Kuulumisia

RV 41 ja jouluvalmistelut

Täällä sitä mennään jo raskausviikolla 41! Laskettu aika oli siis yli viikko sitten, mutta vielä ei vauvaa näy. Fiilis on ollut ihan hyvä, tavalla tai toisella pian Beben on tultava, joten tässä kohtaa odottelu ei tunnu enää niin pitkältä, nyt puhutaan oikeasti vain päivistä.

Mitään uusia kipuja ei ole ilmestynyt, tosin tämä virtsarakon tökkiminen, jota Bebe on harrastanut jo jonkin aikaa -ilmeisesti päällään, ei ole helpottanut, vaan oli etenkin eilen kohtalaisen tuskaista, mutta siihen auttaa selvästi lepo ja makuuasento. Varasin eilen neuvolan öh, neuvosta, ajan käynnistykseen ja lopputulos on, että tämän viikon perjantaina laitetaan homma käyntiin! Toivoin, ja toivon toki edelleen, että vauva tulisi ilman käynnistystä ennen sitä, mutta toisaalta on myös kiva saada jokin päivä, jolloin viimeistään alkaa tapahtumaan. Vaikka vauva on ollut kaikissa koko-arvioissa aivan keskikokoinen, kuvittelen mielessäni, että kasvatan vatsassani jotain viisikiloista möhkälettä, joten senkin puolesta olisi kiva saada Bebe jo vatsan ulkopuolelle kasvamaan…
Sinänsä en ole valtavan yllättynyt, että Bebellä kestää, sillä Eerikin tapa myöhästellä on suorastaan legendaarinen. Sanoinkin jo kuukausia sitten, että jos vauva tulee äitiinsä, hän saapuu siinä lasketun ajan kohdilla ja mikäli hän tulee isäänsä, voimme odottaa häntä joskus helmikuussa.

Koska tässä kohtaa ei ole juuri mitään tekemistä paitsi odottelua, on pitänyt välillä ihan miettiä jotain puuhaa. Laitoin yksi päivä viime viikolla kaikki joulukoristeet, joten koti on nyt joulukunnossa. Olen vuosikausia vältellyt punaista ja vihreää jouluna(kin?), joten meidän jouluun kuuluvat kultaiset, valkoiset ja hopeiset koristeet ja vuodesta riippuen saatan laittaa myös hieman muita värejä, kuten tänä vuonna.

Havahduin myös järjestelemään nimiäisasioita. Varasimme tilat jo kuukausia sitten, sillä haluamme nimiäiset ennen joulua, mutta vasta nyt tajusin, että kaikki pitää saada valmiiksi jo nyt, jotta saamme kutsut postiin heti vauvan synnyttyä.

Vaikka en usko, että mikään kotikeino synnytystä käynnistää ennen kuin keho on siihen valmis, päätin kuitenkin käydä kokeilemassa vielä portaiden nousua. Ehkä siitä olisi apua vähän aiemmassa vaiheessa ennen kuin vauva on laskeutunut, en tiedä, mutta kiipesin eilen Tuomiokirkon portaat ylös ja alas kymmenen kertaa ja lopputulos oli nolla supistusta, mutta jaloissa sentään tuntuu vähän tänään, eli ei se hukkaan mennyt!

Eilen oli isosiskoni syntymäpäivä (meillä on tosiaan lähes koko suku syntynyt joko marraskuussa tai joulukuun ensimmäisinä päivinä), joten porrastreenini jälkeen lähdin siskoni kanssa Cafe Engeliin aamupalalle (arvostelu aamupalasta täällä) ja sitten kiertelimme kaupungilla muutaman tunnin. Vein siskoni vielä Kämpiin samppanjalle ja sitten menin kotiin lepäilemään muutamaksi tunniksi ennen illan leffailtaa. Meillähän on tiistaisin kavereiden kanssa leffailta parvekkeemme leffateatterissa ja pääsimme eilen aloittamaan Star Warsit! Niitä onkin 12 kappaletta, kun ottaa mukaan myös ei päätarinaan kuuluvat, eli näyttää siltä, että kevääseen asti mennään sillä teemalla ja mikäs siinä, pääsen opettamaan sitten vauvankin heti syntymästään scifin pariin.

Sissin epävirallinen nimipäivä on 19. marraskuuta ja Eerikki antaa minulle yleensä joulukalenterin nimipäivälahjaksi. En ota mitään vastuuta siitä miksi näin on, mutta jotenkin kummasti meillä tuntuu tulevan erilaisia kosmetiikkapurkkeja ovista ja ikkunoista, joten tänä vuonna päätin pyytää jotain muuta kalenteria… Pyysin ja sain sitten Yankee Candlen joulukalenterin lahjaksi ja olen löydöstä tosi innoissani! Halusin jotain, mikä pääsee käyttöön ja koska rakastan kynttilöitä, tämä sopii minulle täydellisesti.

Olisiko se vihdoin tämä viikko, kun meillä on vihdoin vauva?? Pidän teidät ajan tasalla instagramissa ja kerron toki täälläkin, kun Bebe on vihdoin syntynyt!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish