Lahjat

Miksi kannattaa tehdä häälahjalista

Julkaistu alunperin Meidän Häät -sivustolla

Me kävimme keväällä Stockmannilla tekemässä häälahjalistan ja tässä muutama syy miksi.

Vaikka suurin osa pareista, kuten mekin, toivoo lahjaksi rahaa esimerkiksi häämatkaa varten, on aina muutama vieras, jotka haluavat mielummin ostaa lahjan. Nykypäivänä useat miettivät enemmän kuluttamistaan ja itsekään en halua kotiin tavaraa, jota en tarvitse. Myös vieraille voi olla vaikea tilanne, kun rahaa ei halua antaa, mutta ei välttämättä tunne paria, tai ainakaan molempia, niin hyvin, että tietäisi, mistä he pitäisivät.

Miksi sitten teimme lahjalistan Stockmannille? Internetistä löytyy kyllä lahjalistoja, joissa voi yhdistää usean kaupan valikoimia, mutta meille oli alusta asti selvää, että me teemme listamme Stockmannille. Tämä johtuu kahdesta syystä, joista toinen on emotionaalinen ja toinen taas rationaalinen.

Emotionaalinen: olen aina halunnut kävellä Stockmannilla rekisteröintilaite kädessä, niinkuin hääelokuvissa 😀 Se olikin tosi hauska yhteinen häitä edeltävä aktiviteetti! Onhan se nyt kivaa kävellä ja katsella tavaroita, että haluaisimmeko tuollaisen tai tuollaisen jutun… Oli myös tärkeää päästä yhdessä katsomaan ja koskettamaan tavaroita, ennen kuin tekee valinnan.

Rationaalinen syy taas oli tämä: saattaa olla, että osa heistä, jotka haluavat ostaa lahjan ovat vanhempaa sukupolvea ja internetin lahjalistojen tutkiminen ja niiden kautta tilaaminen ei tunnu ehkä kaikista miellyttävältä. Stockmannille voi vaikka kävellä henkilökohtaisesti ja pyytää saada listan käteensä – ei tarvitse kuin tietää hääparin nimet ja hääpäivä, tietokonetta ei tarvitse lainkaan. Toki Stockmannillakin lahjalistan löytää myös netistä ja ostokset voi tehdä sielläkin.

Lahjapalvelussa on huomioitu sekä hääparin että vieraiden tarpeet ja palvelun käyttö oikeasti helpottaa elämää häiden alla. Stockmann kuljettaa lahjat joko kotiisi tai hääpaikalle valitsemanasi ajankohtana, joten vieraat eivät joudu lahjoja raahaamaan itse. Sen lisäksi hääpari saa käyttää Stockmannin parkkihallia ilmaiseksi ennen häitä.  Oli myös ihanaa saada häiden jälkeen kotiintoimituksena muutama kaunis paketti!

2 kommenttia

  • kai

    Terve!

    Hienoa, että teillä oli onnistunut kokemus Stockmannin lahjalistan kanssa. Me käytimme aikoinaan Sokoksen vastaavaa palvelua. Siinä oli silloin niin paljon puutteita, että tein oman lahjalistapalvelun, joka vieläkin pyörii tuolla taustalla. Se lahjalista on hyvin yksinkertainen, mutta sinne on mahdollista lisätä toiveita mistä vain. Nykyisin olen laittanut lapset laittamaan sinne omia syntymäpäivä- tai joululahjatoiveitaan, joita voi sitten jakaa näppärästi edelleen kummeille ja isovanhemille. Ehkä teillekin tulee sille vielä joskus käyttöä samassa tarkoituksessa.. 🙂

    ps. Sinun artikkeliin on eksynyt kaksi ’alt-atribuutti on tyhjä’ riviä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish