Raskaus

Raskausherkkuja

Salmiakit saatu postausta varten: Namitupa

On mahtavaa, että tänä päivänä monelle ruoalle ja juomalle on raskausystävällinen vaihtoehto. Tärkein löytö näistä oli aivan ehdottomasti salmiakki! En tiedä mitä tästä yhdeksästä kuukaudesta olisi tullut ilman sitä.

Luulin, että koska ennen raskautta saatoin välillä haluta alkoholittoman oluen, viinin tai siiderin tavallisen sijaan ne olisivat nytkin kovassa suosiossa, mutta niitä onkin tehnyt aika harvoin mieli, usein juon mielummin vichyä tai vettä. Voi siis olla, että kaikkea, mitä normaalisti söisi tai joisi ei tee raskaana edes mieli, mutta tässä muutama vaihtoehto niille herkuille, joita ei raskaana suositella.

Tämä postaus ei ole tietenkään mikään ravintosuositus kenellekään, jokaisella on eri tilanne myös raskaana ja voi olla, että minun käsitys siitä mikä on ok, on eri kuin vaikka lääkärisi. Nämä ovat siis vain minun omia valintojani.

Sushi

Olen vältellyt raakaa kalaa tunnollisesti, mutta sushia olen syönyt, pikkelöidyn inkiväärin olen kyllä jättänyt raskaana välistä. Susheista valitsen sellaisia, joissa kala on kypsennettyä ja, jos valinnan varaa on, sellaisia, joissa on vähemmän merilevää. Yleensä näitä ovat ne rullat, joissa riisi on rullan ulkopuolella. Omat suosikkini ovat katkaravun pyrstöt ja avokadosushit, nam!

Salmiakki

Olin aika pettynyt, kun luin, että salmiakkia ei suositella raskaana. Se on juuri sellainen herkku, joka usein maistuu, kun on heikko olo ja mikään muu ei houkuta. Voitte siis kuvitella, kuinka onnellinen olin, kun löysin ihanat Namituvan salmiakit, jotka tehdään ilman glykyrritsiiniä (se raskaana olevalle haitallinen osa lakritsia)! Omat suosikkini ovat persikka-, veriappelsiini- ja rakkaussalmiakit.

Kofeiini

Vaikka kofeiinia saisi suositusten mukaan nauttia 200mg päivässä, en ole ihan vakuuttunut, että tämäkään määrä on sikiölle hyväksi, joten pyrin pysymään hyvän verran alle tuon suosituksen. En ole kuitenkaan luopunut kofeiinista kokonaan.

Etenkin alkuraskaudessa minun teki tosi usein mieli kokista/pepsiä, vaikken ole koskaan ollut kova limun juoja. Kofeiinin takia en silti juonut sitä niin usein kuin teki mieli, löysin vasta myöhemmin kofeiinittoman Pepsi Maxin. Ennen raskautta saatoin juoda vihreää teetä litroittain, nykyään juon sitä pääasiassa vain kofeiinittomana. Toisin kuin ennen raskautta, nyt juon kofeiinini lähes aina kahvin muodossa, etenkin jääkahveina, sillä eri kahvijuomien kofeiinimäärät on paljon helpompi laskea kuin vaikka vihreän teen, josta on niukasti tietoa saatavilla. Tänä kesänä lempparini on ollut jäätee, jonka teen sitruunan siivuista ja kofeiinittomasta vihreästä teestä.

Nyt lähden aloittamaan lomaa, palataan pian instagramin puolella!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish