Ideoita,  Kihlat,  Parisuhde

Hääpäivitys

Heippa!
Täällä alle kuukausi häihin ja… emme ole juuri laittaneet tikkua ristiin viimeiseen viikkoon 😀 Ensi viikolla pitää taas ryhdistäytyä, mutta välillä tekee kyllä hyvää pitää vähän vapaata hääsuunnittelustakin.
Olemme sopineet hääporukan, eli kaasot, bestmanit yms. kanssa askartelupäivän, joten se vapautti myös aikaa – ei ole jatkuvasti sellainen olo, että pitäisi olla maalaamassa tai väkertämässä jotain, kun sille on tulossa oma päivänsä ja apujoukkonsa. Suosittelen tällaista porukan kanssa toteutettavaa askartelupäivää kaikille, jotka mitään itse tekevät.

Aamupalalla Hietalahden Kauppahallilla

Seuraavat hommat ovat ainakin listalla ensimmäisinä hoidettaviksi:
– Erään ohjelmanumeron suunnittelu valmiiksi
– Meilejä kukittajalle, vihkijälle yms.
– Nuottien etsiminen erääseen kappaleeseen
– Eerikille asusteet jostain
– Bestmaneille sukat
– Minulle laukku
– Hääpuvun ja harjoitusillallisasun sovitusta
– Häiden jälkeiselle brunssille pöytävaraus
– Esteettömyystodistuksen kanssa vihkijän luo
– Reissu Tallinnaan
– Tavarat vessakoriin
– Eerikin vieheestä tapaaminen tai meili (voitettiin messuilta)
– Loppujen tarvikkeiden tilaus, kuten paikkakortit

Siinäpä muutama asia, jotka tulivat ensimmäisinä mieleen. Hommaa löytyisi kyllä paljon enemmän kuin tuo, jos vain uskaltautuisin avamaan To Do -listani, mutta taidan pitää vielä tämän viikonlopun lomaa siitä 😀
Lomasta puheen olleen, me olemme nyt! Senkin takia tarvitsimme nyt hetken aikaa vain olla, jotta jaksaa kerätä voimia viimeiseen rutistukseen ennen häitä.

Muita uutisia vielä lyhye(hkö)sti:

Olemme suureksi iloksemme päässeet maksamaan järkyttäviä tullimaksuja parista paketista, jotka tilasimme USAsta. Mukava yllätys, kun korona on muutenkin tuonut odottamattomia lisäkustannuksia. Toisaalta, täysin oma vika unohtaa tullimaksut ja toisaalta tiesimme, että yllätyskuluja tulee varmasti oli miten tarkka budjetin kanssa vain, tästä meillä on kokemusta jo parin vuoden takaisesta remontista.
Yllätimme itsemmekin olemalla niin fiksuja, että tilasimme parin viikon päähän siivoojan kotiimme. Tajusimme, että siinä hääsuunnittelun keskellä kodin siivoaminen on viimeisiä juttuja, joihin olisi aikaa tai kiinnostusta. Kuulostaa ehkä törsäilyltä, mutta tämä maksoi 55 euroa Offerillassa, joten jos vain sen verran pystyy irroittamaan, suosittelen harkitsemaan!
Morsiusneitoni saapuminen häihin USAsta näyttää erittäin epätodennäköiseltä. Hänen täytyisi tulla Suomeen vähintään kaksi viikkoa ennen häitä ja viettää yksin tuo kaksi viikkoa näkemättä meitä lainkaan ja sitten mennä koronatesteihin, jotka pahimmassa tapauksessa ilmoittaisivat, että korona on ja hän ei pääsisi häihinkään. Tämä vielä siis, jos hän voisi edes saapua maahan, mitä hän ei tällä hetkellä voi. Tämä on luonnollisesti todella iso pettymys, mutta taas yksi asia, jolle emme voi yhtään mitään.
Vietimme polttareitamme viime viikonloppuna, siitä oma postaus jossain vaiheessa 🙂
Varasimme minihäämatkan Pariisiin heti häiden jälkeen, koska pääsemme pitemmälle häämatkalle vasta, kun USA aukeaa. Ehkä seuraavana päivänä luin, että Ranskassa tartunnat ovat lähteneet nousuun…

Dinon ruokana Luonnontieteellisessä museossa

Eli miten tämän kaiken nyt sitten tiivistäisi. Jännitämme, joka kerta, kun tahtoo.fi sivulle tulee ilmoitus, että peruiko joku osallistumisensa. Jännitämme myös, mikä loppulasku tulee olemaan kun kaikki on lopulta hankittu ja heitämme kolikkoa, kumpi menee Aleksis Kiven kadulle tienaamaan sen 😀 Jännitämme myös Suomen tilannetta ja nyt myös Ranskan.
Eihän tässä kaikki ole mennyt helpolla ja pakkohan se on myöntää, ennenkaikkea itselleen, että onhan tilanne ahdistanut ja harmittanut välillä paljonkin. Toisaalta, emme olisi tosissamme uskoneet, että tilanne paranee näin hyväksi Suomessa, että häiden pitäminen on oikeasti täysin mahdollinen vaihtoehto tänä kesänä.

Vietimme tällä viikolla kihlojemme vuosipäivää ja olimme päättäneet juhlistaa sitä pitkään suunnitelemallamme Päivä Helsinki-turistina teemalla. Sää ei ollut puolellamme, eikä turistibussi vielä liikenteessä, joten päätimme pitää toisen turistipäivän myöhemmin kesällä. Kuvat postauksessa ovat tästä vuosipäivästä. Ohjelmaan kuului aamupala Hietalahden kauppahallissa, Verkkokauppa.comin näköalaterassi, Luonnontieteellinen museo ja SpåraKoff ajelu. Koska minä toimin pääasiassa kuvaajana, pääsette ihailemaan ennenkaikkea Eerikkiä, mutta olemme varmasti kaikki sitä mieltä, että parempi näin 😀

SpåraKoffissa katselemassa kaupunkia


Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish