Morsiamen pukeutuminen

Hääpuku osa 2

Kaupallinen yhteistyö Atelje Dagmar, kaikki kuvat otettu Atelje Dagmarissa

Minulla on puku! Ei lopullinen versio vielä, mutta satiinista tehty versio, joka, ja tämä on se suuri saavutus, istuu päälleni! Minullahan on ollut lähes alusta asti hyvin tarkka visio siitä, millaisen hääpuvun haluan. Yksi yksityiskohta siinä muuttui alkumetreillä, mutta muuten olen ollut toiveissani järkkymätön. Kävin sovittelemassa vaikka millaisia ihania pukuja, ehkä jopa vähän toivoen, että joku niistä saisi minut muuttamaan mieleni ja voisin vain kantaa puvun kotiin valmiina, mutta lopulta piti todeta, että mikään puku ei saa mieltäni muuttumaan.

Äitini oli tarjoutunut tekemään minulle puvun, mikäli haluan, mikä itseasiassa yllätti minut. Ei sen takia, etteikö hän osaisi, hän on yhden hääpuvun tehnytkin aikoinaan ja siinä sivussa muun muassa drag queenien iltapukuja, kilpatanssipukuja ja asun presidentinlinnaankin, mutta kaikkien näiden jälkeen minulle hän ei niin innoissaan ompele, koska minä olen kuulemma nirso asiakas 😀

Aloitimme siis suunnittelun, mutta äitini nähdessään mallin, jonka haluan, tuli siihen tulokseen, että on paras hakea projektiin apua. Meille suositeltiin Mikaelaa Atelje Dagmarista, joten menimme häntä tapaamaan.

Ihastuin Atelje Dagmarin kauniiseen tauluun , artistin löytää täältä @euphoric_ink

Onneksi löysimme Mikaelan, sillä hän oli juuri se, mitä tarvitsimme. Hän ymmärsi, mitä haluan ja sai muutamalla sovituskerralla tehtyä sen, minkä parissa olisimme äitini kanssa tuskastelleet varmasti pitkään. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen hän teki puvusta lakanaversion, jonka avulla hän sai hahmotettua, mitä haluan ja miten puku on paras toteuttaa. Viimeisessä tapaamisessamme puvusta olikin jo uusi versio tehtynä, jossa oli käytettynä materiaalia, joka vastasi paremmin lopullisen puvun materiaalia, eli silkkiä. Se alkoi jo tuntua hääpuvulta. Mikaela oli onnistunut samaan puvun istumaan ja se näytti jo siinä versiossa todella kauniilta. Niin haastava kun malli onkin, Mikaela teki todella upeaa työtä sen kanssa ja onnistui samaan siitä juuri sellaisen kuin olin toivonut. Hän teki äidilleni kaavatkin valmiiksi, joten vaikein osuus on nyt hoidettu.

Mikaela Atelje Dagmarissa

Käynti Atelje Dagmarissa Helsingin Ullanlinnassa antoi meille siis juuri sen, mitä olimme tulleet hakemaan. Äitini oli tarvinnut apua siihen, miten puku kannattaa tehdä ja hän oli toivonut, että saisi myös valmiit kaavat. Kun näimme viimeisen version puvusta se oli suuri helpotus molemmille, saimme käsityksen, miltä se tulee näyttämään ja äidille tuli varmuus, että puku on tehtävissä ja hän tietää nyt miten edetä.

Mikäli haaveenasi on teettää unelmiesi hääpuku, voin lämpimästi suositella Ateljé Dagmaria. Mikaela osasi antaa äidilleni, joka on kuitenkin koulutukseltaan ompelija, ideoita ja vinkkejä puvun toteutukseen ja todella teki juuri sen, mitä olimme häneltä tulleet hakemaan. Hääpukujen lisäksi Mikaela tekee mittatilausvaatteita myös morsiusneidoille, tuleville anopeille ja häävieraille. Mikäli pidätte pienimuotoisen vihkimisen ja häät myöhemmin, sitähän voi harkita uuden asun teettämistä seremoniaan, jos varsinainen hääpuku tuntuu liian juhlavalta.

Me olemme miettineet, että jos joudumme siirtämään häitämme koronaviruksen takia, hankimme häihimme jotain pientä kivaa ekstraa, ikään kuin hyvitykseksi. Jos unelmapukuasi ei ole vielä löytynyt, ehkä sen teettäminen voi olla sinun koronavirus hyvityksesi, jos häät siirtyvät. Aikaa sen tekemiseen ja siihen säästämiseen on ainakin enemmän 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish