Koronavirus,  Muut

Hääuutisia!

Kuva: VK Studio/Shutterstock

Kuten tiedätte, mikäli olette blogia seuranneet, niin jouduimme siirtämään hääpäiväämme heinäkuulta koronavirustilanteen takia.
Tämän johdosta teimme useita varasuunnitelmia, kuten häät myöhemmin kesällä, häät talvella ulkomailla ja niin edespäin.
Tämän kesän häihin emme kovin tosissamme uskoneet, kunnes kesäkuun lopulla hallitus piti tiedotustilaisuuden ilmoittaen muun muassa, että kaikki ravintoloita koskevat rajoitukset poistetaan 13.7. mennessä. En osannut odottaa, että saisimme ihan näin hyviä uutisia, vaikka toki rajoitusten lievennyksiä odotinkin. Silloin totesimme, että miksi ihmeessä emme pitäisi häitä, jos mitään rajoituksia niitä vastaan ei enää ole? Eli… meillä on tänä kesänä häät!! 😀

Toki täysin riskitön tämä päätös ei ollut. Päätimme, että odotamme vielä hetken, katsomme miten koronatilanne etenee ja pohdimme rauhassa kaikki skenaariot läpi, joissa jokin voi mennä pieleen. Alla lista asioista, joita kävimme läpi tehdessämme häiden ”riskianalyysiä”.

Se fiilis, kun odottaa uusia rajoituspäätöksiä… Kuva: TYD-radio.com
  1. Morsiusneitoni ei pääse tulemaan Amerikasta häihin. Tämä on todella suuri vastoinkäyminen, mikäli näin käy. Pohdimme asiaa niin, että aikaa on kaksi kuukautta ja asiat ovat muuttuneet epidemian kanssa hyvinkin nopealla aikataululla. Pyysin ystävältäni, että vaikka sitä ei vaadittaisi, voisiko hän tulla vähintään kaksi viikkoa ennen häitä, jotta hän voi olla meillä rauhassa karanteenissa, emmekä ota pientäkään riskiä muiden häävieraiden altistamiseksi. Hänelle tämä onneksi sopi, joten nyt emme voi tehdä mitään muuta kuin pitää sormet ristissä ja toivoa, että hän jollain tavalla pääsee Suomeen hääpäiväämme mennessä. Vaihtoehto karanteenille on koronavirustestin tekeminen, mikäli päätös Suomeen matkaamisesta tulee alle kaksi viikkoa ennen häitä.
  2. Me tai joku perheenjäsenistämme saa koronan juuri ennen häitä. Tarkistimme hääpaikkamme peruutusehdot, ja voimme siirtää häät maksimissaan viikkoa ennen. Toki tästä tulisi kuluja muista syistä ja olisihan se todella ikävä tilanne, jos siihen joutuisimme. Aion pyytää kaikkia hääseurueen jäseniä ja perhettäni noudattamaan aivan erityistä varovaisuutta pari viikkoa ennen häitä ja teemme toki itse myös niin. Muuta asialle ei voikaan tehdä.
  3. Ihmiset eivät uskalla tulla, tai ihmisiä jää pois viime hetkillä pienen nuhan tai vastaavan takia. Olemme ilmoittaneet uudesta hääpäivästä vieraillemme ja onneksi olemme saaneet vain muutaman peruutuksen uuden päivän johdosta. Toivon myös, että mikäli joku vieras kokee itsensä hieman flunssaiseksi, hän saattaisi peruuttamisen sijaan käydä koronatestissä varmistaakseen, että estettä häihin osallistumiselle ei ole.
  4. Koronavirustilanne pahenee kesän edetessä ja joudumme sen johdosta siirtämään häitä taas. Tämä on taloudellisesti ikävää ja ennen kaikkea henkisesti, mutta päätimme, että se on riski, jonka olemme valmiita ottamaan.
  5. Polttarit siirtyvät. Minun polttareiden piti olla USAssa, sen verran niistä tiesin. Luonnollisesti niitä ei voi nyt pitää ennen häitä. Luulen, että kaasoillani on nyt ajatus järjestää jotain Suomessa ennen häitä ja USAn reissu sitten joskus ennen häämatkaa, joka siirtyy myös koronatilanteen mukaan.
  6. Häämatka siirtyy. Mietimme haluaisimmeko tehdä jonkin muunlaisen häämatkan, mutta tällä hetkellä olemme sitä mieltä, että pidämme alkuperäisestä suunnitelmastamme kiinni ja lähdemme sitten, kun se on mahdollista. Eerikki totesi hyvin, että joka tapauksessa pääsemme sille aiemmin, jos häät ovat nyt kuin jos ne siirtyvät vuodella. Kun häät on juhlittu, voimme lähteä koska vain kun tilanne sallii. Tänään aloimme myös pohtia, että tekisimme pienen muutaman päivän reissun heti häiden jälkeen, koska häämatkaa saatamme joutua odottamaan puoli vuottakin. Itse mietin, että menisimme pariksi päiväksi jonnekin Suomessa, mutta Eerikki väläytteli ideaa Pariisista…. <3 Toki tämä tuo taas lisäkustannuksia koronan takia, joita on ollut jo ihan riittävästi, mutta toisaalta, meillä on myös enemmän aikaa säästää siihen pidempään häämatkaan.

Eli kaiken tämän jälkeen, olemme nyt täydessä vauhdissa hääjärjestelyjen kanssa! Meillä oli pari kuukautta, jolloin emme juuri laittaneet tikkua ristiin häiden eteen, sillä totta puhuen ainakaan itse en jaksanut ajatella koko asiaa kun usko siihen, että ne voitaisiin vielä tänä kesänä pitää oli aika vähäinen. Nyt onkin pitänyt kiirettä saada asioita eteenpäin. Koemeikki minulla oli jo tällä viikolla ja huomenna menen koekampaukseen. Floristejamme tapasimme viikonloppuna ja koristeita on tilailtu ja askarreltu. Tanssituntimme alkoivat jo kaksi viikkoa sitten ja äitini jatkaa taas hääpuvun tekoa. Uuteen hääpäiväämme on aikaa vielä melkein kaksi kuukautta, joten ajan pitäisi kyllä riittää, kunhan toimimme tehokkaasti.

Fiilis on kyllä ihan mahtava, yhtäkkiä kaiken tämän jälkeen, meillä onkin häät tulossa vielä tänä kesänä! No, koronavarauksella toki, mutta joka päivä kun tarkistan tartuntatilanteen, niin alhaisena se on onneksi pysynyt.

Yritän ennättää kirjoitella nyt paljon, niin pysytte mukana meidän hääspurtissamme 😀 Ihanaa viikon jatkoa ja tsemppiä kaikille niin tänä kesänä juhliville kuin ensi vuodelle siirtäneillekin!

Ei hätää kulta, hyvin menee! Kuva: ABC news

Loppukevennykseksi Eerikin sanoittama Cotton Eye Joe kappale meille epidemiasta kärsineille hääpareille: If it hadn’t been for covid19 I’d been married a long time go, where did you come from where did you go? Where did you come from covid19? 😀

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish