Hääkoristeet

Ohje pöytänumeroihin

Ensimmäinen askarteluprojekti oli pöytänumerot. Niihin sai uppoamaan aikaa lopulta ehkä kuutisen tuntia (!), eli ne toimivat myös muistutuksena siitä, että kannattaa varata kaikkeen aikaa huomattavasti enemmän kuin olisi ajatellut.

Idea näissä on siis se, että jokaista pöytänumeroa kohden on yksi kehys, jossa on kuvat meistä sen ikäisinä. Esimerkiksi pöydässä yksi on kuvat meistä yksi vuotiaina, pöydässä kaksi kaksi vuotiaina ja niin edespäin. Meille tulee kuusi pöytää, eli tarvitsin kuvia ikävuosilta 1-6.

Pöytänumerot tein jo pari kuukautta sitten ja kahdessa osassa, ensin maalasin, sitten muutama viikko sen jälkeen askartelin loput.

Tarvikkeina oli vanhoja lapsuuskuvia sekä minusta että Eerikistä, jokaiselle ikävuodelle piti olla molemmista yksi kuva. Tämä ei ollut ihan yksinkertaista, sillä Eerikki ei ollut ihan varma, minkä ikäinen oli missäkin kuvassa ja itse taas hallitsin vain yhden poseerausilmeen lapsena: suu puoliksi auki kuin Huippumalli haussa -ohjelmassa… Elämää helpotti huomattavasti päätös, että riittää kun ikä on sinnepäin. Oli se sitten 1vuosi ja 6 kuukautta tai 2 vuotta ja 7kuukautta, se voi silti mennä kategoriaan 2 vuotta, jos juuri sen vuoden kuva puuttuu.

Muita tarvikkeita olivat Ikean puiset valokuvakehykset, persikan värinen huonekalumaali, pensseli ja kultaista lahjapaperia.

Hinta:

  • Kehykset: 3 euroa
  • Maali ja pensseli: 19 euroa
  • Valokuvakopiot: 15 euroa
  • Lahjapaperi: 2 euroa

Halvemmalla pääsee, mikäli löytää valmiiksi oikean väriset halvat kehykset. Kirppikseltä voisi hyvin kerätä häihin sopivia kehyksiä. Valokuvissa taas eniten maksoi muutaman kuvan suurentaminen.

Ensiksi maalasin kehykset kahteen kertaan. Sitten muutin valitsemani kuvat mustavalkoisiksi skannaamalla kuvat ensin koneelle ja muokkaamalla niiden värin. Näistä mustavalkoisista versioista teetin sitten printit ja muutamasta otin myös suurennoksen.

Sitten alkoikin hauska tetris-leikki nimeltä: Varpaat piiloon! Tuntui, että jokaisessa kuvassa kuvassa oli todella kiusallisessa paikassa jonkun käsi, naama tai yhdessä tapauksessa noin kymmenen lapsen varpaat. Tähän menikin tuskallisen pitkään, kun yritti sommitella kuvat niin, että molemmat meistä mahtuvat jotakuinkin kehyksiin, mutta taustalla olevien ihmisten ruuminjäsenet taas vähemmissä määrin.

Numerot tein tietokoneella ja printtasin, jonka jälkeen leikkasin niitä mallina käyttäen värillisestä paperista numerot. Kolusin kaikki kaupat läpi etsien persikanväristä paperia, mutta lopulta päädyin käyttämään tarkoitukseen kultaista lahjapaperia, jonka löysin meidän lahjapaperilaatikosta…

Olen erittäin kiintynyt tähän kumiin, siinä on samalla jotain todella koomista ja hellyyttävää 😀
Valmiita pöytänumeroita. Minä laulan joulukuuselle oikean puoleisessa kuvassa sen jälkeen kun olen koristellut sen ilmapalloilla… Eli hieman erikoinen olen ollut aina:D Eerikki taas on yhtä söpönä kuin aina 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish