Morsiamen pukeutuminen

Hääpukuliikkeiden vertailua

Julkaistu alun perin Meidän Häät -sivustolla.

Hääpuvun etsintäni on tullut nyt mitä luultavimmin päätökseen. Lopputulos: ei pukua. Odotin mekolleni sitä televisiosta tuttua, tippa linssissä ”tämä on se oikea” -fiilistä, mutta sellaista ei vaan tullut. Löysin useammankin puvun, jonka voisinpukea päälleni, mutta yksikään ei ollut täydellinen. Olenkin maininnut (turhauttavan) taipumukseni jäädä hiomaan yksityiskohtia hamaan loppuun asti, niin en vaan voi ottaa pukua, joka on sitten vain sinne päin. Luulen, että ongelmani on myös se, että minulla on aika tarkka ajatus puvusta, joten ei ihme, että mikään valmis puku ei sitten kelpaa. 

Onneksi hätä ei ole suuri, sillä äitini on koulutukseltaan myös ompelija ja on tehnyt yhden hääpuvun ja muun muassa lukuisia kilpatanssipukuja. Hän tarjoutuikin jo alkumetreillä tekemään pukuni, jos ei hääpukuliikkeistä oikeaa löydy, joten se on nyt suunnitelmani!

Mikäli jollakulla muulla on samanlaisia ongelmia löytää hääpuku, mutta lähipiiristä ei löydy ompelijaa, olen kuullut, että esimerkiksi Heidi Tuisku olisi hyvä valinta. Ilmeisesti hintakaan ei ole välttämättä kaupan pukua paljon kalliimpi, puvun yksityiskohdista riippuen, tietenkin.

Koska hääpuvun sovitus tuntui symbolisestikin niin suurelta tapahtumalta, sopi juhlahetkeen mielestäni hyvin tarjoilut, joita muutama liike tarjosi pientä summaa vastaan. Niinattaresta otimme siis sovituksen tarjoiluilla, mikä maksoi 25 euroa arkena, viikonloppuna se olisi ollut 35 euroa. White Dress liikkeeseen Stockmannilla otimme sovituksen aamupalalla, hinta 50 euroa. Jaoimme kulut osallistuneiden kesken, niin hinta ei ollut paha.

Ensinnäkin täytyy sanoa, että yllätyin, kun missään ei tarjottu kuohuviiniä! Luulin aina, että se kuuluu asiaan hääpukua sovitettaessa. En sitten tiedä olisiko sitä pitänyt erikseen pyytää, mutta en yleisesti koe luontevaksi pyytää alkoholia myyjältä shoppaillessa.

Täytyy kyllä mainita, että itseasiassa kerran olin Tiffanyllä ja myyjä tuli kysymään haluaisinko jotain juotavaa. Koska oletin tarjoilla olevan vettä/kahvia, niin omasta mielestäni hassun hauskasti totesin, että ”kyllähän vodka aina maistuu”. Mihin myyjä totesi ”selvä” ja kun en kehdannut enää perääntyä, niin katselin sitten myyjän kanssa korvakoruja vodka-karpalomehua siemaillen.

Mutta takaisin hääpukuihin!

Niinattaressa oli todella herttainen myyjä ja tarjoilut olivat limuja, kahvia, teetä ja macaron leivoksia. Tarjoilut eivät olleet omaan makuun kovin kummoiset. Ei toki hintakaan ollut kallis, mutta jotenkin odotin hieman enemmän, ehkä se oli se kuohuviini, mikä jäi puuttumaan!

Kaasojen kanssa Niinattaressa

White Dress liikkeessä tarjolla oli croissanteja, marjoja, suklaata, mysliä, jogurttia ja mehua. Kahvia saimme, kun pyysimme erikseen. Mielestäni oikein hyvät aamupalatarjoilut. Sain myös pienen lahjan, mikä oli kiva lisä! Lahja oli suklaata ja sukkanauha. Suosittelen ehdottomasti aamupalaa White Dress liikkeessä.

White Dress liikkeen aamupalatarjoilut

Näiden lisäksi olen käynyt sovittamassa Kaunis Morsian liikkeessä, Zazabellassa (Espoo outlet ja Helsinki) ja Vienossa. Kaunis Morsian liikkeessä on aika ahdasta, joten kun seuraava morsian tuli sisään päätin lähteä, sillä vein ainoan pukukopin ja jalustan. Zazabellassa Helsingissä oli tosi ystävällinen palvelu, vaikka pamahdimme sisään ilman varausta. Siellä oli myös useita kauniita pukuja. Vienossa oli hyvä palvelu, mutta etsimäni tyyppistä pukua ei löytynyt sieltäkään.

Omaan makuun parhaat puvut löytyivät White Dress, Niinatar ja Helsingin Zazabella liikkeistä, mutta kyseessä on makuasia, joten en missään nimessä lähtisi väittämään, että liikkeet olisivat sen takia muita parempia. Erityisen hyvä palvelu oli Niinattaressa ja Helsingin Zazabellassa, mutta huonoa palvelua en saanut missään.

Kertokaa, onko teillä ollut vaikeuksia löytää juuri se oikea hääpuku? Olisi hauska kuulla myös kokemuksia puvun teettämisestä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish