Häätiimi

Muista pyytää apua

Julkaistu alun perin Meidän Häät -sivustolla.

Kuten olen kertonut, Eerikillä on nyt töissä sellainen tilanne, että hän tekee todella pitkää päivää. Se ei ole pysyvä tilanne, mutta on jatkunut ehkä marraskuusta asti emmekä tiedä, milloin töissä helpottaa. Olenkin löytänyt itseni tilanteesta, jossa hääsuunnittelu ja valmistelu on lähes kokonaan minun harteillani. Se on ehdottomasti ymmärrettävää tässä tilanteessa ja Eerikin ylityölisät ovat iso apu hääkassaan säästämisessä.

Olin kuitenkin kuvitellut häävuoden erilaiseksi. Eerikki oli aina sanonut, että hän haluaa olla kovasti mukana hääsuunnittelussa, jos häitämme joskus juhlitaan, mistä olin tosi iloinen, mutta nyt se ei kuitenkaan ole mahdollista. Kuvittelin myös, että vuosi olisi täynnä hauskoja askarteluiltoja hääporukan kanssa, mutta tähän mennessä olen tehnyt kaikki askartelut itse. Ongelma ei ole siinä, että kaasoilla yms. ei olisi aikaa tai kiinnostusta, vaan siinä, etten ole itse osannut pyytää apua. Haluankin korostaa, että tilanne ei ole kenenkään vika kuin ehkä hieman minun.

Kaasojen ja morsiusneitojen chat-ryhmässä saan nimittäin aina tukea ja mielipiteitä, kun ikinä jokin asia mietityttää ja joku on aina paikalla miettimässä päätöksiä kanssani, olen siinä todella onnekas ja arvostan sitä suuresti. Kaksi morsiusneitoani asuvat Amerikassa, joten jos kukaan ei ole Suomessa hereillä, he luultavasti ovat, mikä onkin erittäin kätevää! Toisen kotiin olen tilannut amerikkalaisista verkkokaupoista niin paljon häätavaraa, että he tarvitsevat kohta varmaan erillisen huoneen kaiken säilyttämiseen. Eli apua on ehdottomasti tullut niin paljon kuin olen osannut pyytää.

Äitini kanssa käyn välillä maratonpuheluita, joissa kerron viimeisimmät hääkuulumiset ja punnitsemme erilaisia vaihtoehtoja yhdessä. Peppi-pupumme on luonnollisesti ollut suurena henkisenä tukena myös, konkreettista apua saa rajoitetusti, ellemme tarvitse reunasta nakerreltuja koristeita, mutta hän on myös kohtalainen kuuntelija. Sanon vain kohtalainen, sillä vaikka hän ei keskeytä minua kesken tarinan, saattaa hän kesken juttuni huippukohdan alkaa nuolemaan antaumuksella takamustaan ja minusta se on suoraan sanoen hyvin epäkohteliasta käytöstä. 😀

Pepin uusi kaveri Tossavainen saa iltapesun

Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin nauttinut häävalmisteluiden tekemisestä todella paljon. Tykkään hirveästi tehdä projekteja ja puuhastella itseksenikin, mutta ehkä on tullut aika päästää hääporukka auttamaan. Olen tosi pahoillani Eerikin puolesta, että hän ei pääse osallistumaan valmisteluihin niin paljon kuin olisi halunnut, mutta tämän hetkiselle tilanteelle emme voi paljoa tehdä, pitää vain olla iloinen siitä, että hääkassa karttuu.

Onko muilla ollut samanlaisia kokemuksia ja miten olette tilanteen ratkaisseet?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish