Raskaus

Parhaat raskauskirjat ja -sovellukset

Eipä tainnut montaa päivää mennä siitä, kun olin tehnyt positiivisen raskaustestin, kun olin jo tilailemassa meille raskauskirjoja ja latailemassa raskaussovelluksia.

Koska tutkin molempia jonkin verran etukäteen, niiden saamia kuvauksia ja arvioita, en joutunut hankkimaan niitä aivan sokkona ja muutama oikein hyvä löytyikin. Olen listannut sekä odottavalle äidille että kumppanille tarkoitettuja tuotteita, joista me olemme pitäneet ja toivon, että tekin tykkäätte näistä.

Vielä ennen kuin mennään listaan, annan lyhyet perusteet, miksi nämä on valikoituneet suosikeikseni. Ensinnäkin, kaikki odottavan äidin syyllistäminen ja holhoaminen nostaa minulla karvat pystyyn, joten sellaiset kirjat ja sovellukset olivat heti ehdoton ei, se että raskautta lähestyttiin positiivisesti ja ymmärtäen oli ehdoton vaatimus. Huumorista sai ison plussan, mutta ehdottomasti myös kunnon tiukasta faktatiedosta.

Nyt, kun tein tämän listan, tajusin, että nämä ovat kaikki englanniksi, voi olla, että esimerkiksi nuo kirjat löytyisivät myös suomeksi, mutta en osaa sitä varmuudella sanoa.

Sovellukset

Ovia Pregnancy
Ihan paras raskausäppi! Parasta tässä on kuvat, sillä joka viikko vauvasta on vertauskuva, että minkä kokoinen hän tällä viikolla on ja kuvan teemoja ovat mm. ranskalaisen leipomon herkut ja leikit ja pelit. Esimerkiksi meidän Bebe on tällä viikolla Mille-feuillen (ranskalainen leipomo) tai Trollin (leikit ja pelit) kokoinen. Myös joka viikkoinen kuva vauvasta kohdussa on todella kaunis ja realistinen. Tekstit ovat kivaa ja kannustavaa luettavaa, äppissä on selvästi laitettu paljon ajatusta myös äidin henkiseen hyvinvointiin, mistä iso plussa. Äppi on ilmainen.

Who’s Your Daddy
Odottavalle isälle, mutta sopii hyvin myös muulle partnerille. Ei täydellinen, mutta paras mikä on löytynyt. Syy, miksi ei saa täysiä pisteitä on isä/partneri-paran työllistäminen. Ehkä viitenä päivänä viikossa päivän vinkki on lajia ”Varaa Sissille aika hierontaan”, ”Tee Sissille hänen lempiruokaansa tänään” ja niin edespäin. Jos koet, että partneri ei aina muista huomioida sinua, niin tämä äppi pitää huolen siitä, ettei se unohdu, mutta kun minusta tuntuu, että Eerikki tekee töitä koko päivän ja silti pitää huolta minusta minkä kerkiää, niin tuntuu jo vähän pahalta, kun sitten päivän vinkki on, että ”Kokkaa Sissille tänään kynttiläillallinen” :D. Jotkut vinkit ovat kuitenkin myös humoristisia ja joukossa on myös oikein fiksuja ideoita, kuten avaa säästötili vauvalle ja viikkovinkit on aina tehty huumorilla, mistä iso plussa. Maksaa pari euroa Appstoressa, löytyy vain iPhonelle.

Wee Mail
Tässä sovelluksessa ei ole mitään järkeä, mutta miksipä tarvitsisi olla! Kyseessä on siis äppi, jossa syntymätön vauvasi lähettää sinulle viestejä kohdusta päivittäin. Kannattaa varautua, että vauva on aika asenteellinen tapaus. Parhaimmillaan oikeasti hauska, alla muutama suosikkini.

Flo
Tätä käytin oikeastaan vain ennen raskautta, miksi sen nyt mainitsenkin. Sovellus on täysiversiona maksullinen ja kokeilin sitä hetken, mutta se ei ollut rahan arvoinen, Ovia on mielestäni parempi, hauskempi ja ilmainen. Raskautta suunnitellessa tämä on kuitenkin erinomainen, itse käytin silloin tuota suppeampaa ilmaista versiota ja se riitti hyvin.

Baby Names
En ole ihan varma miksi tämän edes latasin, sillä nimet on jo valittu, mutta iloa tästä on piisannut! Siis mitään oikeaa hyötyä tästä ei ollut, mutta mikäli odotusaika käy pitkäksi ja sinulla on noin 7- vuotiaan lapsen huumorintaju kuten minulla, niin viihdytät itseäsi tällä varmasti muutaman tunnin! Koska olen kypsä aikuinen ihminen, tässä muutamia omia suosikkejani:
Tytön nimet:
Persis
Rufina (Ruf ruf!)
Tanaquil (pieni tyttö…vai hevosen tainnutusaine?)
Naama
Conchobarra
Persephone
Ja pojallekin yksi:
Adonis

Kirjat

What to Expect When You’re Expecting
Ehdottomasti maailman kuuluisin odotusajan opas, eikä syyttä, kirja on oikeasti tosi hyvä! Tykkään, että kirjan asenne on empaattinen ja positiivinen, mutta se on myös täynnä todella mielenkiintoista faktaa. En keksi mikä aihe ei olisi kirjassa jotenkin käsitelty ja siinä on myös erityiset osiot isälle, tai muulle partnerille ja tätäkin kirjassa korostetaan, että tarkoitus ei ole olettaa, että partnerina on juurikin isä, tai edes, että toinen puolisoista on raskaana, vaan kyseessä voi olla esimerkiksi adoptio. Toki kirjan info koskettaa ennen kaikkea odottavaa äitiä, mutta on kiva, ettei oletus ole, että vain odottavat naiset ja lapsen isä lukevat kirjaa. Erikoisuutena myös se, että sisältää ravintosuunnitelmat varmaankin kaikille mahdollisille ruokavalioille. Jos hankit vain yhden oppaan odotukseen, ota tämä.

The Expectant Father
Okei, pakko myöntää, että minä en ole tätä lukenut ja Eerikkikin on vasta alussa, joten en voi luvata, että tämä on hyvä. Oma suositukseni perustuukin vain siihen, että tätä kovasti kehuttiin. Kunhan Eerikki pääsee kirjan loppuun, kerron, mitä siitä meillä tykättiin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish