Matkustus

Hääpäiväreissu Ranskaan

Meillä oli tänä vuonna 2-vuotishääpäivä ja päätimme lähteä viettämään sitä Ranskaan. Siihen oli parikin syytä, että miksi juuri sinne. Ensinnäkin, olimme suunnitelleet lähtevämme minihäämatkalle Pariisiin häidemme jälkeen, koska varsinainen häämatkamme olisi vasta häiden jälkeisenä talvena. Koronan takia emme päässeet kuitenkaan matkustamaan Pariisiin, vaan teimme minihäämatkan Suomessa. Olimme kuitenkin jo varanneet hevoskärryajelun Pariisissa ja koska sen pystyi vain siirtämään, tiesimme, että sinne mentäisiin joku päivä tulevaisuudessa. Toiseksi, minun teki raskaana ihan hirveästi mieli samppanjaa (todiste siitä, että ainakaan minun kehoni ei vaadi sitä, mitä se tarvitsee 😄), joten päätin, että kun vauva on syntynyt ja voin vihdoin juoda samppanjaa, lähdemme samppanja-alueelle Ranskaan.

Tämä oli ensimmäinen lentomatka vauvan kanssa, joten jännitimme vähän, että miten kaikki menee, mutta lennot menivät ihan hyvin! Suosittelen imettämään nousut tai laskut, tai antamaan pulloa tai tuttia, jotta vauvan korvat pysyvät auki. Meidän koneemme lähti tosi aikaisin aamulla (ehdottomasti virhe matkasuunnitelmassamme), joten Jordan oli menomatkan ja ensimmäisen päivän aika väsynyt, kuten olimme mekin, ja mietimme jo, että oliko koko matka tuhoon tuomittu. Jordanhan herää edelleen monta kertaa yössä joka yö, joten meillä on aikamoiset univelat. Siihen vielä matkustamisen lisäämä säätäminen, niin täytyy sanoa, että olimme alkuun molemmat aika huonolla tuulella, vaikka yritimmekin skarpata toisiamme varten. Seuraava päivä lähti vielä vähän takkuisesti käyntiin, mutta siitä edespäin reissu meni tosi kivasti.

Meillä oli ihana Seinellä kelluva hotelli, josta löytyi pieni uima-allaskin. Aloitimme seuraavan päivän hotellimme lähellä olevasta kasvitieteellisestä puutarhasta ja eläintarhasta ja paikka oli aivan ihana. Iltapäivällä menimme vihdoin hevoskärryajelulle ja se oli kaikessa siirappisuudessaan ihan parasta! Ajeluun kuului pullo samppanjaa ja Jordan viihtyi tosi hyvin katsellen ihmisiä ja maisemia. Menimme ajelun jälkeen vielä ulos syömään, kun Jordan nukahti rattaisiin ja meillä oli tosi kivaa.

Seuraavana päivänä suuntasimme kohti Epernaytä. Meillä oli upea Airbnb poreammeella ja terassilla aivan Avenue de Champagnen vierestä. Saavuimme juuri ajoissa, jotta ennätimme varaamallemme kiertueelle Charles Mignonin samppanjatalossa ja jäimme maistelulle terassille kahden mukavan britin kanssa, jotka olivat olleet samalla kierroksella.

Seuraavana päivänä meillä olikin sitten varsinainen hääpäivä, jonka aloitimme brunssilla pikku kahvilassa. Sitten kävimme Moet & Chandonin kierroksella ja illan kiersimme alueella ja nautimme reissusta.

Maanantaiaamuna Epernayssa söimme aamupalan majoituksemme viereisessä puistossa ja kävimme vielä parissa samppanjatalossa. Sitten suuntasimme kohti viimeisen yön majapaikkaa lähelle lentokenttää.

Viimeinen hotelli oli ihana kartano uima-altaineen ja hotellin vieraana pääsi myös käyttämään viereisiä tenniskenttiä. Menimme viimeisen päivän aamuna pelaamaan tennistä hetkeksi, mutta pian pitikin lähteä jo pakkaamaan.

Meillä oli hyvin vähän mitään lukkoon lyötyjä suunnitelmia, jotta voisimme joustaa vauvan mukaan ja se olikin hyvä. Suunnittelimme ohjelmaa yleensä aina hetken mukaan ja jos tuli hyvä hetki, kävin uimassa tai menimme vaikka kahvilaan tai Epernayssa jonkin samppanjatalon terassille tai, jos vauva nukkui, poreammeeseen. Suosittelenkin löyhää aikataulua, jos reissaat tämän ikäisen kanssa. Me teimme kyllä päätöksen, että jonkin aikaa tästä eteenpäin menemme matkoille vain esimerkiksi perheeni kanssa, jotta voimme välillä ottaa jonkin aktiviteetin rauhassa kahdestaan ja joku voi auttaa öiden ja miksei päiväunienkin kanssa. Tämä reissu jäi lopulta reilustikin plussan puolelle, mutta kyllä apukädet mukana mahdollistaisi sen, että voisi vähän enemmän suunnitella ja vähän vapaammin rentoutua ☺️.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish