Häämatka

Häämatkalle ulkomaille?

Kuva: Anek Suwannaphoom, Pixels.com

Tällä hetkellä en lähtisi ulkomaille…. jos kyse ei olisi häämatkasta. Sillä kyllä, me harkitsemme ulkomaan häämatkaa nyt aivan tosissamme ja, mikäli lähdemme, lähtö on alle kahden viikon päästä!

Emme varmasti ole ainoita, jotka ovat aihetta pohtineet ja luulen, että ainakin seuraavat asiat ovat olleet monen parin mielessä:

  • Tuntuuko häämatka enää häämatkalta, jos se tehdään vaikka yli vuosi avioliitossa elämisen jälkeen? Osa pareista on saattanut odottaa häämatkaa jo viime keväästä asti
  • Mikäli häämatkalle halutaan ennen perheenlisäystä (mikäli sellainen on toiveena) voi vuoden tai jopa pidemmän ajan odottelu tuntua suurelta riskiltä, jos on kiire iän puolesta
  • Epävarmuus siitä, milloin matkalle pääsee. Milloin suurin osa väestöä on oikeasti rokotettu, kuinka tehokas rokote on, suostuuko tarpeeksi suuri osa väestöä ottamaan rokotuksen, miten ja milloin rokotukset tulevat edes vaikuttamaan matkustamiseen, tuleeko rokotukselle immuuneja mutaatioita viruksesta… Syystä tai toisesta: mitä jos tilanne ei paranekaan puolessa vuodessa tai edes vuodessa vaan edessä on vielä vuosikausien taisto koronaa vastaan?

Me olemme pohtineet asiaa paljon ja lopputuloksena sanoisin, että eihän nyt tietenkään ole paras aika lähteä mihinkään kotioven ulkopuolelle, mutta koska meillä siihen kuitenkin päädyttiin, pyrimme tekemään sen mahdollisimman vastuullisesti.

Kuva: Hellotravel.com

Koronatestit on fiksua ottaa sekä ennen lähtöä että kohdemaassa. Takaisin tullessa käymme tietenkin testeissä ja olemme täyskaranteenissa kunnes voimme olla vakuuttuneita, ettemme virusta kanna.
Me päädyimme valitsemaan All Inclusive -hotellin, josta emme poistu välttämättä kertaakaan sinne päästyämme. Kun emme käy kuin yhdessä maassa, ja sielläkään emme kiertele kaupungista toiseen, suurimmat riskit ovat lentokenttä, lentokone ja muut vieraat ja henkilökunta hotellissa. Me olemme päättäneet, että näiden riskien kanssa olemme sujut, sillä ne eivät ole niin paljon vakavammat kuin jos lähtisimme häämatkalle Suomeen. Tosin yksi oleellinen ero on se, että jos sairastumme koronaan, joudumme sairastamaan sen kohdemaassa.

Niinpä siis, mikäli tilanne ei mihinkään muutu, uuden vuoden aattona me suuntaamme häämatkalle! Laittelen myöhemmin tänään vielä postausta häämatkasuunnitelmistamme.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish