Uncategorized

Kivaa puuhaa vauva-arkeen

Nyt, kun syksy alkoi ja Eerikin vanhempainvapaa loppui, meillä alkoi uudenlainen arki, mistä olen ollut aika innoissani. Vaikka viihdyn hyvin kotonakin, tykkään myös kovasti tehdä kaikenlaista ja voin innostua lähes mistä vain aktiviteetista, niin lasten kuin aikuistenkin. Nyt 10kk iässä Jordankin kaipaa kaikenlaista puuhaa, joten olen etsinyt meille erilaisia aktiviteetteja. Esittelen tässä meidän tyypillisen viikon ja toivon, että tästä löytyy inspiraatiota ja ideoita muidenkin vauva-arkeen.

Pari sanaa vielä päivärytmistämme. Jordan herää siinä kello 6, nukkuu 9-10.45 ja uudelleen 14.30-16.00. Nämä ajat ovat juuri nyt kyllä hieman muutoksessa. Olemme useimmiten kotona ensimmäisiin päiväuniin asti, jotka hän nukkuu rattaissa parvekkeella ja toiset hän nukkuu omassa sängyssään ja pääasiassa olemmekin liikenteessä näiden päiväunien välissä.

Vähintään kerran viikossa käymme ulkona lounaalla Eerikin kanssa ja tapaamme usein äitiäni ja siskoani ja siskonpoikaani, näissä päivät vaihtelevat viikottain.

Maanantai

Löysimme kuntosaliltani jumpan, jonne voi tuoda vauvan, joten aloitimme sen. Idea on tosi hyvä, sillä en jaksa iltaisin enää lähteä salille ja viikonloppuisin taas teen mielummin aktiviteetteja koko perheen kanssa, joten tällainen arkipäivän jumppa vauvan kanssa on ihan huippu.

Luottopaikkani on aivan ihana Albertin olohuone, sille iso suositus. Albertin olohuoneessa on toimintaa lapsiperheitä varten joka arkipäivä tiistaita lukuunottamatta ja me käymmekin siellä vähintään kerran viikossa. Paikka on jotenkin ihanan sympaattinen ja sopivan pieni, siellä tuntuu kuin olisi hyvän kaverin olohuoneessa hengailemassa. Paikalla on vapaaehtoisia ja vanhemmat voivat tulla sinne lastensa kanssa viettämään aikaa. Mitään järjestettyä ohjelmaa ei normaalisti ole, mutta tarjoilla on kahvia ja teetä ja mahdollisuus lämmittää omat ruoat. Ihmiset ovat tosi mukavia ja käyn yleensä hakemassa viereisestä pienestä ravintolasta lounasta, minkä voin syödä rauhassa, kun Jordan ihmettelee muita lapsia ja leikkii paikan leluilla.

Tiistai

Tiistain ohjelma on meillä vaihteleva. Yhdellä ihan lähellä asuvalla ystävälläni on Jordania muutaman kuukauden nuorempi vauva ja ystäväni on kotona hänen kanssaan, joten olemme meillä on treffit kerran viikossa vauvojemme kanssa. Usein tapaamme juuri tiistaisin, jolloin menemme joko kävelylle ja aamupalalle, lounaalle tai puuhaamme jotain muuta yhdessä.

Olimme aloittamassa vanhempi-vauva lattaritanssikurssin Baila Baila -tanssikoulussa, mutta se ajoittuu juuri Jordanin päiväunien kohdalle, joten oli pakko jättää se tällä kertaa väliin. Halusin mainita kurssin vaikkemme sinne lopulta menneetkään, sillä idea on minusta aivan ihana ja toivon, että seuraava kurssi on meille sopivaan aikaan.

Leikkipuisto Sepällä on tiistaisin vauva-aamu, jossa olemme olleet kerran ja tykkäsimme. Vauva-aamu on viereisen Mikael Agricolan kirkon jumppasalissa ja viimeksi siihen kuului muun muassa temppurata, mikä oli ihan mahtava Jordanille, joka rakastaa liikkua ja temppuilla. Menemme sinne ehdottomasti tulevaisuudessakin.

Tällä viikolla Sepän vauva-aamu oli poikkeuksellisesti peruttu, niin menimme sen sijaan Kampin Perhekeskuksen Neuvolaparkkiin, joka järjestetään joka tiistai ja jossa on sama idea kuin Albertin Olohuoneessa (molemmat ovat Helsinki Mission järjestämät). Paikka oli kotoisa ja Jordan viihtyi hyvin, joten menemme sinnekin varmasti uudelleen.

Keskiviikko

Keskiviikkoisin meillä on Femipower tunti, joka on jatkokurssi kevään kurssille, jolla olimme myös. Tunnilla treenataan etenkin lantionpohjan lihaksia, myös niiden rentouttamista. Tunti on ennen kaikkea synnyttäneille, mutta sopii kaikille, jotka haluavat treenata lantionpohjaa. Tunnille voi ottaa vauvan mukaan ja Jordan onkin minulla aina mukana ja hän tuntuu viihtyvän hyvin, hän tyhjentää tarvikehyllyjä ja konttaa pallojen perässä ja minä pääsen treenaamaan.

Yksi viikko olin niin väsynyt, että skippasimme Femipower tunnin ja lähdimme Jordanin kanssa Baby Kinoon Kallion kirjastoon. Paikka on tosi suloinen pieni ullakkohuone, jossa on säkkituoleja ja vieressä pieni keittiö. Joka keskiviikko siellä on kaksi elokuvanäytöstä kello 12 ja kello 14.30 ja sinne voi tulla vauvan kanssa katselemaan elokuvaa. Minusta idea on mahtava ja olen yrittänyt ehdottaa samanlaista tapahtumaa tänne Punavuoreenkin.

Torstai

Torstaisin meillä on Sirkus Magentan vauvasirkus. Tällä tunnilla tehdään kaikenlaista pariakrobatiaa vauvan kanssa ja Jordan on tykännyt kovasti, tosin, kun hän niin kovasti harjoittelee kävelemistä, hän viihtyisi ehkä vielä paremmin vanhempien lasten ryhmässä, mutta se on juuri päiväunien aikaan. Katsotaan, miten nuo päiväunet alkaa nyt asettumaan, että voisimmeko vaihtaa taaperoryhmään. Tällaisenaankin tunti on kyllä tosi kiva ja ihana minullekin, sillä siellä tulee itsellekin lähes hiki, eli se käy myös liikunnasta!

Perjantai

Perjantain ohjelma vähän vaihtelee, kuten tiistainkin. Jos emme ole treffanneet kaverini kanssa tiistaina, tapaamme perjantaina. Muussa tapauksessa äitini hoitaa Jordania aamun ja aamupäivän, niin minä pääsen tekemään töitä ja Eerikki hoitaa Jordania myöhemmin, niin saan hyvin työaikaa.

Olemme käyneet myös Oodin Leikkipuisto Lorun tapahtumissa pari kertaa eri viikonpäivinä, mutta vauvatuokioihin Jordan on jo liian vanha. Viimeksi hän konttasi (mielenosoituksellisesti?) ulos huoneesta kesken lorun ja silloin päätin, että ensi kerralla kokeillaan jotain taaperotapahtumaa…

Lauantai

Lauantai on brunssipäivä! Mielestäni joka lauantai pitäisi olla jokin brunssitapahtuma, mutta todellisuudessa viikonloppujen ohjelma vaihtelee. Ehkä pari kertaa kuussa käymme brunssilla tai olemme kutsuneet vieraita meille brunssille, muuten olemme olleet lauantaisin mm. koko perhe häissä hotellissa ja hotellilomalla muuten vain.

Sunnuntai

Sunnuntaisin meillä on vauvauinti, me käymme Pikku Delfiinit uimakoulun tunneilla. Meillä on sen verran korvauskertoja, kun emme ole aina päässeet muiden menojen takia omalle tunnille, että käymme joskus Jordanin kanssa arkenakin vauvauinnissa, mikä on myös kivaa puuhaa.

Viikonloppujen ohjelma vaihtelee paljon, mutta jos meillä sattuu olemaan aikaa ja halua puuhata jotain, saatamme kurkata Pienten Helsinki Minne mennä tällä viikolla -sivulta, jos siellä on jokin kiva idea, etsin sieltä vinkkejä myös arkisin. Kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan, jos ei jo ole.

Käymme myös kahdesti vuodessa Kulttuurin kummilapset tapahtumissa. Jos lapsesi on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, kannattaa ilmoittautua mukaan, me ollaan käyty Svenska Teaternin tapahtumissa (sopivia kaiken kielisille) ja tykätty paljon.

Sitten yksi ainakin meillä toiminut temppu vinkkinä muuten vain: pidän vaippalaukussa aina saippuakuplapurkkia. Jos olemme jumissa jossain ja Jordan alkaa tylsistyä, niin saippuakuplat auttaa aina!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish