Ruoat ja juomat

Kakkumaistissa

Julkaistu alun perin Meidän Häät -sivustolla.

Hääkakun valmistaja on nyt valittu ja se on…. The Art of Cakes! Kävimme maistelemassa kakkupohjia ja -täytteitä Kirkkonummella syksyllä, eikä muita vaihtoehtoja tarvinnut lopulta edes käydä kokeilemassa. The Art of Cakesin Sonjalla oli erityistaitoa sokerikukissa, joita ehdottomasti halusimme, ja hinta oli kohtuullinen, eli täydellinen paketti meille!

Saimme valita maisteluun neljä kakkupohjaa ja 8 täytettä. Valitsimme vanilja-, porkkana-, sitruuna- ja mansikkapohjan. Täytemaistiaisiin esitimme muutaman toiveen ja annoimme Sonjan valita loput vaihtoehdot. Koska häidemme yksi teemaväri on persikka (mihin blogin nimikin viittaa), pyysimme listalta löytyvän mansikka-kuohuviinitäytteen lisäksi persikka-kuohuviinitäytettä maisteluun.

Kakkumaistelun tarjonta

Eerikki inhoaa suklaata (tiedän, outoa!), eli pyysimme, että suklaavaihtoehdot jätettäisiin pois. Okei, en ole itsekään mikään suurin fani, mutta pieninä määrinä suklaa on välillä oikein hyvää. Mutta siis, hääkakkuun lähdettiin hakemaan raikasta ja kesäistä fiilistä ja makua, josta sulhanen varmasti tykkää!

Päätös oli oikeastaan aika helppo. Tykkäsimme molemmat pyytämästämme persikka-kuohuviinitäytteestä ja toinen välitön suosikki oli passionhedelmätäyte. Sonjan kanssa asiaa pohdittuamme päätimme, että koska persikka-kuohuviinin maku on sen verran mieto, voisi olla hyvä idea laittaa sitä kaksi kerrosta ja passionhedelmää yksi kerros. Lopuksi maistelimme täytekomboa eri kakkupohjien kanssa ja sitruunapohja oli sekin aika helppo valinta.

Kun emme kumpikaan välitä makeasta hirveästi ja etenkään syö kakkuja yleensä, niin molemmilla oli vähän huono olo kakkumaistelun jälkeen. Vaikka sinänsä suosikit löytyivät nopeasti, piti varmuuden vuoksi maistaa kaikkia muitakin ja kaikenlaisia erilaisia yhdistelmiä. Sanoinkin Eerikille, että seuraavan kerran syön täytekakkua vasta häissämme…

Kakun ulkonäköön meillä oli jo aika tarkka visio ennen maisteluun menoa, mutta sen näette vasta hääkuvissa – pitäähän jotain jättää yllätykseksi.. 😀

Kävimme siis yhdessä maistelussa, mutta ennen sitä tutkin aika monia hääkakun tekijöitä ja otin yhteyttäkin useaan. Alla muutama vinkki meidän kokemuksiin perustuen.

Aloitimme miettimällä, minkä näköisen kakun haluamme. Myös häiden koolla on suuri merkitys, sillä hinnat olivat 5-12 euroa henkilö. Hinta-arviot olivat koristelluille kerroshääkakuille pääkaupunkiseudun leipomoista. Useat leipomot tarjosivat toiveidemme tyyppistä kakkua sokerikukkien sijaan aidoilla kukilla, mikä säästää toki paljon aikaa ja vaivaa kakuntekijältä. Sonja (koulutukseltaan biologi) the Art of Cakesistä oli kuitenkin sitä mieltä, että oikeissa kukissa käytetään niin paljon kemikaaleja, ettei niitä tulisi käyttää kakuissa.

Kun olimme päättäneet minkä näköinen kakku on toiveena, otin yhteyttä useampaan paikkaan ja kyselin tarkempaa hintaa. Tarjouksissa oli eroa jopa yli 400 euroa, eli kannattaa vertailla! Toinen erikoisempi asia oli, että tässä on yksi harvoista asioista, joiden kanssa olin liian aikaisin liikenteessä. Kun otin ensimmäisen kerran muutamaan kakuntekijään yhteyttä jo kesällä, oli vastaus, että jutellaan lisää syksymmällä. Mikäli et siis ole ensimmäisenä tajunnut varata hääkakun tekijää, se ei luultavasti haittaa, vaan hieman myöhemminkin ennättää.

Mikäli vieraiden (tai hääparin) joukossa on keliaakikkoja tai vegaaneja, voi olla paikallaan miettiä myös heille sopivaa kakkua. Ainakin Say it With a Cake tekee gluteenittomia hääkakkuja. Veikkaan kuitenkin, että useammastakin paikasta saa erikseen pyytämällä vegaanisen tai gluteenittoman kakun.

Ehdotan myös, että mikäli teillä on jokin toive maun suhteen niin kysytte, onko sellaista mahdollista saada, vaikkei listalta löytyisikään. Olemme itse ainakin iloisia, että saimme tuotua persikkateemaamme kakun makuunkin.

Toivottavasti vinkeistä on hyötyä ja tsemppiä hääkakun etsintään teille, joita asia koskettaa! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish