Bebe

Neljäs raskauskolmannes

Skotlannissa asuessani kuulin usein paikallisen sanonnan ”jos et pidä tämän hetkisestä säästä, älä huoli, se muuttuu pian”, mikä piti Skotlannissa erittäin hyvin paikkansa. Ehdottaisin nyt siitä tällaista versiota vauva-arkeen ”jos et pidä tämän hetkisestä vauvavaiheesta, älä huoli, se muuttuu pian”. Aloitin nimittäin kirjoittamaan tätä postausta (kännykällä, Jordan sylissäni), kun tilanne oli se, että Jordan asusteli sylissäni kaikki päivät vuorotellen syöden ja nukkuen ja yöt hän vietti meidän kanssa perhepedissä ja imetin öisinkin tunnin parin välein. Yritin neuvotella Jordanin kanssa aiheesta tuloksetta; huomautin, että olin asunut ympäri maailman ja kouluttautunut astrofyysikoksi, ehkä minulla olisi enemmänkin tarjottavaa maailmalle kuin toimia ihmistuttina.

Otin myös yhteyttä imetyksentukeen ja kysyin, että onko tämä ihan normaalia ja he sanoivat, että kyllä, ja homma saattaa jatkua näin vielä kaksi kuukautta. Jos siis mietit, mitä kirjoituksen otsikko tarkoittaa, ennen Jordanin syntymää minäkään en ollut koskaan kuullut neljännestä raskauskolmanneksesta. Sillä tarkoitetaan vauvan ensimmäistä kolmea kuukautta vatsan ulkopuolella. Vaikka vauva on jo ulkona kohdusta, hän on vielä siirtymävaiheessa vatsasta ulkomaailmaan ja tarvitsee paljon läheisyyttä ja moni vauvoista haluaa olla sylissä ja lähellä jatkuvasti. Meidän pikkuinen toimi siis juuri niin kuin pitikin ja niin ajattelin, että selvä, sitten vietän vielä seuraavat kaksi kuukautta sohvalla imettäen ja nuokkuvaa vauvaa halien, tietyllä tapaa olikin ihanaa olla jollekin niin hirveän tärkeä. Sitä minun ei tarvinnut kuitenkaan lopulta tehdä, sillä nyt viiden viikon iässä Jordan onkin aivan yhtäkkiä alkanut nukkumaan pidempiä pätkiä niin päivällä kuin yölläkin. Eerikki sai hänet yksi päivä nukkumaan usean tunnin parvekkeella keskellä päivää ja sen jälkeen hän on nukkunut lähes joka päivä kolme tuntia parvekkeella vaunuissaan. Sen lisäksi hän nukkuu öisin nykyään 2-3 tunnin pätkiä, eli imetän yöllä enää kolme kertaa, mikä on suuri parannus edelliseen! Myöskin, jos jaksan pumpata päivällä, on helpompi jakaa yöt Eerikin kanssa, kun vauva tarvitsee vain yhden syötön niin maito todennäköisemmin riittää siihen.

On niin kiva, kun pikkuisella on nykyään selvempiä ruokahetkiä, unihetkiä ja seurusteluhetkiä. Hän yrittää kovasti jutella ja hymyilee paljon ja sekä babysitter että leikkimatto kelpaavat viihdytykseksi ainakin joksikin aikaa. Ehkä seuraavaksi hän alkaa nukkumaan omassa sängyssä ainakin jotkin unipätkät!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish