Vauva

Nimiäiset

Marraskuun ensimmäisenä lauantaina, eli pyhäinpäivänä, juhlittiin meidän suloisen kuopuksemme nimiäisiä ja samalla pääsimme esittelemään uuden kotimme, sillä järjestimme juhlat kotonamme.

Pari asiaa vähän unohtui, kuten vieraskirjan esille laitto, enkä muistanut laittaa kakkukoristetta paikalleen, kun nimi oli kerrottu… Laitoin sen myöhemmin piirakan päälle, kun kakku oli jo mennyt, enkä siis kuvannut kattaustakaan. No tasapuolisuuden nimissä homma meni kai ihan hyvin, sillä Jordankin sai vieraskirjansa vasta ensimmäisille syntymäpäivilleen, eikä hänenkään juhlista ole kaikesta kuvia. Jos mietit siis, että miten nimiäisten järjestäminen kuukausi synnytyksen jälkeen onnistuu, niin sanoisin, että ihan hyvin, mutta jotain saattaa unohtua 😅.

Jordanilla ja Eerikillä oli tummansiniset housut ja liivit ja persikanväriset rusetit. Minulla ja kummitädeillä oli valkoiset asut ja kummisedillä oli tummat puvut.

Itse juhlat menivät oikein hyvin ja sehän on tärkeintä. Meillä oli 45-50 vierasta, joten onnittelukorttejakin on melkein enemmän kuin ikkunalaudalla tilaa 😄. Vieraista vajaa kymmenen oli pieniä lapsia, joten menoa riitti. Aloitimme tapahtuman niin, että kokoonnuimme olohuoneeseen (ja he, jotka eivät mahtuneet, keittiöön ja käytävälle) ja vauvan kummisetä soitti kitaraa ja lauloi hänelle kappaleen. Kummeina olivat ystäväpariskuntamme, siskoni ja hänen puolisonsa ja toisen siskoni teini-ikäinen lapsi. Laulun jälkeen pikkusiskoni, joka toimi myös seremoniamestarina, toivotti vieraat tervetulleiksi. Sen jälkeen kaikki kummit saivat sanoa vauvalle jotain, osalla oli runo, siskonpojallani aivan ihana puhe ja yksi kummeista tosiaan soitti ja lauloi. Sitten pikkusiskoni kertoi nimen… lapsestamme tuli Gabriel Gustaf. Gustaf nimi on ollut suvussani pitkään, joten halusin antaa sen eteenpäin omalle lapselleni, Gabriel nimi taas on meistä vain todella kaunis ja sopii tyyliltään Jordanin kanssa. Molemmat ovat kansainväliset, mutta helppo sanoa suomeksi ja kumpikaan nimi ei ole liian yleinen, ainakaan Suomessa. Gabriel nimeä on jonkin verran toisena etunimenä, mutta ensimmäisenä nimenä se on aika harvinainen.

Kun seremonia oli ohi, vieraat pääsivät ottamaan ruokaa ja juomaa ja viettämään alkuiltaa. Gabriel oli rauhallinen koko seremonian ajan ja tuntui muutenkin oikein tyytyväiseltä. Oli aivan ihanaa kuinka moni vieraista oli huomioinut myös Jordania lahjalla ja Jordanhan rakastaa juhlia ja nautti saamastaan huomiosta. Minusta oli ihanaa nähdä kaikkia läheisiämme ja kavereita, joista osaa emme olleet ennättäneet juuri nähdä viime aikoina, vaikkei kenenkään kanssa ennättänyt tietenkään jutella kovin pitkään. Suurinp osa kummeista jäi viettämään iltaa vielä kun muut vieraat olivat lähteneet ja pitipä Eerikki loppuillasta vielä vaipanvaihtotutorialinkin kummeille jotka olivat vielä paikalla 😄.

Olin tehnyt Jordanin synttäreille kylpysuolaa kiitoslahjoiksi vieraille ja tein nyt samalla idealla sellaisia Gabrielin nimiäisvieraille. En tietenkään niitäkään muistanut antaa kaikille ensimmäiseksi lähteneille, mutta onneksi aika pian muistin ne ja pyysin kummejakin antamaan niitä vieraille heidän lähtiessään.

Juhlat olivat siis kaikin puolin ihanat ja nyt pääsemme vihdoin käyttämään Gabrielin kaunista nimeä 🤍.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish