Jooga

Joogaopettajakoulutus on alkanut!

Kaupallinen yhteistyö: HIMA Happiness

Ihana joogaopettajakurssi alkoi pari viikkoa sitten, tässä fiilikset ensimmäisestä viikonlopusta.

Intensiiviviikonloput pidetään HIMAn tiloissa  Ullanlinnassa ja aloitimme perjantai-iltapäivänä. Pääsin paikalle vasta juuri ennen aloitusta, muut olivat jo saaneet teetä ja päässeet hieman juttelemaan keskenään. Aloitimme aika pian tutustumisen antamalla vieressä istuvalle niskahartiahieronnan ja silloin minuun iski sellainen ”voi ei, mihin olen ryhtynyt” -fiilis, olin jotenkin todella epämukavuusalueellani. Avaruustutkijoiden parissa ei olisi tavatonta jos parin vuoden jälkeen en tietäisi kollegasta kuin hänen ja hänen koiransa nimen, emme todellakaan tutustu toisiimme hierontaringeissä. Olen kuitenkin tosi helposti kyllästyvää tyyppiä ja rakastan sitä tunnetta kun teen jotain ihan uutta ja erilaista, joten toisaalta tilanne oli minusta myös aika kiehtova. Tässä sitä nyt sitten mennään ja tehdään jotain ihan erilaista. Tutustuminen tällä tavoin ei lopulta ollutkaan yhtään negatiivinen kokemus ja minulla alkoi olla vain vielä enemmän odottavainen fiilis viikonlopusta. 

Teimme kevyen joogaharjoituksen, tutustuimme hieman ja kuulimme vuoden ohjelmasta, sitten olikin jo aika suunnata takaisin kotiin nukkumaan, sillä jatkaisimme aikaisin lauantaiaamuna. 

Lauantaina pääsimme itse asiaan, kun saimme paksut asanamanuaalit, josta aloimme heti käymään läpi aurinkotervehdystä, asana kerrallaan. Tykkäsin ihan hirveästi siitä tarkkuudesta ja huolellisuudesta, jolla jokainen asana käsiteltiin, se on ollut todella opettavaista ja mielenkiintoista. Lauantain aikana tuli myös juteltua ihmisten kanssa enemmän ja kaikki ovat vaikuttaneet tosi mukavilta. On kiva, kun mukana on niin eri ikäisiä ja eri tilanteista tulevia ihmisiä.  Lauantaina lopetettiin iltapäivällä, mikä oli kiva, niin pääsin viettämään Jordanin kanssa aikaa ennen hänen uniaikaansa. 

Sunnuntai aloitettiin aikaisin aamulla myös ja jatkoimme joogaharjoitusten ja asanamanuaalin parissa kuten lauantaina. Teimme myös jo heti ensimmäisen viikonlopun aikana opettamisharjoituksia. Saimme opettaa toisillemme juuri tarkkaan läpi käymiämme asanoita ja opimme myös, miten asanoissa voi avustaa. Sen lisäksi aloitimme HIMA seasons -koulutukseen kuuluvan Ayurveda -osion. Olen sitä tyyppiä, joka uskoo vain siihen mikä voidaan tieteellisesti todistaa, mutta minusta oli kiehtovaa kuulla ayurvedasta juuri sillä näkökulmalla. Siinä uskotaan esimerkiksi, että ruoansulatus kertoo paljon ihmisen voinnista ja nykyäänhän suolistobakteerien on löydetty vaikuttavan vaikka mihin masennuksesta lihavuuteen. Koen, että vanhoissa uskonnoissa ja uskomuksissa on usein myös viisaita elämänohjeita, joita voi hyödyntää nykypäivänäkin. Ovathan ne aikoinaan edustaneet parasta ymmärrystä oikeudesta, lääketieteestä, moraalista, tai vähän kaikista, ja tietoa on kerätty satojen vuosien ajan.

Viikonlopusta jäi tosi hyvä fiilis, olen nyt vieläkin inspiroituneempi tästä opettajakurssista ja odotan innolla jo seuraavaa tiivisviikonloppua toukokuun lopulla. 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish