Synnytys

Miltä tuntuu päivä ennen synnytystä?

Täällä on käyty lääkärissä tänään aamulla ja suunnitelma on selvä! Kuten aiemmin kerroin, koska vauva vaikuttaa hieman isokokoiselta ja koska ensimmäinen synnytys meni niin pieleen, tällä kertaa ei oteta riskejä ja jo edellisellä käynnillä kolme viikkoa sitten sovittiin, että tänään tehdään suunnitelma ja raskauden tuskin annetaan mennä yli lasketun ajan.

Jorvissa ollaan oltu joka kerta tosi ystävällisiä ja ymmärtäväisiä ja minulta kysytään aina, mitä minä toivon synnytyksen suhteen. Heti ensimmäisestä neuvolasta alkaen olen kokenut, että minulle halutaan hyvä kokemus synnytyksestä ja olen saanut monta mahdollisuutta valita sektion. Jossain kohtaa olin kuullut niin monta hirveää synnytystarinaa ja tietenkin omani oli huono myös ja aloin jo miettiä, että uskallanko enää lähteä kokeilemaan alatiesynnytystä, mutta tänään, kun minulta kysyttiin, että mitä haluan, en harkinnut vastausta sekuntiakaan. Halusin ehdottomasti, että lähdemme käynnistämään ballongilla, jotta pääsen yrittämään alatiesynnytystä.

Jordan ei näyttänyt mitään merkkejä syntymisestä edes kaksi viikkoa lasketun jälkeen kun lähdimme käynnistykseen, eikä ballonkia saatu paikoilleen (kivuliaan ja epämiellyttävän yrityksen jälkeen) koska paikat eivät olleet vielä lainkaan valmiina, joten olin todella yllättynyt, kun tänään selvisi, että kohdunkaula on pehmeä ja lyhentynyt ja kohdunsuu on auki 2 senttimetriä. En todella osannut lainkaan kuvitella, että siellä olisi tapahtunut mitään ja nämähän ovat jo isoja liikkeitä kohti synnytystä. Samalla tajusin, että olin vielä eilen uimassa kun kävin ihanassa kasvohoidossa St George Spassa ja kysyin sitten vähän huolissani, että tuliko tehtyä paha virhe, en vaan todella odottanut, että siellä olisi homma edennyt. Uintia ei siis suositella, kun kohdunsuu on auki, koska se voi altistaa infektioille, mutta en todella ajatellut, että viikko ennen laskettua siellä olisi tapahtunut mitään. En ole tuntenut supistuksiakaan, kesällä minulla oli harjoitussupistuksia jatkuvasti kun olin niin väsynyt ja kiireinen, nykyään en ainakaan huomaa mitään. Lääkäri kuitenkin lohdutteli, että jos siitä olisi tullut ongelmia, ne olisin jo luultavasti huomannut ja onneksi tänään olikin lääkäri. Enää ei kuitenkaan kannata mennä uimaan, hän huomautti kuitenkin 😅.

Joten, sovimme, että huomenna kello 10 palaamme Jorviin ja saan ballongin ja hän myös sanoi, että kun tilanne on edennyt noin hyvin, ballonkikäynnistyksen onnistumiselle on hyvät edellytykset. Vielä viikonloppuna kun puhe kääntyi synnytykseen sanoin, että olin niin paljon paremmalla fiiliksellä viimeksi, mutta nyt mielessä on sekä oma huono kokemus, että kaikkien kauhutarinat joita olen kuullut viime kuukausien aikana. Ihme kyllä, nyt kun hetki on oikeasti käsillä, en ole enää lainkaan hermostunut, tunnen vain intoa ja helpotusta ja yhtäkkiä luotan taas siihen, että olen hyvissä käsissä ja kaikki tulee menemään hyvin.

On silti jännä tunne tietää, että huomenna mennään! Yritimme koko automatkan takaisin miettiä, että mitä pitää tehdä vielä ennen vauvaa, mitä asioita kotona saisimme vielä tänään valmiiksi ja mitä muuta haluamme hoitaa ennen vauvan tuloa. On todennäköistä, että kun ballonki on laitettu, pääsemme vielä kotiin käymään kunnes se irtoaa (yleensä se vie joitakin tunteja), mutta he neuvoivat varautumaan myös siihen, että jäisimme sairaalaan suoraan. Tärkein asia, minkä haluan tehdä tänään on viettää Jordanin kanssa kivaa aikaa yhdessä, sillä voimme joutua olemaan erossa enemmän kuin mihin kumpikaan on tottunut jos synnytys pitkittyy. Minulla on myös synnytyskirje vielä kirjoittamatta, enkä usko, että se on sattumaa. On hankalaa kirjoittaa kirjettä, kun viimeksi sitä ei luettu ja he jotka lukivat, eivät noudattaneet sitä. Mutta toisaalta, haluan saada toiveeni johonkin ylös ja luotan, että tällä kertaa niitä noudatetaan.

Joten miltä tuntuu päivä ennen synnytystä? Rauhalliselta ja innokkaalta. Vasten kaikkia odotuksia, nyt kun hetki on täällä, fiilikset ovatkin vain positiiviset ja rauhalliset. Nyt haluan vain hoitaa viimeiset pari asiaa ennen huomista, viettää kivan päivän Jordanin kanssa ja nukkua hyvin ja sitten mennään! 💗

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish