Tyyli

Meidän lasten vaatetyyli

Okei, otsikon pitäisi olla kyllä äidin lastenvaatetyyli, koska lapset eivät vielä osaa itse valita vaatteitaan (onneksi :D) vaikka Jordan onkin jo innokas asustaja, mutta ehkä tällä otsikolla asia on vähän selkeämpi.


Olen pukenut molemmat lapset vauvana lähes pelkästään valkoiseen, beigeen ja vaaleanharmaaseen. Se on ollut tosi kätevää myös siinä mielessä, että suurin osa vaatteista sopii keskenään yhteen ja voi aina löytää uusia kauniita yhdistelmiä. Olen myös aina rakastanut koko perheelle yhteensopivia asuja, joita ostan aina, kun löydän oikeassa koossa jotain kaunista. Kun sain tietää, että meille on tulossa toinen lapsi, innostuin ajatuksesta pukea lapset samanlaisiin vaatteisiin, se on huomattavasti helpompaa, kun löytää koko perheelle yhteensopivia vaatteita, vaikka niitäkin ostan edelleen aina kun löydän.

Pyrin siihen, että en ostaisi liikaa uusia vaatteita Gabrielille, sillä meillä on jo valtavasti lastenvaatteita Jordanin vauva-ajalta. Olen siis ostanut Jordanille vaatteita, jotka sopivat yhteen Gabrielin vaatteiden kanssa ja toki välillä olen ostanut Gabrielille uutta, jotta se sopii Jordanin uuteen vaatteeseen… no okei, joskus vain koska vaate on söpö :D.

Värejä olen ottanut enemmän käyttöön lasten iän karttuessa, vauvalle vaaleat sävyt ovat jotenkin niin kauniita, mutta isommalla vauvalla ja etenkin taaperolla on kiva käyttää jo vähän värejä. Kun ostan värejä, ostan pääasiassa pastellisävyisiä vaatteita. Kun sain tietää, että meille tulee toinen poika, innostuin yhtäkkiä vaaleanpunaisesta. Tajusin, että en olisi tyttöä pukenut vaaleanpunaiseen varmaan koskaan, koska, en tiedä, se on mielestäni jotenkin niin tylsä tytöllä. Sen sijaan pojilla vaaleanpunainen on mielestäni ihana ja nyt meillä onkin Jordanille erilaisia collegeasuja ja t-paitoja vaaleanpunaisina. Ainoa pastelliväri, mistä en oikein pidä on vaaleansininen. En tiedä miksi, se on vaan jotenkin tylsä väri niin aikuisilla kuin lapsilla, Jordanilla taitaakin olla vain kaksi vaaleansinistä vaatetta.

Kaikenlaiset eläinkorvat ovat myös ihan lemppareitani ja tykkään myös eläinprinteistä, kunhan ne vain ovat vaaleita. Ainoa, mitä en ole löytänyt vaaleana on kunnon rukkaset!


Jordanilla on paljon Niken Jordan- merkkisiä vaatteita, koska minusta on hauska, kun paidassa lukee hänen nimensä, mutta niiden kanssa olen aika nirso koska sattuneesta syystä (Michael Jordan pelasi Chicago Bullsissa) iso osa Jordan-vaatteista on punaisia tai mustia. Onneksi niitä löytyy satunnaisesti myös pastelliväreissä.

Tupsut on ihania ja erityismaininta täytyy antaa vielä villasukille! Eerikin vanhempien ystävä oli neulonut Jordanille kahdet villasukat kun hän syntyi. Se oli tosi ajattelevaista ja olin niin otettu. Molemmat villasukat ovat vielä aivan ihanat, isommat pastellisävyiset ja pienemmät ehkä kauneimmat villasukat mitä olen koskaan nähnyt 💗.

Suosikkimerkkejäni ovat satunnaisessa järjestyksessä: Next, Gugguu, Metsola, Bjällra of Sweden, Niken Jordan, Donsje, Lindex ja Livly. Ostelen satunnaisesti myös laadukkaista ulkomaalaisista lastenvaatekaupoista netistä. Laadukkalla tarkoitan sitä, että materiaalit ovat miellyttäviä ja kestäviä ja vaatteet turvallisia. Mikäli kauniita vaatteita tulee alennukseen ostan usein isojakin kokoja, sillä joskushan ne tulevat käyttöön. Jordanilla on satunnaisia vaatteita viisivuotiaaksi asti, eli kolmen vuoden päähän! Se on tosi kiva myös siinä, että kun hänelle jää koko pieneksi, kaikkea ei tarvitse ostaa heti, vaan paljon löytyy jo kaapista.

Kesällä innostuin bloomers-pöksyistä ja meillä ei juuri muita lyhyitä housuja kesälle olekaan, niitä taas löytyy vaikka kuinka monessa värissä. Ne ovat minusta ihan mielettömän söpöt, paljon kivemmat kun perus shortsit. Joulun aikaan puen lapset kaikenlaisiin poroasuihin, sillä en tykkää puna-vihreistä jouluvaatteista, joten poroasuja meillä on joka lähtöön.


Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish