Morsiamen pukeutuminen

Hääpuku osa 1.

Kuva: Tuuli Sundman

Julkaistu alun perin Meidän Häät -sivustolla.

Kaupallinen yhteistyö: Villisilkki, kaikki kuvat otettu Villisilkissä

Hääpukuprojektini on nyt alkanut! Eli, homman nimihän on se, että äitini tekee hääpukuni. Äitini on ommellut aina ja aikoinaan myös ammatikseen, joten uskon, että puku on hyvissä käsissä 🙂 Olen tiennyt jo pari kuukautta millaisen puvun haluan, joten inspiraatiota ei tarvitse lähteä etsimään, nyt tarvitaan vain kankaat.

Koska olen kuunnellut äitini ompelu- ja kangashöpötyksiä koko elämäni, (vaikka hän luulee, etten kuuntele), niin tiesin, että hänen mielestään paras valikoima silkkejä ja pitsejä löytyy Villisilkistä. Teimme silti myös visiittejä muihin liikkeisiin, sillä eihän ikinä tiedä mitä löytää. Muun muassa Tallinnan kangaskaupat ovat nyt tulleet tuskallisen tutuiksi. En sano tuskallisen siksi, että kaupoissa olisi ollut jotain vikaa, vaan kuuden kangaskaupan läpikäyminen yhden päivän aikana on ihmiselle, joka inhoaa kiertää kauppoja, aika tuskallista. Olin kuitenkin valmis tekemään tämän uhrauksen, sillä kyse on hääpuvustani ja nyt kelpaa vain paras.

Villisilkin pitsivalikoimaa

Löysimme Tallinnasta todella halpaa kangasta tuolinpäällisiin, jotka äitini ompelee häihin, joten urakka ei mennyt hukkaan. Ei ollut kyllä kevein kantamus raahata 62 metriä kangasta Helsinkiin 😀 Voin kuitenkin nyt kauppoja kierrettyäni todeta, että hääpukukankaita etsiessä ei tarvitse lähteä merta edemmäs kangaskauppoihin, vaan Villisilkissä oikeasti on paras valikoima laatukankaita myös omasta mielestäni. Äiti voi nyt tyytyväisenä myhäillä siellä, että oli jälleen kerran oikeassa 😀

Tässä lyhyesti teettämisprosessista tähän mennessä. Ensin päätin millaisen puvun haluan ja lähdin etsimään sitä hääpukuliikkeistä. Ajattelin, että mikäli se löytyy valmiina niin sehän sopii tai äitini voi tehdä siihen myös muutaman korjauksen, jos puku löytyy muuten lähes täydellisenä. Yllättäen, yksikään puku ei oikein puhutellut, aiheesta lisää täällä. Joten, tartuin äitini esittämään tarjoukseen, että hän tekisi pukuni. Tässä vaiheessa päätös siitä millaisen puvun haluan oli muuttunut alkuperäisestä vain yhdellä pienellä yksityiskohdalla, joten olin luottavainen, että suunnittelemani puku todella on se, jonka haluan, enkä tule muuttamaan mieltäni kesken prosessin.

Saisiko olla kuvioitua silkkiä tai 3D- kukkasia
…tai helmikirjailua ja vaaleanpunaisia yksityiskohtia?

Kun puvun malli oli selvillä, äitini lähti tekemään ensimmäistä mallikappaletta lakanakankaasta. Äiti otti mittani ja sovitin ensimmäistä versiota, seuraavaa versiota saan nyt odotella muutaman viikon, sillä äitini on reissussa. Kankaita en ole vielä ostanut, luulen, että teen lopullisen valinnan maaliskuussa – mielestäni on hyvä antaa tärkeiden päätösten hautua hetken.

Toivon, että lopullinen puku on valmis toukokuun aikana, ei mistään sen kummemmasta syystä kuin että odotan kovasti, että näen sen valmiina. Toki on aina myös helpottavaa, kun saa yhden häihiin liittyvän projektin valmiiksi.

Hääpukuprojektini päivittyy uusilla osilla siis kevään mittaan. Ihanaa viikon jatkoa kaikille!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish