Häämatka

Pakkausvinkkejä

Terveisiä Dominikaanisesta Tasavallasta! En ennättänyt saada tätä postausta valmiiksi ennen lähtöä, joten se tulee nyt täältä käsin.

Olen mielestäni erittäin taitava mahduttamaan tavaraa matkalaukkuun ja pakkaamaan tavarat fiksusti. Sen sijaan olen surkea valitsemaan, mitä mukaani otan. Pakkaan innolla ja huolellisesti kivoja paitoja, housuja, hameita, kenkiä ja matkakohteessa tajuan, että mitkään eivät sovi yhteen ja osa vaatteista on nykyään liian isoja/pieniä ja lopulta kuljen kolmessa asussa koko reissun.

Lupasin itselleni, että tälle matkalle suunnittelen huolella asun kerrallaan, jotta kaikille vaatteille on varmasti käyttöä, mutta mutta… Kun häämatkan onnistuminen tuli lähes yllätyksenä, olen taas tilanteessa, jossa vain kiskon kaapeista tavaraa laukkuun ja toivon, että niistä saa perillä maagisesti koottua jotain järkevää.

Pakkaan sukat, kengät ja alusvaatteet aina pusseihin. Heitin mukaan myös yhden tuoksulapun, jonka ostin tätä matkaa varten.

Tälle matkalle oleellista oli pakata tarpeeksi siistejä vaatteita, sillä suurimassa osassa hotellimme ravintoloista ja baareista on pukukoodi. Rakastan pukukoodeja, joten tämä sopii kyllä, mutta en omista kovin paljon tähän pukukoodiin sopivia vaatteita. Otan siis mukaan paljon juhlavaatteita, niillä en ainakaan alipukeudu.

Tässä vinkkini pakkaamiseen, voi olla, että osa on itsestään selviä, mutta toivottavasti mukana on ainakin pari uutta ideaa.

 • Pakkaa vaatteet rullalle, ei viikattuina. Näin ne vievät vähemmän tilaa ja rypistyvät vähemmän.
 • Pakkaa käsimatkatavaroihin kaikki:
  a) Niin arvokas, että vakuutus ei riitä korvaamaan
  b) Millä on tunnearvoa tai eivät ole muuten korvattavissa
  c) Joita tarvitset heti kohdemaassa
  d) Joita voit hyödyntää, jos jäät jumiin lentokentälle
  Vaikka nykyään matkalaukut enää harvoin kokonaan häviävät, en ikinä laita ruumaan mitään, mitä ei voi rahalla korvata tai mikä on erityisen arvokasta. Olen myös aina varautunut myöhästyneisiin lentoihin, joten yleensä mukana on myös salivaatteet, kirja, lämmin huppari jne., jotta voin käydä kentällä salilla, lukea ja muutenkin viihtyä, kunnes pääsen taas matkaan.
  Joskus harvoin matkalaukut tulevat päiviä (minulla kerran viikkoja) myöhässä, joten on hyvä, että käsimatkatavaroissa on ne tavarat, jotka tarvitset heti ja joita ei voi kohteesta helpolla ostaa (esim. lääkkeet).
  e) Jotka painavat paljon. Käsimatkatavaroita ei aina punnita…
 • Laita nesteet pusseihin… ja sitten toisiin pusseihin. Vaikka ne olisivat pakattu kuinka hyvin, aina joku vuotaa.
 • Laita nesteet ja kannettavat päällimmäiseksi käsimatkatavaroissa, niin saat ne aina nopeasti ulos. Jos matkustan ilman kannettavaa tietokonetta, laitan nestepullopussin käsilaukkuun, niin en joudu avaamaan matkalaukkua turvatarkastuksessa.
 • Pakkaa hatut ja kengät täyteen tavaraa, esimerkiksi lenkkareihin mahtuu monet sukat ja hatut pitävät muotonsa paremmin, kun ne ovat täynnä tavaraa.
 • Halutessasi voit myös viedä jotain paikallisille, monet maat ottavat mielellään vastaan erilaisia lahjoituksia, googlettamalla selviää millaista apua maahan toivotaan. Me veimme Kuubaan lääkkeitä ja vaatteita ja Dominikaaniseen toivottiin leluja ja lastenvaatteita.
 • Ja sitten tämän jos itse joskus oppisin: Pakkaa mukaan valmiita asuja, tai vaikka vain muutamaa toisiinsa sopivaa väriä, jotta kaikille vaatteille on varmasti käyttöä ja ota mukaan vain oikean kokoisia vaatteita.

Mutta, mitäs minä sitten pakkasin? 12 pari kenkiä… Kyllä olen tosissani, en ole ihan varma miten siinä niin kävi. 😀

Tässä muutamat mukaan lähteneistä kengistä…

Löysin jokin aika sitten ihanan urheilumerkin nimeltä Adam Selman Sport. Merkin vaatteet ovat hyvin persoonallisia, mistä syystä monet ovat ehdoton ei, mutta kun jotain ihanaa löydän, olenkin siihen sitten aivan ihastunut. Ostin sieltä uudet urheiluvaatteet, joten ne lähtevät ehdottomasti mukaan.

Supersankari jumppahousut!

Pukeudun lähes aina Alo Yogaan ja Balmuiriin, joten näitä lähtee tietenkin mukaan. Balmuirilta ostan ennen kaikkea neuleita, joten mukaan pääsee nyt vain hattu, Alo Yogalta mukaan lähtee toppeja, shortseja ja leggingsejä.

Kuten todettu, en juuri koskaan pukeudu paitapuseroihin ja suoriin housuihin, kuljen lähes aina leggingseissä ja neuleissa, joten ravintoloiden pukukoodia ajatellen pakkasin erilaisia mekkoja, niitä sentään omistan jonkin verran.

Uimapukuja lähtee mukaan tietenkin paljon. Alusvaatteissa olen viime aikoina suosinut ranskalaista Aubade-merkkiä ja ostinkin niitä pitkin vuotta häämatkaa ajatellen, nyt saan ne vihdoin käyttöön. Löysimme Eerikin kanssa sieltä myös mätsäävät alusvaatteet häämatkalle 😀

Aubaden silkkiyöpuku
Yhteensopivat alusvaatteet

Näiden lisäksi mukaan lähtee häämatkavaatteita, joista osan jo esittelinkin Minihäämatka -postauksessa, loput näette sitten reissukuvissa.

En tiedä kuinka paljon bloggailen matkalta, mutta lupaan päivittää ainakin blogin instagramia ahkerasti, niin voitte seurata häämatkaamme siellä :).

2 kommenttia

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish