Jooga

Joogaopettajakurssin kuulumisia

Kaupallinen yhteistyö: HIMA Happiness

Täällä viime syksy oli silkkaa juhlaa, sillä Gabrielin nimiäisten jälkeisenä viikonloppuna meillä juhlittiin joogaopettajaryhmämme pikkujouluja. Koska asumme ihan opetusstudion vieressä, ehdotin, että järjestäisin meille pikkujoulut kotonamme. Tässä on ollut paljon kaikkea, niin sanoin, että mitään kovin kunnianhimoisia tarjoiluja emme varmaan saa aikaiseksi, mutta juustoja, keksejä, viiniä ja glögiä tarjoamme mielellämme. Nimiäisiin leipomani juustokakku sai niin paljon kehuja, että leivoin vielä sellaisen pikkujouluihinkin, mutta se olikin ainoa erityistä valmistelua vaativa ruoka. Opettajamme Saara, joka on myös kokki koulutukseltaan, teki aivan ihanan salaatin ja hän toi myös leipää ja hummusta, joten ruokaa ja juomaa oli yllin kyllin.

Onnistuin synnyttämään niin, etten joutunut jättämään välistä yhtäkään kokonaista koulutusviikonloppua, sillä lokakuun viikonloppu tuli puolitoista viikkoa synnytyksen jälkeen, jolloin olimme olleet jo viikon kotona ja kun se oli viimeinen kerta kun meillä oli anatomiaa, päätin, että voin yhtä hyvin mennä sinne vauvan kanssa kuin istua kotona, paikka tosiaan on ihan meidän vieressämme. Niinpä vietimme lauantain vauvan kanssa anatomian luennoilla ja hän vaikutti olevan oikein tyytyväinen päästessään mukaan joogaopintoihin 😄. Marraskuun koulutusviikonloppuun pääsin mukaan jo koko viikonlopuksi, vauva mukanani, tosin jätin joogaamisen vielä välistä, sillä jälkitarkastus oli vasta seuraavalla viikolla.

Marraskuun joogaviikonloppu piti sisällään joogafilosofiaa, mikä oli aihe, mistä en olisi voinut arvata etukäteen, että mistä on edes kyse. Aihe ei kuitenkaan lopulta ollutkaan täysin vieras, sillä siihen liittyi myös sielunvaellus, karma ja muut vastaavat teemat, jotka olivat minulle hieman tuttuja hinduismista. Opettajamme Måns oli ihastuttavan maanläheinen ja käytti puhuessaan paljon tarinoita ja vertauskuvia, mikä teki kuuntelemisesta helppoa ja miellyttävää. Tuli vähän sellainen olo kuin olisi Intiassa kuuntelemassa jonkin gurun opetuksia, kun kaikkeen liittyi jokin tarina tai analogia. Ja tarkoitan tätä ehdottomasti suurena kohteliaisuutena.

Olin jäänyt jälkeen kaikista joogaopettajakoulutuksen kotitehtävistä viimeisen parin kuukauden ajalta, olin itseasiassa jo kesällä niin väsynyt ja kiireinen asunnon kanssa, että moni muu asia vähän jäi, joten loppuvuodesta Eerikki jäi pariksi päiväksi kotiin lasten kanssa, jotta pääsin tekemään omia hommiani. Väitöskirjatyöhön ei aika riitä, mutta muita töitä olen saanut hyvin hoidettua.

Joogaopettajakoulutukseen kuuluu myös omatoiminen joogatunneilla käynti ja sitä tuleekin tehdä vähintään 60 ohjatun joogatunnin verran. Ei varmaan yllätä, että en ole aivan aikataulussa tämänkään kanssa. Ehkä muistatte, että olin tosiaan hirveän väsynyt koko kesän ja tietenkin heti synnytyksen jälkeen en voinut harrastaa liikuntaa ennen kuin olin käynyt jälkitarkastuksessa. Aloitin kuitenkin kuntosalin heti jälkitarkastuksen jälkeen ja kun kuntosalini meni kiinni tammi-helmikuun ajaksi remontin takia, otin jäsenyyden joogastudiolle ja olen nyt yrittänyt käydä niin monella tunnilla kun vain ennätän. Onkin ollut tosi mielenkiintoista kokeilla niin erilaisten opettajien tunteja kuin myös kokeilla tosi erilaisia tunteja, uutena on tullut esimerkiksi seinäjooga.

Pikkujouluista täytyy vielä mainita, että sain opettajakoulutusryhmältäni aivan ihanan lahjan, lahjakortin jalkahoitoon läheiseen salonkiin! On ihanaa, kun Gabrielia ja Jordania on huomioitu niin paljon synnytyksen jälkeen, mutta tuntui kyllä ihanalta saada lahja ihan itsellenkin. Onhan tässä ollut aika kova työ takana, joten lahja minulle tuntui ihan erityisen huomaavaiselta 💗.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish