Ideoita

Parhaat joulukalenterit

Minun on pitänyt tehdä tämä postaus jo monta vuotta, mutta muistan asian aina vasta kun joulukuu on pitkällä, mutta nyt olen kerrankin ajoissa!

Aloitetaan sillä, että tässä ei käsitellä kosmetiikkakalentereita. Tämä siitä syystä, että kaikilla on omat luottomeikkimerkkinsä ja sitä paitsi kosmetiikkajoulukalenterit ovat minusta jo vähän tylsiä. Ostin kyllä kesällä Ritualsin kesäkalenterin ja se oli ihan parasta tällaiselle kalenterifanille.

Todetaan siis heti, että rakastan (joulu)kalentereita ja minusta on siistiä, että nykyään niitä on niin monenlaisia. Tässä ovat omat lempparini viime vuosilta.

Kyllästyin kosmetiikkakalentereihin viimeistään siinä kohtaa kun kaapit olivat täynnä minikokoisia kosmetiikkatuotteita ja silloin tajusin, että sekä ekologisempia että jännempiä vaihtoehtojakin on. Yksi ehdoton suosikkini on Yankee Candlen kynttiläjoulukalenteri, jossa on etenkin jouluntuoksuisia kynttilöitä. Minulla on ollut sekä isompi (kuva: notino.fi) että pienempi versio kalenterista vuodesta riippuen ja sanoisin että pienempi riittää oikein hyvin, sen ainoa miinus on, ettei kynttilöissä lue, mitä tuoksua ne ovat.

Eerikille ostin viime vuonna Vanhan Porvoon jäätelötehtaan joulukalenterin (kuva: K-ruoka.fi). En ole ihan varma, mitä olen siitä mieltä. Idea on ihana, mutta maut olivat niin erikoisia, että monet eivät olleet hyviä ja osa jäi syömättä (muutkin kuin suklaat, mistä Eerikki ei tykkää). Sanoisinkin, että jäätelökalenteri ideana on kiva, tuo ei vaan ollut paras.

Ensi kerralla, kun ostan jäätelökalenterin, taidan ostaa tämän Helsingin Jäätelötehtaan kalenterin. Se ei ole yhtä kaunis, mutta kuulostaa hyvän makuiselta. En kyllä tiedä miten saamme sen mahtumaan pakkaseen, se taitaa vaatia sen, että ensin tyhjennämme pakkasen muusta ruoasta, mutta onneksi joulun aikaan ei tarvitsekaan muuta kuin jäätelöä ja muita herkkuja kaappeihin 😅.

Teejoulukalenteri on myös kuulunut suosikkeihini vuosien ajan, sillä minulla on kausia, jolloin juon teetä valtavia määriä. En ole kuitenkaan löytänyt sellaista, jossa olisi juuri minulle sopivat teet, minulla on edelleen kaapissa jotain edellisten vuosien kalentereiden teetä ja se vähän pilaa idean. Juon ennen kaikkea vihreää, valkoista ja rooibos teetä, joten yrttiteet ja mustat teet jäävät helposti kaappeihin. Ostaisin aivan ehdottomasti T2 teejoulukalenterin, oli siinä mitä teetä tahansa, sillä rakastuin kauppaan Australiassa asuessani, mutta ikävä kyllä he eivät toimita Suomeen tällä hetkellä.

Millaiset joulukalenterit meille tulee sitten tänä vuonna? No, nyt minulla on aivan uusi löytö! Kun olimme Miamissa tutustuin sellaiseen brändiin kuin Waterdrop. Kyseessä on pienet kuutiot, jotka laitetaan veteen ja joista tulee hieman vitamiineja ja makua, ilman sokeria tai makeutusaineita. Idea on, että näin vettä tulee juotua enemmän ja se oikeasti toimii ainakin minun kohdallani. Ostin meille tälle vuodelle siis Waterdrop joulukalenterit (kuva artikkelin alussa) ja kalenteri sopiikin tähän vuoteen erityisen hyvin, sillä imettäessä on tärkeää juoda paljon vettä.

Jordankin saa elämänsä ensimmäisen joulukalenterin, sillä viime vuonna olimme reissussa enkä muutenkaan usko, että hän olisi vielä ymmärtänyt konseptia. Valinta oli oikeastaan aika helppo, heti kun näin tämän (kuva: eurotoys.fi), tiesin, että se on meidän kalenterimme. Jordan rakastaa kylpemistä, mutta uusia kylpyleluja tulee ostettua harvemmin, joten tämä sopii meille tosi hyvin. Joku vuosi toivon, että saan lapsille jotkut kauniit kankaiset kalenterit, jotka voimme itse täyttää, mutta tänä vuonna sellaisia ei vielä ole.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish