Mother to Be -hoito,  Raskaus

Mother to Be Hoito: Namina

Olen ollut Naminassa monta kertaa ja erilaisissa hoidoissa, joten tämän arvostelun kirjoittaminen on hieman hankalaa. Osa hoidoista on ollut erinomaisia, pari kertaa taas olen kokenut, että homma ei mennyt ihan putkeen. Joten, yritän avata mikä on toiminut ja mikä ei ja toivottavasti loppua kohden tiedän itsekin, minkä arvosanan paikalle annan.

Äitiyshieronnat ovat olleet lähtökohtaisesti erittäin hyviä Naminassa. Hieroja käyttää tarpeeksi voimaa, joten lihakset oikeasti aukeavat eikä kyse ole mistään hivelystä. Tämä on ainakin minulle tärkeää, koska menen hierontaan silloin kun minulla on lihakset jumissa ja turhaudun, jos maksan isohkon summan rahaa ja lähden hoidosta lihakset edelleen jumissa. Ainoa kerta, kun äitiyshieronta ei mennyt ihan nappiin, oli edellisessä raskaudessa, kun yritin pyytää jotain muuta kuin kookosöljyä hierontaöljyksi (en pidä sen tuoksusta ja raskaana tunne on vielä vahvempi), mutta hoitaja ei suostunut vaihtamaan sitä mihinkään muuhun, kuten vaikkapa hajuttomaan. Jäi vähän epäselväksi miksi, jotenkin se ilmeisesti liittyi raskauteen, mutta asia ei ollut niin vakava, että se olisi ollut ongelma, sitten mentiin kookoksella.

Isompi miinus oli, kun kävin Naminassa pari kuukautta sitten Queen Bee -hoidossa. Hoito kestää kaksi ja puoli tuntia ja maksaa 265 euroa, joten se on aika suuri panostus ja silloin toki odotuksetkin on suuremmat. Hoito alkoi ihon kuorinnalla, mitä osasin odottaakin ja se oli ihan ok kokemus. Sen jälkeen oli hieronta, mutta tällä kertaa se jäi aika vaisuksi. Yritin sanoa niin useasti, kun tuntui kohteliaalta, että hieroa saa ihan kunnolla, mutta hän oli sitä mieltä, että hän ei voi, kun olen raskaana. Ymmärrän, että monet haluavat olla erityisen varovaisia, kun ihminen on raskaana, mutta sen lisäksi, että siihen ei ole syytä, koin jopa, että minulle kerrottiin miten kehoani voi käsitellä sen sijaan, että olisi uskottu omaan sanaani ja otin sen jopa hieman loukkaavana. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun raskaushieroja oli mies, mutta liittyikö se mitenkään asiaan, en osaa sanoa.

Mikäli olisimme hieroneet vatsaani, (mikä olisi outoa ja epämukavaa 😅) niin ymmärtäisin toki, että sitä ei kannattaisi tehdä kovakouraisesti, tosin kukaan tuskin sellaista haluaisikaan. Mutta se tyyppi, joka saa synnytyksen käynnistymään hieromalla jonkun niskajumit auki tai vaikka löytäisi salaisen pisteen kantapäästä, joka käynnistää synnytyksen, tienaisi varmasti miljoonia. Viimeistään siinä kohtaa kun mennään lasketun ajan yli, aika moni olisi valmis maksamaan aika paljon siitä, että joku saisi oikeasti synnytyksen käyntiin ja jos se olisi niin helppoa, niin sillä tiedolla olisi rahastettu jo aikoja sitten.

Lähdin siis hoidosta aika tyytymättömänä. Kuorinta oli ollut aika turha, mutta se oli vain oma kokemukseni, se oli ollut hoidon kuvauksessa ja tehtiin oikein hyvin, se ei vain ollutkaan minun juttuni. Hierontaan olin taas pettynyt, sillä en saanut lihasjumeja auki ja olin ärtynyt, sillä koin, että sanani oman kehoni suhteen oli jyrätty. Ehkä otin asian liian vahvasti, kieltämättä tunteet oman kehon suhteen tuppaa olemaan pinnassa raskaana ja ehkä huono synnytyskokemus vielä vahvistaa niitä.

Päätin laittaa Naminaan palautetta ja sain oikein ystävällistä asiakaspalvelua ja ihan kohtuullisen kompensaation. Kävin sitten vielä kerran Naminan raskaushieronnassa ja sillä kertaa olin oikein tyytyväinen koko kokemukseen.

Joten, mikä on lopullinen tuomio? Hyvästä asiakaspalvelusta saa minulta aina ekstrapisteitä, se on asia, jota arvostan valtavasti. Minulla on monta hyvää kokemusta Naminasta ja pari ei aivan yhtä hyvää. Queen Bee hoitoa en suosittele, minusta se ei ollut hinnan arvoinen, mutta raskaushieronta on siellä yleensä hyvä. Ehkä tämän epätasaisuuden takia sanoisin, että uskon, että tulen vielä Naminassa käymään, mutta veikkaan, että en lähiaikoina.

Kaunis paikka, hyvä asiakaspalvelu. Yleensä hyvä, mutta muutaman kerran jättänyt toivomisen varaa. Kolme tähteä ***.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish