Matkustus

Iglucation

Kaupallinen yhteistyö: Hilton Helsinki Kalastajatorppa

Olen haaveillut yöstä igluhotellissa varmaankin siitä asti, kun olen kuullut, että sellaisia on olemassa. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus päästä testaamaan sellaista, olinkin heti tosi innoissani. Sopivaksi viikonlopuksi järjestyi isänpäiväviikonloppu, mikä menikin täydellisesti, sillä olisin suunnitellut jotain erityistä joka tapauksessa ja mikäpä sen erityisempää kuin yö iglussa ja vierailu ihanassa Kalastajatorpan hotellissa. Olemme olleet Eerikin kanssa kerran aiemmin Hilton Helsinki Kalastajantorpalla ja tykkäsimme paikasta valtavasti. Paikka on ehdottomasti yksi suosikeistani Helsingin hotelleista ja se, että sinne oli hankittu nyt myös laiturilla kelluvat iglut, Iglux, tekee hotellista tietenkin vielä upeamman.

Meillähän on juuri alle vuoden ikäinen vauva, emmekä ole vielä jättäneet häntä yöksi hoitoon, mutta se ei ollut ongelma lainkaan, päinvastoin.  Paikka on itseasiassa aivan täydellinen, mikäli haaveilette romanttisesta staycationista, mutta ette ole ihan vielä valmiita jättämään vauvaa hoitoon. Iglux yöhön kuuluu iglun lisäksi nimittäin myös Deluxe- hotellihuone, joten voitte tehdä kuin me ja pyytää vauvalle tutun henkilön mukaan hoitajaksi. Me pyysimme äitiäni mukaan ja homma toimi täydellisesti, äitini hoiti Jordania kun kävimme syömässä, sen jälkeen minä nukutin vauvan ja sitten suuntasimme Eerikin kanssa igluumme. Äitini jäi Jordanin kanssa hotellihuoneeseen ja me olimme parin minuutin päässä, mikäli olisi tullut hätä. Aamulla heräsin ennen Eerikkiä, niin suuntasin hotellihuoneeseen ja näin Jordan ei ollut kuin juurikin yön näkemättä meitä.

Saavuimme hotelliin lauantai iltapäivällä ja en ollut elätellyt erityisiä toiveita hotellihuoneen puolesta, sillä visiitin pääosassa oli tietenkin iglu, joten olin tosi iloisesti yllättynyt, kun näin huoneemme. Huone oli tietenkin maan tasolla, koska siitä on lyhin matka igluille, mutta näköala oli upea ja kylpyhuone oli iso ja siellä oli kylpyamme. Olenkin kertonut, että varaamme Eerikin kanssa hotellihuoneet lähes poikkeuksetta sillä minimikriteerillä, että siellä on amme. Jordan oli nukahtanut autoon ja niinpä minä hyppäsin kylpyyn. Kun äitini saapui, me suuntasimme syömään, sitten kävin nukuttamassa Jordanin ja niin pääsimme viettämään iltaa igluumme.

Iglut ovat yksinkertaisen kauniit niin ulkoa kuin sisältä. Ne sijaitsevat laiturilla hotellin edustalla ja vaikka meidän vierailumme aikaan oli aivan harvinaisen tuulinen päivä, iglut keinuivat yllättävän vähän. Näköala on tietenkin upea ja vaikka Helsingissä tuskin näkee revontulia, ihan vain upea merimaisema yötaivaineen teki vaikutuksen ja vitsit, jos pääsisi vierailemaan iglussa isossa syysmyrskyssä… se olisi minusta aivan upeaa. Jos myrskyt eivät ole juttusi, niin ehkä kevyt iltasade sitten 😀 Samalta laiturilta pääsee myös suoraan mereen uimaan, mutta minä olen niitä, jotka uivat talvisin mieluiten kuumien löylyjen välissä.

Olimme tilanneet huoneaamiaisen, joten herättyäni jätin Eerikin vielä nukkumaan ja hipsin kohti hotellihuonettamme, huoneaaminen toimitetaan siis hotellihuoneeseen, mikäli yöpyy iglussa. Äitini oli jo syönyt ja minä pääsin suoraan aamupalan ääreen ja leikkimään Jordanin kanssa. Kun Eerikki heräsi, annoimme Jordanin kanssa hänelle hänen isänpäivälahjansa ja korttinsa ja äitini lähti kohti kotia. Koska olimme ottaneet myöhäisen check outin, jäimme viettämään isänpäivää hotellille. Kävimme pikaisesti uimassa hotellin lämmitetyssä sisäuima-altaassa, mutta saunat eivät olleet päivällä auki, joten mereen uimaan en valitettavasti tällä kertaa päässyt.

Kuten alussa totesin, Hilton Kalastajatorppa on yksi aivan ehdottomista suosikeistani Helsingin hotelleista ja tämä kokemus nosti hotellin vielä korkeammalle. Iglut ovat aivan ihana eksoottinen lisä upeaan merimaisemaan, enkä keksi, mikä olisi romanttisempi paikka staycationille kuin yö iglussa tähtien alla.

Omaa Iglux-yöpymistä varten saat nyt 10% alennuksen päivän hinnasta (350-450€) hotelliin soittamalla 09-45811 ja antamalla koodin: PRIGLX-10 . Tarjous on voimassa 22.12.2022 asti, lue lisää Igluxista täältä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish