Pilates

Mamapilates!

Kaupallinen yhteistyö: Äitiysliikunta-Akatemia ja The Australian Physiotherapy & Pilates Institute

Jos olet jutellut kanssani liikunnasta kun olen ollut raskaana, olemme luultavasti päätyneet jonkinlaiseen keskusteluun äitiysliikunnan tasosta. Olin tosi pettynyt, kun ilmoittauduin äitiysjoogakurssille, jossa ei lopulta tehty joogaa lainkaan eikä oikein mitään muutakaan liikunnallista, suurimman treenin sain kävellessäni tunneille ja takaisin kotiin. Olenkin osallistunut raskaana niin hyville kuin huonoillekin äitiysjumppa/jooga/pilatestunneille, mutta olen kokenut vahvasti, että tarjontaa saisi olla enemmän, luonnollisesti niitä hyviä vaihtoehtoja.

Aloinkin miettiä jo viimeisen raskauden puolivälissä, että kun valmistun keväällä joogaopettajaksi, voisin seuraavaksi lähteä etsimään jotain koulutusta jossa voisin keskittyä odottaviin äiteihin.

Äitiysjooga vaikuttaa olevan usein enemmän oman kehon kuuntelua ja synnytykseen valmistautumista kun taas äitiyspilates keskittyy paljon ryhti -ja tukilihasten sekä lantionpohjan vahvistamiseen ja
siinä voi päästä hikoilemaankin. Koska halusin alkaa opettamaan nimenomaan jotain liikunnallista äideille, äitiyspilates oli selvä valinta.

Joskus tähdet ovat kohdillaan ja nyt kävi niin, että näin sitten aivan sattumalta mainoksen koulutukseen, jossa saisi sekä pilatesohjaajan että äitiyspilatesohjaajan valmiudet ja sehän oli minulle aivan täydellinen. Halusin kovasti oppia ohjaamaan pilatesta ja nyt saan samalla valmiudet ohjata myös äitiyspilatesta. Minulle on myös tosi tärkeää, että koulutus johtaa kansainväliseen ohjaajasertifikaattiin, koska aina on se mahdollisuus, että muutamme jossain kohtaa vähäksi aikaa ulkomaille ja silloin saatan haluta työskennellä ulkomailla liikunta-alallakin.

Kurssit suoritetaan etänä ja minun aikatauluuni sopivat kurssit asettuvat välille tammikuu-lokakuu 2024, eli hieman alle vuoden päästä olen valmis ja toivottavasti saan ensimmäiset tunnit heti syksyllä käyntiin.

Jos olet itse kiinnostunut kouluttautumisesta pilatesohjaajaksi, lisää tietoa kursseista löytyy täältä. Palataan asiaan siis tammikuussa!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish