Kihlat

Kosinta Osa 2.

Julkaistu alun perin Meidän Häät -sivustolla.

Tämä on jatko-osa viime postaukseen ”Kosinta Osa 1.”

Ruokailun jälkeen suuntasimme läheiselle Prosecco-tilalle ja istuimme pitkään omistajan kanssa. Hän tarjoili meille maistelut eri proseccoista ja kertoi kaiken valmistusprosessista. Minä tietenkin ”jouduin” juomaan ison osan myös Eerikin proseccoista, koska hän oli kuskina, mutta onneksi määrät eivät olleet suuria.

Meillä oli lopulta kaikkien vastoinkäymisten jälkeen ollut tosi kiva päivä Prosecco-tilalla ja lähdimme takaisin hotellille. Olimme puhuneet, että menisimme illalla gondoliajelulle ja niin sitten kello 22 aikoihin menimme alakertaan ja otimme gondolin.

Ajelimme gondolilla pitkin täysin autioita, pimeitä, tunnelmallisia pikku kanavia. Oli täysin hiljaista ja vain gondolin lamppu valaisi, tunnelma oli mieletön. Saavuimme isolle kanaalille, missä näkyivät suuret valaistut rakennukset ja siinä Eerikki polvistui eteeni ja kosi.

Vastakihlautuneet!

Kosinnan jälkeen olimme molemmat aika endorfiinihuumassa emmekä tienneet, mitä nyt pitäisi tehdä. Ehdotin, että lähdetään syömään jotain, olimme kuitenkin olleet nälkäisiä, vaikka se tunne olikin kadonnut täysin. Löysimme ravintolan, joka oli vielä auki ja tilasimme ruokaa ja proseccoa ja nostimme maljan kihloillemme. Sen jälkeen googlasimme, mitä tehdä kun olet mennyt kihloihin 😀 Aiheeseen liittyvän postaukseni löytää täältä.

Eerikki kertoi, että oli kysynyt asiasta äidiltäni synttärijuhlissa ennen lähtöä, mikä on mielestäni todella kaunis ele. Hän oli soittanut myös omille vanhemmilleen päivän aikana ja kertonut suunnitelmistaan.

Kun olimme siinä ihmetelleet asiaa jonkin aikaa yhdessä, päätin jossain vaiheessa, että nyt alan kertomaan läheisimmille ihmisille. Se olikin sitten se ainoa yö suunnilleen ikinä, kun äidillä oli puhelin äänettömällä ja hän ei vastannut puhelimeen, vaan näki viestin vasta aamulla.

Seuraavana päivänä menimme takaisin Bolognaan ja osallistuimme kokkauskurssille. Koko loppuloman infosin tietenkin kaikkia hotellin respasta tarjoilijoihin, että olemme menneet juuri kihloihin, sillä eikö jaettu ilo olekin kaksinkertainen ilo :D. Kokkauskurssia seuraavana päivänä lähdimme kotiin ja aloimme etsimään heti hääpaikkaa.

Koko reissu oli aivan ihana ja olen siitä Eerikille ikuisesti kiitollinen. Olimme toki puhuneet, että jossain lähitulevaisuudessa menisimme naimisiin, tai no puhuimme 50 vuoden sisällä… mutta ymmärsin sen tarkoittavan suhteellisen pian! En olisi ikinä osannut odottaa, että se tapahtuisi näin. Toki mielessäni kävi Italiassa, että onkohan tässä sellainen motiivi, mutta en ollut kyllä mitenkään varma ennen kuin Eerikki gondolissa kääntyi ja tajusin hänen olevan polvistumassa.

Tämä oli meidän tarinamme, mutta ihana kosinta voi yhtä hyvin tapahtua vaikka kotisohvalla. Olenkin udellut naimisissa olevilta ystäviltämme kosintatarinoita ja on ollut niin hauska kuulla kaikkea krapulapizzan ohessa annetusta sormuksesta, valmistujaisjuhlissa tehtyyn kosintaan koko perheen ollessa läsnä. Jokainen tarina on ollut omalla tavallaan ihanan romanttinen ja usein todella parin näköinen.

Jakakaa omia hassuja ja romanttisia tarinoitanne!

Blogini pääsi Vuoden Hääblogi finaaliin. Jos tykkäät blogista, voit äänestää sitä täällä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish