Häämatka

Lukulista häämatkalle

Täällä on häämatkavalmistelut jo hyvällä tolalla! Koronatestitulokset olivat negatiiviset (kuten toki oletimme), mutta hyvä se on käydä tarkistamassa ennen lähtöä.

Koska rakastan lukemista, reissuun pitää aina ottaa mukaan paljon kirjoja, olemme nimittäin pari kertaa kiertäneet lomallamme ympäriinsä etsien englanninkielisiä kirjoja, kun olen kaikki omani jo ahminut. Nykyään minulla on Bookbeat, joten sellaista tilannetta ei onneksi pääse käymään, mutta koska tykkään eniten lukea ihan fyysisiä kirjoja, niitä lähtee mukaan myös.

Kirjojen teemat ovat aika vaihtelevat, ainoa varsinainen teema on häämatka, ja onnistuinkin löytämään kaksi viihdyttävältä kuulostavaa kirjaa, joista teema löytyy. Jokaisen kirjan otsikossa on linkki, josta kirjasta voi lukea lisää.

  1. Busman’s Honeymoon
    Ilmeisesti Agatha Christie tyyppinen dekkari 1930-luvulta.

2. Honeymoon with Death
Julkaistu 2019, mutta sijoittuu 1920-luvulle, myöskin Christie tyylinen dekkari.

3. Bad as I Wanna Be
Ah, tätä kirjaa on odotettu! Innostuin Rodmanin huikeasta eksentrisestä persoonasta ja koripallolahjakkuudesta katsoessamme Netflixin The Last Dance dokumenttisarjan keväällä, joten tilasin hänen elämänkerran… joka saapui puoli vuotta myöhemmin. Nyt häämatkalla pääsen vihdoin lukemaan sen!

4. Unelmia Isältäni -äänikirja
Dennis Rodmanista siirrymme luontevasti Barack Obamaan 😀 Tätä kirjaa olemme kuunnelleet Eerikin kanssa yhdessä, joten häämatkalla kuuntelemme sen varmasti loppuun.

5. Kohti Ikuisuutta
Tämä kirja on odotellut vuoroaan jo monta vuotta, joten ehkä sen aika on nyt häämatkalla.

6. Tarja Halonen – Erään Aktivistin Tarina -äänikirja
Tämä on kirjakerhomme tämän hetkinen kirja, joten aion kuunnella sen loppuun reissussa.

7. Heräilevät Jumalat
Tämä on jatkoa scifi- kirjalle Uinuvat Jättiläiset, jonka joskus luin. Kirja ei ollut erityisen hyvä, mutta selvästi tarpeeksi hyvä, että ostin kuitenkin toisen osan. 😛

8. Brave New World
Scifi-klassikko 1930-luvulta. Tästä on myös tehty sarja HBO:lle. Katsoin sarjan ja nyt odotan innolla, että pääsen lukemaan kirjan, johon se perustuu.

9. The Order of Time
Odotan tätä kirjaa tosi innoissani, sillä olen ajatellut ajan luonnetta paljon viime aikoina ja aihe kiinnostaa minua erittäin paljon. Olen lukenut kirjailijalta kaksi muutakin kirjaa ja pidän hänen tavastaan kirjoittaa, tosin on outoa, että hän kirjoittaa fyysikoista ja tutkijoista aina mies hän-pronominillä (”he”), pakko myöntää, että se häiritsee minua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish