Bebe

Vauvan sukupuoli ja 3D –ultra

Kaupallinen yhteistyö: Felicitas Mehiläinen

Jännittäviä uutisia 3D/4D ultrasta! Meillähän vauvan sukupuoli jäi rakenneultran jälkeen vielä pimentoon, sillä vauva piti jalat sen verran tiukasti kiinni, että siinä ei ollut mitään mahdollisuutta tehdä edes valistuneita arvauksia.

Olimme muutenkin halunneet mennä 3D/4D ultraäänitutkimukseen, joten siinä mielessä harmitus ei ollut niin suuri, ajattelimme, että muutama viikko vielä odottelua ja eiköhän asia selviäisi sitten siellä. Niinpä elokuun alussa suuntasimme Felicitas Mehiläisen Helsingin klinikalle katsomaan vauvaa 3D ja 4D kuvissa.

Mikäli konsepti ei ole tuttu, aiheesta voi lukea yksityiskohtaisemmin täältä, mutta lyhyesti kerrottuna, 3D/4D ultrassa pääsee näkemään vauvan kasvonpiirteitä ja toki sitä käytetään myös, ja ennen kaikkea, mikäli halutaan tutkia mahdollisia rakennevikoja tarkemmin. 4D ultralla tarkoitetaan liikkuvaa 3D kuvaa, eli videota. Meillä oli kaikki näyttänyt hyvältä rakenneultrassa, joten ennen kaikkea olimme kiinnostuneita näkemään vauvan kasvot ja selvittämään sukupuolen, mutta toki tiesimme myös, että siellä voisi löytyä jotain, mitä tavallisessa rakenneultrassa ei ollut näkynyt. Onneksi mitään huolestuttavaa ei löytynyt!

Vauvan kasvot ja sukupuoli näkyvät tietenkin vain jos vauvan asento sen sallii, minulla on istukka edessä, joten se näkyy toki kuvissa, mutta minusta kuvista tuli silti oikein kivoja, hänen otsansa vain jää istukan peittoon. Vauvathan tekevät juuri mitä tahtovat ja meidän pikkuinen tuntuu olevan itsepäistä laatua, joten jatkuvasti hän ei ollut missään otollisimmassa asennossa, mutta perinatologi Minna Tikkanen opasti minua asennon vaihtoihin ja vielä pienellä välijumpalla ja muutamalla suklaalla, Bebe saatiin taas vaihtamaan asentoa parempaan.

Mutta sitten jännimpään osioon, eli selvisikö vauvan sukupuoli nyt? Kyllä! Eli, meille on tulossa… poika! Poika?! Täytyy myöntää, että olin kovasti toivonut tyttöä ja olin myös jotenkin onnistunut vakuuttamaan itseni siitä, että meille tyttö on myös tulossa. Kirjoittelen aiheesta ehkä oman postauksen vielä, mutta sanotaan lyhyesti näin, että meni pari päivää sulatella asiaa ja hyväksyä se, mutta kun sen oli saanut tehtyä, nyt jo tuntuu, ettei siellä kukaan muu voisikaan olla.

Asian hyväksymiseen auttoi paljon se, että saimme 3D ultrasta valokuvia vauvasta mukaamme ja meillä oli jo tiedossa vauvan nimi molemmille sukupuolille. Katselin sitten kuvia hänestä ja aloin käyttämään hänen nimeään ja sillä tavoin hän alkoi tuntumaan meidän perheenjäseneltä. Olimme ajatelleet, että olisi kiva nähdä vauvan kasvot ihan vain uteliaisuudesta, mutta kuvista olikin lopulta yllättävän suuri apu.

Ultraäänikuvat Beben kasvoista olivatkin aivan ihania ja meille tämä kokemus oli ehdottomasti sen arvoinen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish