Muut

TOP 9 hääelokuvat

Kuva: youtube

Koska näinä epävarmoina aikoina hääfiilis saattaa olla hieman hukassa, ajattelin kerätä yhteen 10 kivaa hääelokuvaa, ja linkit, mistä ne voi katsoa. Ehkä sillä saa nostettua vähän häätunnelmaa 🙂

No, katsoin niin paljon hääelokuvia tätä listaa varten, että kun yhdeksän suosittelemisen arvoista oli kasassa, oli hääleffakiintiöni täynnä, joten yhdeksään on tyydyttävä!

Muutama huomionarvoinen asia, jonka opin listaa tehdessäni: a) maailmassa on todella paljon huonoja hääelokuvia ja b) ”hääelokuvaksi” voidaan luokitella oikeastaan mikä vaan elokuva, jossa lopussa näkyy 30 sekuntia jonkun häät.

Listaa tehdessäni nämä olivatkin siis kaksi kriteeriäni elokuvia arvostellessa. Listasijaan vaikuttaa kuinka hyvin elokuvassa näkyvät häät tai häitä ja/tai onko teema vahvasti häiden ympärillä. Toinen sijaan vaikuttava asia on muu sisältö, esimerkiksi jos se on luokiteltu komediaksi, sen pitää olla edes ajoittain oikeasti hauska. Monta leffaa jäi pois, koska häitä ei käsitelty juuri lainkaan, tai sitten käsiteltiin, mutta itse elokuva oli piinallista katsottavaa.

9. Morsianten Sota / Bride Wars [Komedia, vuokraa]

Okei, elokuvana ei mitenkään kummoinen, mutta pyörii vahvasti hääteeman ympärillä. Myös erilainen teema, kuin muissa katsomissani hääleffoissa. Tarinassa kaksi ystävää on menossa naimisiin samaan aikaan ja alkavat kisailla keskenään häistään. Kate Hudson ja Anne Hathaway suuri plussa.

BRIDE WARS, from left: Anne Hathaway, Kate Hudson, 2009. TM and ©copyright Fox 2000 Pictures. All rights reserved./Courtesy Everett Collection

8. Mamma Mia! [Komedia, Netflix]

Elokuvan päähenkilö yrittää selvittää kuka hänen isänsä on kolmesta vaihtoehdosta, joten elokuva ei juuri keskity häihin, mistä syystä alhainen listasija. Musikaalina kuitenkin suloinen, voisi katsoa jo pelkän näyttelijäkaartin takia. Tosin, jos ei pidä Abbasta, paras pysyä kaukana.

Kuva: Pappaspost

7. Kreikkalainen naimakauppa / My Big Fat Greek Wedding [Romanttinen komedia, vuokraa]

Elokuvana hauska, kannattaa ehdottomasti katsoa. Hääteema esillä enemmän avioliittoon liittyvien pohdintojen kautta.

Kuva: Amazon

6. Jenny’s Wedding [Draama, Netflix]

En katso usein draamaelokuvia, mutta tämä oli yllättävän toimiva häädraama-komediaksi, miinuksena se, että itse häitä ei näy paljoa. Tarina kertoo siitä, että Jenny on menossa naimisiin tyttöystävänsä kanssa, mikä on vaikeaa hänen hieman vanhoilliselle perheelleen ja heidän ystävilleen. Sen verran paljastan, että loppu on onnellinen 🙂

Kuva: Amazon

5. Morsian karkuteillä / Runaway Bride [Romanttinen komedia, vuokraa]

Ihanat Julia Roberts ja Richard Gere tekevät elokuvasta katsomisen arvoisen. Toinen plussa on se, että elokuvassa näkyy häitä ja paljon. Tarina ei ole uskottavaa nähnytkään, mutta jos se ei haittaa, niin häätunnelmaa kyllä ainakin luo 🙂

Kuva: imdb

4. Kuka sanoo tahdon / My Best Friend’s Wedding [Romanttinen komedia, vuokraa]

Okei, ehkä olen vain Julia Roberts fani, mutta tämäkin piti saada listalle. Elokuva on yksinkertaisesti klassikko, ainoa miinus on, että häitä ei näy kovin paljoa. Myös Cameron Diaz on aivan mahtava.

Kuva: Puutaheinää

3. The Big Wedding [Komedia, Viaplay]

Tämä elokuva yllätti, sillä kyse ei ole erityisen tunnetusta leffasta. Elokuva on hauska, siinä on paljon hyviä näyttelijöitä ja lopussa näkyvät häät ovat itseasiassa oikein kauniit.

Kuva: lightsoverhead

2. Sinkkuelämää / Sex and the City [Romanttinen komedia, vuokraa]

Elokuvana todella onnistunut, paikoittain parempi kuin itse sarja. Vaikka en ollut aiemmin ajatellut sitä hääelokuvana, siinä on niin paljon hääpukuja ja -valmisteluja (hääongelmista puhumattakaan), että sopii listaan erinomaisesti.

Kuva: Hollywoodreporter

1. Hääkuumetta/ 27 Dresses [Romanttinen komedia, vuokraa]

Toinen suosikkini on selvästi Katherine Heigl 🙂 Elokuvassa on runsaasti häitä ja se on hauska ja viihdyttävä – eli kaikkea, mitä hääelokuvalta voi toivoa.

Kuva: fanpop

Ihanaa hääelokuvien täyteistä viikonloppua kaikille!

2 kommenttia

  • Noora

    Yksi aivan mahtava leffa on Ranskalaista häähumua! Oikeasti aivan superhauska ranskalainen komedia, jossa käsitellään eri kulttuureja, ennakkoluuloja ja perheiden yhdistymistä. Suosittelen lämpimästi!

    Sinulla on ihana blogi! Itse valmisten häitä ensi kesään teemalla italialaista häähumua… 😉

    • Sissi

      En ole nähnytkään, googlasin ja ainakin sen perusteella vaikuttaa hyvin lupaavalta 😄👍🏻 Kiitos! Ihana kuulla, että tykkäät! Italialainen teema kuulostaa upealta 😍

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish