Kutsut

Kutsut

Julkaistu alun perin Meidän Häät -sivustolla.

Blogi on muuttanut omalle sivustolleen, uudet postaukset löytyvät tästä lähtien täältä.

Täällä hehkutinkin jo ihanaa osoitekalligrafiaa kutsujemme kirjekuorissa, nyt ajattelin käydä läpi vielä varsinaiset kutsut kokonaisuudessaan. 

Kuten mainittu, kutsujen kanssa kaikki ei mennyt helpoimman kautta. Lopputulokseen olimme kuitenkin todella tyytyväisiä ja saimme todella paljon positiivista palautetta kutsuista vierailtamme. 

Tilasimme kutsut Etsystä LeighLouiseCreative -nettikaupasta. Saimme niille mintunväriset kirjekuoret ja olimme kaiken kaikkiaan todella tyytyväisiä kutsuihimme. Tilasimme ensin testikappaleet kutsuista, otimme ne sekä kullan että ruusukullan värisellä tekstillä. Molemmat olivat todella kauniit ja hyvin samannäköiset, mutta ruusukulta oli sen verran tummempi, että päätimme valita sen, jotta tekstin saa varmasti luettua. Tilasimme 57 suomenkielistä ja 3 englanninkielistä kutsua, loppusummaksi kutsuille tuli noin 90 euroa näytteiden kanssa.

Ensimmäinen asia kutsuja varten oli hankittu kylläkin jo kesällä, kun bongasin, että Postissa oli postimerkit omalla kuvalla alennuksessa. Laitoin ne sen takia jo elokuussa tilaukseen ja 100 kappaleen hinnaksi tuli noin 200 euroa. Eerikkiä epäilytti aluksi laittaa oma kuvamme postimerkkeihin, hänen mielestään se vaikutti itsekeskeiseltä. Huomautin, että nämä ovat meidän häämme, me olemme tässä keskiössä 😀 Eerikki mietti asiaa pari päivää ja tuli lopulta tulokseen, että koska kyseessä on meidän häämme, niin eiköhän se ole ihan tilanteeseen sopivaa. 

Halusin tehdä kutsuista lyhyet, joten maksoimme 25 euroa Tahtoo.fi paketista ja teimme RSVPn sinne, nettisivun ja salasanan merkitsimme kutsuun. Se teki elämästä helpompaa, kun ruokatoiveet, biisitoiveet ja RSVP menee kaikki samaan paikkaan. Siellä voi tosiaan pyytää vaikka biisitoiveita vierailta ja tuolla maksullisella paketilla tekstinsä voi kääntää eri kielille, mikä on mahtavaa, jos vieraina on myös suomea taitamattomia. Peruspaketti nettisivuineen on ilmainen.

Sinetti näyttää tässä ihan persikanväriseltä, mikä toimisi sekin, mutta oli kyllä enemmän vaalean kullan sävy.

Kirjekuoret ostin lopulta ihanasta Papershopista, koska alkuperäiset jäivät omille seikkailuilleen. Olin lopulta vielä tyytyväisempi näihin, eli onni onnettomuudessa. Hinnaksi tuli 36 euroa/60 kappaletta, mutta tämä oli täysin ylimääräinen kulu, koska kirjekuoret olivat jo kuuluneet kutsujen hintaan.

Sinetit tein itse sekoittamalla kultaista ja valkoista vahaa lusikassa, jota kuumensin kynttilän päällä. Ostin niin monenlaista vahaa ja kaksi sinettileimasintakin, että vaikea sanoa lopullista hintaa, mutta sanotaan, että mikäli ostat vain yhden sinettileimaisimen, meidän etsystä, ja muutaman vahan, niin hinnaksi tulee ehkä 20 euroa postituksineen.

Sinettileimojen tekemiseen meni monta tuntia ja se oli aika kuumottavaa, sillä osoitteet oli kirjoitettu kauniilla kalligrafialla Havu ja Helmi:n toimesta, eikä ollut mahdollista ottaa toista kuorta, jos menee pieleen. Olin kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen ja oli kyllä ihana fiilis jättää kutsut postiin ja saada ne vihdoin käsistäni eteenpäin. 😀

Oikein paljon tsemppiä kaikille hääsuunnitteluun näinä epävarmoina aikoina. Yritetään pysyä terveinä ja pitää toisistamme huolta 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish