Sisustus

Meidän koti ennen ja jälkeen remontin: Olohuone

Olohuoneessa ihastuin tähän keittiön ja olohuoneen yhdistävään ristikkoikkunaan. Sen oli kuulemma teettänyt siihen Arabialla työskennellyt asunnon edellinen asukas, jotta hän pystyi laittamaan esille keramiikkatöitään.

Seinät ja katto olivat kellastuneet ja maalasimme ne uudestaan valkoisiksi. Teetimme myös parketin hionnan ja se lakattiin valkokuultomaalilla vaaleammaksi. Myös lattialistat uusittiin.

Näkymä keittiöön, ennen remonttia
Olohuone, ennen remonttia

Maalasimme yhden seinän turkoosiksi, sillä minulla oli silloin turkoosi kausi meneillään ja halusin kaiken turkoosiksi. Kuten kuvista huomaa, rakastan värejä ja halusin ehdottomasti niitä kotiinkin. Halusin myös, että kotimme on molempien näköinen, joten vaikka Eerikki ei ole yhtä kiinnostunut sisustamisesta, kyselin kovasti hänen mielipiteitään ja moni asia tehtiinkin Eerikin toiveiden mukaan, asunnosta ei olisikaan tullut läheskään niin ihana ilman Eerikin ideoita! Remontista vastasivat pääasiassa minä ja äitini. Tykkäämme molemmat remontoida ja äiti on sitä paljon tehnytkin, joten jos en itse tiennyt, mitä jollekin pitää tehdä, häneltä tieto ja osaaminen löytyi lähes varmasti.

Sohvan edessä vasemmalla on parvekkeen ovi

Äitini sai myös mahtavan idean ikkunalautaa varten. Se oli halkeillut ja ruma ja ihmettelin, että mitähän sille pitäisi tehdä. Äiti tokaisi siihen, kuten se olisi ollut itsestäänselvä asia, että käännä se ympäri ja tee siihen mosaiikki! Siitä tulikin mielestäni todella ihana yksityiskohta olohuoneeseen.

Ruokapöydän paikka siirtyy vähän fiiliksen mukaan ja sen mukaan onko se lyhyenä, kuten kuvissa, vai jatkettuna, jolloin se vie tietenkin enemmän tilaa. Myös turkoosi ohjaajantuoli vaihtelee huoneessa hieman paikkaa ja sohvapöydän servetit vaihtuvat sesongin mukaan. Aloitimme viikonloppuna kevätsiivouksen niin nyt mennään jo kesäserveteillä.

Tämän baarikyltin löysin USAsta ja taulun ostimme Kuubasta. Baarikaappi on Ikean, asensin siihen jälkikäteen ledivalot.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish