Muut

Meidän juhannus

Juhannusterveiset Helsingistä kuvien muodossa!

Kun asuin ulkomailla lähes kymmenen vuotta, juhannus ei ollut minulle koskaan mikään erityisen tärkeä juhla, koska jos olinkin silloin Suomessa, minulla ei ollut Suomessa enää niin hyviä kavereita, että minulla olisi ollut mitään juhannussuunnitelmia, joten juhannus meni yleensä perheen kanssa kaupungissa.

Nykyään vietämme juhannusta kavereidemme kanssa ja ainakin tähän asti olemme viettäneet sitä kaupungissa. Vähitellen erilaisia perinteitä on alkanut muodostua ja lempiperinteeni ovatkin nyt ainakin kukkaseppeleen teko juhannusaattona ja juhannuspäivän sauna aamulla ja illallinen iltana. Olikin muuten jännä tajuta, että ensi vuonna (kunhan kaikki menee hyvin) pääsemme tekemään kukkaseppeleen myös pikkuiselle!

Tänä vuonna meitä oli yhdeksän hengen porukka. Perjantain asuteemana oli kokovalkoinen ja lauantain asuteemana oli kukkaprintit. Olimme perjantaina meillä tekemässä kukkaseppeleet ja sen jälkeen kävimme bongailemassa kokkoja Helsingin saaristossa. Lauantaina kävimme Löylyssä saunomassa ja uimassa ja jäimme Löylyn terassille viettämään päivää ja syömään lounasta. Illallista syötiin meillä ja loppuilta meni tanssien ja laulaen.

Juhannusaatto

Juhannuspäivä

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish