Muut

Raha-asiaa

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Meilläkin on havahduttu siihen, että inflaatio on hurjaa ja sähkön hinta saattaa nousta tosi kovaksi talven aikana. Meillä on itsellä sähkön puolesta asiat kunnossa, mutta toki jos sähkön hinta nousee, se tulee nostamaan hintoja epäsuorasti vielä lisää.

Muuttunut tilanne on vaikuttanut meidän elämäämme kahdella tapaa. Toisaalta lykkäämme isoja ostoksia ja toisaalta pyrimme käyttämään rahaa arjessa fiksummin.

Ensimmäinen iso ostos, jota olemme päättäneet lykätä, on asunnon vaihtaminen suurempaan. Meille on tulossa putkiremontti vuoden päästä ja vaikka kolmiossamme on tarpeeksi huoneita meille ja asunto on mielestäni aivan ihana, meiltä loppui lapsen myötä säilytystila kesken. Aloimme kuitenkin vähitellen tulla siihen tulokseen, että asumme tässä sittenkin vielä putkiremontin yli ja nyt jos välillä katselen uteliaisuudesta asuntoilmoituksia, tämä päätös on tuntunut aina vain varmemmalta. Tuntuu siltä, että jopa Helsingin keskustassa, jossa asumme ja josta uutta asuntoa etsimme, hinnat ovat tosi alhaalla ja toisaalta asuntoja on vähän tarjolla. Olimme myös suunnitelleet ostavamme kesämökin yhdessä siskoni perheen ja äitini kanssa, mutta tämä suunnitelma siirtyi heti ainakin vuodella eteenpäin.

Toisaalta olemme pyrkineet myös käyttämään rahaa fiksummin ja meillä suurin rahasyöppö on ihan ehdottomasti ruoka! Me käytämme rahaa mieheni kanssa aika samalla tavalla ja olemme molemmat sitä mieltä, että on täysin ok käyttää rahaa helpottamaan elämää, sitä vartenhan sitä tehdään. Kumpikaan meistä ei erityisemmin välitä kokkaamisesta, joten olemme vähitellen päätyneet tilaamat ruoat valmiina joko ravintoloista tai kaupasta. Kun Jordan oli ihan pieni, koimme, että kaupassa käynti ja kokkaaminen olisi siinä kohtaa vienyt aikaa, jolle meillä oli parempaakin käyttöä, mutta nykyään se on enemmänkin tapa. Olemmekin sopineet, että minimoimme ruoan tilaamisen tästä eteenpäin ja yritämme saada tehtyä ainakin yhden ison satsin ruokaa viikoittain, jotta kotona olisi ainakin ison osan viikkoa jotain itse tehtyä valmiina.

Tässä siis pari vinkkiä perustuen siihen, miten itse aiomme säästää.

  1. Latasin puhelimeeni appin, jolla voi ostaa ravintoloista hävikkivaarassa olevia ruokia. Tällä tavoin ehkäisee hävikkiä ja säästää reilusti ravintolahinnoista.
  2. Meidän lähellä on paljon lounaspaikkoja ja hyödynnämme niitä. Kun syö päivällä kunnolla lounaalla, tulee aamulla ja illalla usein syötyä vain pienempiä välipaloja.
  3. Ruokakaupan kotiinkuljetuksista emme luovu, väitän, että ne oikeasti säästävät rahaa. Meillä ainakin lähtee isoista supermarketeista aina mukaan kaikenlaista hetken mielijohteesta, kun taas netistä tilaamalla ostamme vain sellaista mitä oikeasti tarvitsemme.

Lopuksi, mikäli et ole ennen juuri harrastanut hyväntekeväisyyttä, olisiko nyt sopiva aika aloittaa? Meille hyväntekeväisyys on tosi tärkeää ja tässä maailman tilanteessa tuntuu erityisen merkitykselliseltä, kun voi jotenkin auttaa – meillä on asiat kuitenkin tosi hyvin. Joulun alla on erityisen helppoa löytää hyväntekeväisyyskohteita, me lahjoitamme joulun alla lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille keräysten kautta ja tänä vuonna aion lahjoittaa Jordanin vaatteet ja tavarat, joita emme itse tarvitse tai emme halua säästää. Jos sinulla on siis turhaa tavaraa tai hieman aikaa, ehkä on jotain, mitä voit tehdä tai lahjoittaa heille, joita tämänhetkinen tilanne koettelee vielä pahemmin.

Mikäli kuulut heihin, joilla on talous tosi tiukilla ja tarvitset lainaa, Sortter on lainojen kilpailutus- ja vertailupalvelu, jossa voit vertailla lainoja ja saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella. Mikäli lainaa tarvitsee, kannattaakin ehdottomasti etsiä halvin, siinä säästää tulevaisuudessa paljon.

Tsemppiä kaikille haastaviin aikoihin ❤️

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish