Hääkoristeet,  Häät,  Ruoat ja juomat

Hääjuhla osa 1.

Kuva: Vill Sander

Jatkuu kirjoituksesta Hääkuvaus.

Pöytäkarttamme kuvattuna kotonamme. Olin maalannut peilin raamit kultaiseksi ja teksti oli valkoinen. Pöytäkartta oli ripustettuna HSS:n salin sisäänkäynnin viereen.
Kuva: Vill Sander. Tervetuloa-kyltti.

Siirryimme sisään ja nostimme alkudrinkin ja äitini sanoi muutaman kauniin sanan toivottaen vieraat tervetulleiksi ja Eerikin tervetulleeksi perheeseen sekä siteerasi pätkän Kalevalaa isoäitini muistoa kunnioittaen, joka oli suuri kansanrunouden ystävä.

Kuva: Vill Sander. Hääparin pöytä.
Kuva: Vill Sander
Kuva: Vill Sander
Kuva: Vill Sander
Ohjelma ja menu.

Aloitimme alkupaloilla, jotka tarjoiltiin pöytiin, kuten pääruokakin. Alkuruoan jälkeen kaasoni pitivät ihanan puheen ja sitten siirryimme pääruokaan. Sekä alku- että pääruoka olivat hieman muokattuja siitä, mitä olimme aiemmin käyneet maistamassa, mutta mielestäni edelleen oikein hyviä. Vaihtoehtoina olivat härkää tai siikaa ja kasvissyöjille toki kasvisvaihtoehto.

Kuva: Vill Sander. Alkuruoka.
Kuva: Vill Sander. Kaasojen puhe.
Kuva: Vill Sander
Kuva: Vill Sander. Pääruoka.

Olimme päättäneet juhlia häitämme aikuisten kesken, joten ainoat lapset häissämme olivat siskojemme lapset, jotka toki halusimme ehdottomasti mukaan ja olin tehnyt heille hääpuuhakirjat, jotta heillä ei olisi tylsää.

Kuva: Vill Sander. Hääpuuhakirja kovassa käytössä.

Eerikin perhe ruokaili terassilla, sillä he halusivat pitää turvallisen etäisyyden koronan takia, mikä oli täysin ymmärrettävää. Pääruoan jälkeen Eerikin sisko luki Eerikin isän kirjoittaman puheen ja bestmanit pitivät oman puheensa yhdessä. Bestmanien puhe oli myös todella ihana ja hauska, vaikka kuvassa näyttävätkin kuin olisivat torkahtamassa pystyyn. Lupaan, että niin kovasti emme heillä töitä teettäneet, etteikö virtaa olisi häissä riittänyt 😀

Kuva: Vill Sander. Bestmanien puhe.

Bestmanien puheen jälkeen oli morsiamen ryöstö. Siitä oli keskusteltu etukäteen ja omasta puolestani sen olisi voinut jättää välistä, mutta Eerikistä se oli hauska hääperinne, joten sovimme, että jos he sellaisen haluavat tehdä, niin se sopii. Se oli kuitenkin toteutettu aivan ihanasti! Kerronpa, mitä tapahtui.

Minut vietiin syrjään, mutta vain HSS:n aulaan, sillä bestmanit sanoivat, että voin katsella, mitä tapahtuu. Yksi bestmaneistä, Tommi, alkoi sitten kysellä yleisöltä, että mitäs Eerikin pitäisi nyt sitten tehdä saadakseen tuoreen vaimonsa takaisin. Sieltä tuli kaikenlaisia ehdotuksia, mutta Tommi tarttui sitten ehdotukseen, että Eerikki esittää räppiä. Kaikki, jotka Eerikin tuntevat, tietävät kuinka hänestä on hauskaa räpätä ja hän on hyvä siinä. Kappaleeksi ehdotettiin muun muassa Elastisen Supervoimii, joka valittiin. Seuraavaksi Tommi kysyi, oliko yleisössä ketään musikaalisesti lahjakasta, johon pikkusiskoni avopuoliso totesi, että hän voi tulla auttamaan.

Eerikki ja siskoni avopuoliso, myös Tommi nimeltään (puolet miespuolisista ystävistämme tuntuvat olevan nimeltään Tommi), saivat sitten kolme minuuttia aikaa harjoitella jotain esitettävää, minkä aikana minut istutettiin salin keskelle esitystä odottamaan. Mitä minä en tietänyt, tai juuri kukaan muukaan yleisössä, oli se, että Eerikki oli valmistellut minua varten kappaleen. Hän oli harjoitellut ahkerasti koko kesän, sillä jos räppi menee häneltä hyvin, laulu tapaa tuottaa hänelle hieman ongelmia…

Kuva: Vill Sander. Jännityksellä odotan, mitä tapahtuu…

Niin Eerikki ja Tommi sitten saapuivat esiintymään. Tommi oli tuonut häihin kitaransa juuri tätä varten, vaikken vielä siinä vaiheessa tajunnut, mistä oli kyse. Niinpä Tommi alkoi siis soittamaan ja Eerikki räppämään ja tajusin pian, että tämä olikin täysin suunniteltu juttu, eikä todellakaan mikään kolmessa minuutissa kyhätty esitys. Upein hetki oli se, kun kertosäe tuli ja muistan miettineeni, että voi voi, mitähän tästä tulee ja Eerikki lauloi niin kauniisti! Tommi auttoi taustalla, kuten he olivat harjoitelleet, mutta oli ihan uskomatonta, että Eerikki oli halunnut vielä laulaakin minulle ja oli harjoitellut niin kovasti tätä varten. Se oli todella jotain aivan mielettömän ihanaa ja kaunista. Ja jotenkin vielä niin ihanasti tehty, että siskoni puoliso oli mukana säestämässä ja laulamassa. Jotenkin minulle suku ja perhe ovat niin tärkeä osa häitä ja harmitti, että juuri muutama sukulaisemme joutui perumaan koronan takia. Minusta siinä oli ihanaa perheiden yhdistymis symboliikkaa, että juuri Tommi oli mukana esityksessä. Ja vielä se, että se oli naamioitu morsiamen ryöstöön, josta en alun perin niin välittänyt.

Kuva: Vill Sander

Tässä kappaleen lyriikat:

Supersissi
Kun mä löysin sut tinderistä
Mä olin sekasin
Joku teekkari ja hyvännäkönen
Nähtiin sulla ei ihan selvinpäin
Kookoscurryy ja taivaankävijä
Opetin oulua ja sannoit hassu nää
Ollaan erilaisii, sehän täydentää
Alkuun harjoteltiin miten tää tehdään
Ei tiietty et näin hyvin vois käydäkään
Olin matkustellutkin
Tutkimattomat oli controllerin tiet
Tuo pinkkaa kulutti
Vaan yksinkertainen oululainen mies
Sä otit vastaan tän haasteen
Kai näit miten toimimaan saat sen
Miten mä sut ansaitsen?

Oot niin kaunis voisit olla missi
Osaat kaiken, oot Supersissi
Oot tiedenainen, silti läppäs saa mut hajoon
Nostat ylös kun alan vajoo

Mä en oo helpoimmast pääst
Tuun aina myöhästeleen, anna anteeks
Mun pehmeet puolta ei noi saa nähä
Mut sä saat siitä toivottavasti tarpeeks
Ja tiedän että sulla on ollu rankkaa
Mut aina vaa jotenki sä skarppaat
Ja ku mun hockeygm excel menee rikki
Sanot ota Aho, unohda paniikki
Meidän taival on vasta alkamassa
Ja mä en lepää jos voin jotain tehä sun eteen viel
Nyt aviossa mun kanssa
Vaik oon yksinkertainen oululainen mies
En vielkään osaa tanssii
Ei rytmitajuu, puuttuu balanssii
Mut haluun muuttuu sun kans, niin..

Oot niin kaunis voisit olla missi
Osaat kaiken, oot Supersissi
Oot tiedenainen, silti läppäs saa mut hajoon
Nostat ylös kun alan vajoo

Vastoin todennäköisyyksii
Ei mikään turha mätsi
Vaan todellinen kätsi, siit ei oo epäilyksii
Vastoin todennäköisyyksii
Mä en oo ikin enää yksin
En oo ikin enää yksin!

Oot niin kaunis voisit olla missi
Osaat kaiken, oot Supersissi
Oot tiedenainen, silti läppäs saa mut hajoon
Nostat ylös kun alan vajoo
Oot niin kaunis voisit olla missi
Osaat kaiken, oot Supersissi
Oot tiedenainen, silti läppäs saa mut hajoon
Nostat ylös kun alan vajoo                          
SuperSissiii!

Loppua kohden seisoimme kaikki taputtamassa, he vetivät sen todella upeasti ja olin aivan äärimmäisen otettu.

Kuva: Vill Sander. Nyt oli jo itku lähellä…

Tämän jälkeen ohjelmassa oli vapaa sana ja kenkäleikki. Puheen pitäjiä löytyi hurjasti, mikä on aivan ihanaa, joten jätimme lopulta kenkäleikin välistä, jotta ohjelma ei venyisi liikaa.

Puheiden jälkeen lähdimme ulos ottamaan ryhmäkuvat ja iltakuvat Eerikin kanssa.

Siinäpä sattuikin sitten yksi, öhöm, hassun hauska tapaturma, siitä ensi kerralla! 😀

2 kommenttia

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish