joulua. Koronatilannekaan tuskin on sen parempi vaikkapa helmikuussa kuin nyt.

Yritän nyt kunnostautua ja alkaa ottamaan kuvia ja postaamaan niitä instagramiin ja kirjoittelen pian lisää!

6 kommenttia

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish