Häätiimi

Kaasot ja bestmanit – mitä pyytää ja tarjota?

Julkaistu alun perin Meidän Häät – sivustolla.

Ensi alkuun tunnustus: en ole koskaan ollut häissä kaasona, morsiusneitona tai best(wo)manina. 

Ehkä se johtuu siitä, että asuin yhdeksän vuotta eri maissa ulkomailla, joten minulla on ollut enemmän kavereita kuin ystäviä kun olen jatkuvasti muuttanut ympäriinsä. Nyt, kun suunnittelemme häitä, huomaankin, ettei minulla ole oikein käsitystä siitä miten moni asia toimii. Tästä hyvä esimerkki on hääseurue, eli kaasot, morsiusneidot ja bestmanit. Mitä heiltä voi pyytää ja odottaa ja mitä he toivovat?

Koska listojen tekeminen on kutakuinkin hauskinta, mitä tiedän, tässä lista asioista, joita olemme aiheesta pohtineet.

1. Asut

Ensin ajattelin, että he maksavat itse pukunsa, kun meillä on tässä kalliit häät maksettavana… Kukaan ei vaikuttanut siitä tippaakaan pahastuvan, mutta asiaa mietittyäni muutin mieleni. Minulla on kuitenkin tarkka toive asusta ja en usko, että kukaan tulee sitä enää uudelleen käyttämään – ei siis tuntunut oikealta laittaa heitä maksamaan sitä. Eli päätimme siis ottaa jotain pois budjetista ja maksaa sen sijaan hääseurueen asut.

2. Koristelut

Koristeluista tiedän, että ainakin yksi morsiusneitoni odottaa jo innolla askartelua, joten siitä en ole huolissani. Onneksi minulla sattuu olemaan esteetisellä silmällä varustettuja kaasoja ja morsiusneitoja, joten tällainen kontrollifriikkikin uskaltaa antaa muidenkin tehdä.. Bestmanien esteettisestä silmästä en tiedä mitään, mutta sehän nähdään pian! 🙂

Pikkujoulut Suomen hääseurueelle ja pikkuisella on hauskaa 😀

3. Vastuu juhlapäivänä

Meillä siivous kuuluu hintaan ja koristeitakin saa ilmeisesti hakea seuraavana päivänä, joten onneksi illan pääteeksi kukaan ei joudu tekemään mitään. Meillä yksi bestmaneistä toimii seremoniamestarina ja muita pieniä hommia on varmasti muillekin. Toive olisi kuitenkin, että hääseurue saa nauttia päivästä ilman liikoja velvoitteita.

4. Koristelut juhlapäivänä

Meillä on aika paljon koristeltavaa hääpäivän aamuna, vaikka osan voikin tehdä luultavasti jo etukäteen. Kun häät alkavat kello 14, pitäisi varmistaa, että kaikille jää myös tarpeeksi aikaa laittautua. Olemme varanneet hääyöhuoneemme myös edelliselle yölle, jotta voimme myös laittautua siellä ja matka hääpaikan ja hotellin välillä ei ole kovin pitkä, joten se helpottaa vähän. Meikkaajaksi tulee yksi siskontytöistäni, joka on ammatiltaan maskeeraaja ja hän on luvannut auttaa kaikkia meikeissään. Kampaajan pyydän myös hotellille, mutta pyydän morsiusneitoja ja kaasoja kattamaan kampauksensa itse, mikäli sellaisen haluavat. Ihan kaikkeen ei vaan budjetti veny…

5. Puheet

Puheet ovat aivan ihania, mutta jos kaikki hääseurueesta pitävät pitkän puheen ja siihen päälle vielä muut puheet, niin voi olla, että tilaisuus alkaisi muistuttaa konferenssia… Toisaalta, mikäli puhe on valmiiksi kirjoitettu ja harjoiteltu, se menee sutjakkaasti. Kaasoni ja kaksi morsiusneitoani aikovat pitää puheen nelistään, mikä on mielestäni tosi ihana idea.

6. Henkinen tuki

Tähän mennessä tärkein apu seurueelta on ollut henkistä. Joka kerta, kun olemme olleet ison päätöksen äärellä, olen voinut laittaa viestiä hääseurueelle ja sieltä on tullut ajatuksia ja mielipiteitä. Se on ollut todella hyödyllistä ja tuntuu ihanalta tietää, ettemme ole yksin kaiken kanssa vaan apua löytyy, kunhan sitä osaa pyytää.

7. Polttarit

Hääseurueen yksi tärkeimmistä vastuista on polttarit. Se saattaa, juhlista riippuen, olla suurikin rahanmeno, ja senkin takia haluaisimme kovasti, että he todella pääsevät nauttimaan niin häistä, kuin sitä edeltävästä ajastakin. Heidän roolinsa on suuri kunnia ja haluamme että vuosi on heille ihana kokemus.

Isotädin baarikaapille pitäisi päästä….

8. Kiitokset

Pieni kiitos on lahjat hääseurueelle. Minä olen valinnut kaasoille ja morsiusneidoille samanväriset aamutakit painatuksilla. Eerikki ei taida olla vielä lahjaa päättänyt. Häitä seuraavana päivänä ajattelimme mennä brunssille jonnekin keskustaan. Se voisi olla omakustanne tapahtuma, eikä ketään velvoiteta osallistumaan, mutta olisi ihana nähdä hääseuruetta kerran vielä rauhassa häiden jälkeen ja jakaa kiitokset.

Ovatko muut painineet samojen kysymysten kanssa? Ja kertokaa, jos olen unohtanut jotain oleellista.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish