Kuulumisia

Työkuulumisia

Olen kirjoitellut viime aikoina sen verran vauvaperhearjesta, että ajattelin vaihteeksi kertoa vähän työkuvioistanikin. Nyt, kun koronatilanne on helpottanut ja tapahtumia järjestetään taas, on jotain mielenkiintoista kerrottavaakin :).

Olin tämän kesän Radio Suomen kutsuvieraana ja siitä tuli ihan ehdottomasti yksi suosikkini tällaisista mediaprojekteista, joissa olen ollut mukana. Jotkut teistä ehkä tietävätkin, että olen ollut mediassa jonkin verran erilaisissa ohjelmissa ja artikkeleissa, mutta tässä ohjelmassa oli aivan ainutlaatuinen konsepti ja innostuin pyynnöstä oitis. Ideana on, että vieras saa kertoa toivomastaan aiheesta elämässään tunnin ajan ja valita aiheeseen sopivat kappaleet. Oli tosi siistiä päästä kertomaan omasta elämästään omin sanoin, jos haluatte kuulla ohjelman, sen löytää täältä.

Myöhemmin elokuussa olin yksi pääpuhujista Turussa järjestettävässä The Shift tapahtumassa. Pääsin puhumaan tosi mielenkiintoisesta aiheesta, avaruuden hyödyntämisestä ilmaston lämpenemisen hidastamiseen ja sen aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseen. Luulen, että monet eivät tiedä kuinka paljon avaruutta hyödynnetään tähänkin tarkoitukseen, ilmaston lämpenemisen tutkimiseen ja hidastamiseen, joten tuntui tärkeältä päästä kertomaan aiheesta. Savon Sanomat kirjoittivat puheeni johdosta minusta jutun, jos tunnukset löytyvät, sen voi lukea täältä, Turun Sanomat lähettivät puheeni livenä nettisivullaan, mutten löytänyt siitä tallennetta.

Keskiviikkona olin mukana Helsingin Sanomien ja Tiedekulman tapahtumassa vastaamassa lasten tiedekysymyksiin. Jännitin sitä etukäteen, koska lapset osaa kysyä super hyviä kysymyksiä ja me tähtitieteilijät(kään) emme tiedä vastausta kaikkeen, totta puhuen, mitä enemmän aiheesta oppii, sen vähemmän kokee tietävänsä 😄 Tilaisuus oli kuitenkin tosi kiva ja rento ja luulen, että vastauksetkin kelpasivat pikku tieteilijöille, sen voi puolestaan katsoa täältä.

Omien töiden, eli väitöskirjan, kanssa hommat etenevät hitaasti. Olen kertonut, että mieheni oli kesän vanhempainvapaalla, mutta minun oli vaikea saada tehtyä töitä kunnolla. Olemme kuitenkin sopineet Eerikin ja äitini kanssa, että nyt kun Eerikki palasi töihin, äiti järjestää minulle vähän työaikaa joka viikolle ja Eerikki viikonlopulle ja talvella Eerikki jää taas vuorostaan joko pariksi kuukaudeksi kotiin, tai osa-aikaiseksi, minkä ajan voin toivottavasti tehdä töitä tehokkaasti. Eerikillähän on vielä varsinaiset isyyslomat vielä käyttämättä, mikä on tosi kiva.

Fiilis on väitöskirjatyön hitaudesta huolimatta tosi hyvä! Luotan, että saan tehtyä sitä jo syksylläkin ja on ihanaa saada taas keskittyä vauva-arkeen. Jordan nukkuu edelleen huonosti, mikä on ainoa miinus, mutta ihmiset kovasti lupailevat, että vauva alkaa nukkumaan paremmin, kun vauvavuosi lähenee loppuaan.

Olen etsinyt meille kaikkea kivaa puuhaa, jotta emme tylsisty kotona ja tällä viikolla alkoi myös uusi harrastus, vauvasirkus. Kirjoittelen pian, että miten se meni!

2 kommenttia

  • Anna

    Olipas mielenkiintoinen tuo Radio Suomen kutsuvierasjuttu. Oot kyllä päässy kokemaan mielettömän hienoja juttuja elämässäs, ja kuka tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ainakin mua tuo inspiroi kovasti ja muistutti siitä, että omien unelmien eteen kannattaa tehdä töitä 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish