Hääkoristeet,  Häät,  Ideoita

Häidemme koristeita ja yksityiskohtia osa 1.

Kuva: Vill Sander

Kaupallinen yhteistyö: Havi

Olen näihin postauksiin listannut erilaisia pieniä yksityiskohtia häistämme ja linkit sinne, mistä niitä voi hankkia. Jotkin on esitelty myös muissa postauksissa, mutta halusin listata kaikki myös omaan postaukseensa, jotta ne on helppo löytää, mikäli jokin antoi inspiraatiota omiin häihinne.

Aamutakit

Kuva: Vill Sander

Ihastuin totaalisesti näihin aamutakkeihin! Takit ovat mintunvihreät ja kirjailut persikan/vaalean korallin. Omani on samalla kuviolla, mutta valkopohjainen. Selkään kirjailtiin tittelit ja eteen nimet.

Kuva: Vill Sander

Henkarit

Asia, jota ilman häät ovat ehkä juuri ja juuri vielä mahdolliset – nimikoidut henkarit! Mutta ajattelin, että onpahan kaunis henkari kauniille puvulleni ja morsiusneitojen/kaasojen henkarit olivat pieni lisälahja ja käytännössä ilmaiset. Sain morsiusseureen henkareihin nimet kaupan päälle erään toisen oston yhteydessä, sitten vain otin kaapistamme puiset henkarit ja maalasin ne joka paikkaan tuuppaamallani, jo lähes kuuluisalla – persikan värisellä huonekalumaalilla. Omassani on persikkaan taittuva kukka ja kultaisella Mrs Enestam.

Kuva: Vill Sander

Hevoskyyti

Kuva: Vill Sander

Saimme ihanan hevoskyydin rantaan Koffin hevosilla, kerroin siitä enemmän hääaamu-postauksessani. En tiedä tekevätkö he tällaista useinkin, mutta tätä kautta minä asiasta kyselin.

Valkoinen matto

Minulle hääseremoniaan kuuluu pitkä matto, mutta punaista en halunnut, sillä häissämme ei ollut lainkaan punaista. Päädyin valkoiseen messumattoon Expomatosta, jota ostin 25 metriä. Leikkasimme sen pituussuunnassa kahteen osaan, joista leveämpi käytettiin seremoniassa ja kapeampi laiturilla vieraiden saapuessa. Valkoista mattoa ei saa käytettynä, mutta muita värejä kannattaa kysellä käytettynä, aina parasta kun voi säästää sekä luontoa että rahaa!

Prosecco- ja vesipullot

Vesipulloetiketit olivat mintunvihreät ja Prosecco-pulloihin tuli maatuvat pillit ja mintunvihreät rusetit.

Hääseurueen asut

Kuva: Vill Sander

Bestmanien upeat tumman siniset puvut teetettiin Turolla. Bestmaneilla ja sulhaspojalla oli myös tumman siniset henkselit, miesten henkselit löytyivät Stockmannilta. Lasten tumman sininen puku on Zarasta. Keltaiset rusetit löytyivät täältä, kuten myös morsiusneitojen puvut. Sulhaspojan vaaleankeltaiset sukat löytyivät omasta takaa, miesten vaaleankeltaiset sukat valkoisilla pilkuilla löytyvät täältä.

Kuva: Vill Sander

Jousikvartetti

Vihkimisen ja cocktail hetken aikana meillä oli soittamassa jousikvartetti Ylioppilaskunnan Soittajat.

Tervetuloa -kyltti

Kuva: Vill Sander

Tervetuloa -kyltti asetettiin maalaustelineeseen HSSn etuoven eteen. Valitsimme tekstin niin, että voimme käyttää kylttiä myöhemminkin, iso pala muovia yhtä käyttöä varten olisi tuntunut väärältä. Maalaustelineen olin maalannut spraymaalilla kultaiseksi.

Venekyyti

Kuva: Vill Sander

Seremonian jälkeen meillä oli puolen tunnin veneajelu, vuokrasimme kyydin Helsingin Venetaksi -firmalta. Veimme etukäteen samppanjapullon, samppanjalasit ja Just Married- viirin veneelle, viiri on Calligraphenilta.

Vieraskirja ja Instax kamera

Vieraskirjamme oli mintunvihreä mustilla sivuilla ja sitä varten oli valkoinen geelikynä.

Fujifilm instax kameralla vieraat saivat ottaa kuvia itsestään cocktail-hetkenä, kun me olimme kuvattavina. Etsin pitkään mintunvihreää kameraa ja löysin lopulta yhden, mutta toimitus onnistui vain USAan. Tilasin sen amerikkalaisen morsiusneitoni luo, joka toimitti sen minulle.

Blackjack pöytä

Teimme pöydän itse, siitä voi lukea lisää täällä. Valkoinen askarteluhuopa on Eurokankaasta, pöytä torista. Pöydän spraymaalasin kultaiseksi. Kultaiset pelikortit ovat täältä, huulirasvat täältä ja kynttilät täältä. Pingviini oli ainutlaatuinen ;), mutta sen sukulaisia saattaa löytyä Citymarketista. Pingviini on meidän parisuhteen toteemieläin, mitä se ikinä tarkoittaakaan :D.

Pöytäkartta

Se, mitä en maalannut persikan värisellä huonekalumaalilla, maalasin… kultaisella spraymaalilla! Peili meillä oli valmiina, minun tarvitsi vain maalata se. Valkoiset tarrat pöytäkarttaan ostin täältä. Tarrojen liimaaminen olikin koko hääaskartelujen jännittävin hetki, heti seuraavana tuli Blackjack pöydän teko…

Paikkakortit, maljakot ja kynttilät

Kuva: Vill Sander. Pistaasi pöytäkynttilä Havilta.

Pyöreät muoviset paikkakortit valkoisella tekstillä olivat täältä (kuvassa leipäkorin oikealla puolella ja kuvassa alla). Maljakot ovat Ikeasta, meiltä käyttämättömäksi jääneitä korkeimpia maljakoita on myynnissä Shop– sivullani. Kauniit mintunvihreät kynttilät ovat Havin Pistaasi pöytäkynttilät. Mikäli olet kuin minä ja kynttilätkin täytyy olla olla oikeassa sävyssä, Havilta löytyy kynttilöitä lähes jokaisessa mahdollisessa värissä. Heiltä löytyy hääkattaukseen myös esimerkiksi servettejä ja kaitaliinoja. Olen ihastunut myös heidän kynttilälyhtyihin. Mintunvihreä-kultaiset maljakot alla maalasin itse, niitä oli muun muassa vessassa, niihin laitettiin morsiusseurueen kimput.

Pöytänumerot

Kuva: Vill Sander

Pöytänumeroiden ohje löytyy täältä. Jokaisessa pöydässä oli kuvat meistä pöydän numeron ikäisinä.

Ohjelmat

Ohjelma teetettiin ihanassa Papershopissa toiveidemme mukaan. Menu on HSSn kautta saatu.

Käsidesit

Käsidesit ovat Keep It Clean- merkkiset ja ostettu Citymarketista, ne ovat vesimelonin tuoksuiset. Etiketit löytyivät täältä.

Servetit ja kultaiset kaitaliinat

Kuva: Vill Sander

Mintunvihreät kangasservetit ostin täältä. Ne nimikoitiin morsiusneitoni löytämässä liikkeessä USAssa, niissä lukee S&E ja meillä onkin sitten varmaan kaikki juhlat tästä edespäin mintunvihreällä teemalla, sillä nimikoituja servettejä löytyy nyt sadalle hengelle… Kultaiset kaitaliinat ovat Etolasta.

2 kommenttia

  • Turkoosi

    Kiitos kivoista vinkeistä, täytyy sanoa että ylsityiskohdat todellakin TOIMII!
    Mielettömän upeasti täydentää tuo valkoinen matto vihkiseremonian😍 miten olettekaan saaneet noin hienosti 25m sitä käsin leikattua leveyssuunnassa, tuskin ainakaan olohuoneessa…

    • Sissi

      Kiitos! 😄 Niiden eteen nähtiin paljon vaivaa, myös hääseurueen puolesta 😅 Matonhan leikkasi jäätävällä tarkkuudella Eerikin kaksi bestmaniä, en usko, että itsekään olisin saanut niin täydellistä lopputulosta aikaiseksi, toimi! 🤷🏼‍♀️

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish