Koronavirus

Koronavirus ja häät 3: Kesän rajoitukset

Hetki, jota olin kovasti odottanut koitti viimein eilen. Olin reilun viikon odottanut hallituksen tiedotustilaisuutta, jossa selviäisi, mitä tehdään kesän kokoontumisrajoitusten suhteen, sillä meillä oli tosiaan häät tulossa kesällä ja kaikki suunnitelmat olivat edelleen käynnissä. No, huonoja uutisiahan sieltä tuli. Kokoontumisrajoitus nostettiin 50 henkilöön ja tilannetta arvioitaisiin uudelleen kesäkuun lopussa. Ongelma on vain se, että meillä oli tulossa 100 hengen häät heinäkuun puolivälissä…

Sanotaan, että hallitus tekisi päätöksen kesäkuun lopussa kokoontumisrajoituksen nostamisesta 100 henkeen – mitä en pidä juuri nyt todennnäköisenä, mutta tilanteet toisaalta tuntuvat muuttuvan päivittäin. Meidän pitäisi sitten järjestää häät reilussa kahdessa viikossa. Sen lisäksi, että se on lähes mahdotonta, en usko, että palveluntarjoajatkaan voivat tarjota ilmaista siirtoa/peruutusta niin lyhyellä aikataululla. Eli toisin sanoen, meidän heinäkuun häät menivät siinä.

Fiilis? Ei mikään paras, varsinkin eilen tuntui tosi kurjalta. Ajatus siitä, että pitäisi alkaa soittelemaan kaikki palveluntarjoajat ja vieraat läpi häiden siirrosta ei huvita juuri nyt yhtään. Tunnen kuitenkin itseni ja tiedän, että tämä vie päivän tai pari ja sitten alan innostuneena toteuttamaan seuraavaa suunnitelmaa – onneksi meillä on suunnitelmat b, c ja d.

Vietimme eilen illalla heinäkuun häidemme hautajaisia. Muistamassa myös Tossavainen ja Norppa. Kiltisti pysyimme siis alle kokoontumisrajoitusten..

Varasuunnitelmia tehdessä meillä oli muutama lähtökohta, joista halusimme pitää kiinni. Haluamme ne isot, upeat häät, joita olemme suunnitelleet. Menemme kerran naimisiin, joten häistä ei tingitä kuin minimaalisesti. Toinen pointti oli se, että haluamme häät mahdollisimman pian. Ja kyllä, nämä kaksi asiaa ovat pienessä ristiriidassa. 😀

Tässä siis meidän suunnitelmamme:

a) Häät alkuperäisenä päivänä. Tämä idea on nyt kuopattu, eli siirrytään eteenpäin…

b) Häät perjantaina kesän lopulla. Luonnollisesti kaikki kesälauantait olivat menneet jo kauan sitten, mutta tulimme siihen tulokseen, että tällaisessa poikkeustilanteessa vieraat varmasti ymmärtäisivät, mikäli häät siirtyvät perjantaille ja ainakin suurin osa saisi päivän töistä vapaata. Tämä on nyt siis suunnitelma a, loppukesän perjantai HSS Paviljongissa. Tämän toteutuessa emme joudu muuttamaan juuri mitään, paitsi siirtämään häitä muutamalla viikolla. No, pioneja, joita olin kovasti halunnut häihin, emme tule saamaan, mutta se on pieni menetys se.

c) Jos häitä ei voi juhlia kesällä, mutta talvella voi, pidämme talvihäät, MUTTA, ja tämä on tärkeä osuus, sillä talvihäät Helsingissä eivät houkuttele, kun ei voi tietää onko täällä luntakaan ja hääpaikka vaihtuisi joka tapauksessa. Eli, juhlimme siinä tapauksessa niitä ulkomailla. Tämä luonnollisesti tarkoittaa, että ulkomaille pitää voida matkustaa. Ajatuksena on tällä hetkellä Italia, voi olla, että Italia on ensimmäisinä Euroopassa turvallinen, kun virus iski sinne pahiten ensin. Normaalisti emme olisi ulkomaita harkinneet, sillä tuntuu vaikealta pyytää vierailta niin suurta panostusta häihimme, mutta mietimme, että toisaalta siinä vaiheessa kukaan ei ole matkustanut pitkään aikaan ja moni voisi olla hyvinkin innoissaan ajatuksesta senkin takia. Toki on myös varmasti heitä, joihin virus on vaikuttanut taloudellisesti ja he eivät sen takia pääsisi mukaan. Se on toki iso harmi, mutta ihan täydellistä ratkaisua tuskin on.

Kuva: Wedding Italy

d) Juhlimme häitämme alkuperäisessä hääpaikassa vuoden päästä kesällä. Se on tietenkin ihan hyvä vaihtoehto, sitten kaikki vain siirtyy vuodella, mikä olisi vähän harmi. Myös sekään ei ole täysin varma vaihtoehto, sillä voihan vielä (tai taas) ensi kesänä olla rajoituksia. Kunnes rokote on saatu kaikille tarvitseville on tuskin täydellisen varmaa ratkaisua olemassa.

Voi siis olla, että joudumme tekemään vielä uusia suunnitelmia, mutta tällä hetkellä nämä ovat suunnitelmamme.

Pitää vielä lisätä, että elämäämme on helpottanut suuresti hääpaikan ja muiden varattujen palveluiden joustavuus! Etenkin HSS Paviljongille täytyy sanoa ihan erityinen kiitos, olen meilaillut heille välillä pari kertaa viikossa pallotellen erilaisia mahdollisuuksia ja he jaksavat aina auttaa ja yrittää joustaa. Tiedän kuinka vaikea tilanne on yrittäjillekin, joten todella arvostan sitä, että meitä on silti yritetty auttaa ja meidän suuntaan joustetaan. Jos et ole muuten katsonut vielä hääyrityksiä listaani ylävalikosta, käy katsomassa. Sinne olen listannut suomalaisia hääyrityksiä, joita olemme itse yrittäneet tukea kriisin keskellä tai joita voin vahvasti suositella.

Loppuun vielä onnittelut kaikille, joiden häät uudet säännökset mahdollistavat. Onneksi sentään monien muiden häät tulivat nyt mahdollisiksi. 🙂

4 kommenttia

 • Inka

  Voi kurjuus! Osanottoni teille tässä kurjassa tilanteessa. 🥺 Me vielä jännitetään, mikä on tilanne elokuun alun suhteen… Mutta pakko tässä on ollut jo henkisesti valmistautua siihen, että ehkä hääjuhlaa ei silloin voi viettää. Onhan niitä toki pahempiakin asioita kuin häiden siirtyminen, mutta kyllä häät on henkilökohtaisella tasolla sen verran iso asia, että on ihan luvallista harmistua! Voimia ja tsemppiä teille – pidän kovasti peukkuja, että saatte häät järjestettyä niin lähellä alkuperäistä päivää kuin mahdollista! Ja kiitos myös tästä postauksesta – sain siitä vähän voimia omien varasuunnitelmien miettimiseen. 😊

  • Sissi

   Kiitos empatiasta 💗 joo on tää kyllä aika vaikeaa aikaa suunnitella häitä 😅 toivotaan nyt kovasti, että voitte pitää häät elokuun alussa!

 • blog3009

  Greetings, I do think your website may be having web browser
  compatibility problems. When I take a look at your site in Safari, it looks fine however when opening in I.E., it has some overlapping issues.
  I just wanted to provide you with a quick heads up!

  Apart from that, excellent blog!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish