Sormus

Vihkisormukset ovat saapuneet!

Kuten mainitsin, kun kerroin hääbudjetistamme, päädyimme ostamaan kolmiosaisen sormukseni molemmat kaksi vihkiosaa nyt. Alkuperäinen suunnitelma oli ostaa toinen nyt ja toinen joskus muutaman vuoden päästä. Syy tälle oli luonnollisesti se, että häät jo itsessään tulevat aika kalliiksi, joten jossain täytyy säästääkin. Sitten kävikin niin, että saimme sormuksille alennuksen ostaessa molemmat, joten päätimme kuitenkin hankkia molemmat nyt.
Ja nyt sormukset ovat saapuneet ja ovat kyllä todella kauniit! Kihlasormukseni on Olli Johan Lindroosin Kide-sormus ja siihen hankimme Lumi-syleilijät, eli kaksi sormusta tämän keskellä sijaitsevan kihlasormuksen ympärille. Kaikki sormukset ovat ruusukultaa. Mietin todella pitkään, että haluanko valko- vai ruusukultaiset sormukset, kuten kerroin aiemmin, ja lopulta päädyin ruusukultaan. Onhan se hauskaa olla vähän erilainenkin 😀

Eerikki kysyi jo jokunen vuosi sitten, että jos aika tulee, niin millaisen sormuksen haluaisin. Näin jossain kuvan tästä Kide-sormuksesta ja laitoin sen Eerikille, että tuollainen 😀 En tiennyt silloin, että OJL:n sormuksiin on kaikkiin suunniteltu tällaiset kaksiosaiset vihkisormukset, eli ”syleilijät”, se selvisi vasta, kun olin jo saanut kihlasormukseni. Toki kihlasormuksen pariksi olisi ihan simppeleitäkin sormuksia, myös OJL:llä, mutta täytyy myöntää, että ihastuin näihin, kun näin ne.

Sitten niitä kuvia!

Sormusten kuvaaminen on muuten todella hankalaa. Asiaa ei varmasti auta, että on vasenkätinen ja yrittää kuvata vasenta kättään 😀 Yritin ottaa taiteellisia kuvia, joissa räpellän jotain kukkasta tms., mutta eihän siitä mitään tullut, kun kameraa heiluu oikeassa kädessä ja taustalla näkyy aina joku tyynykasa tai roskapussi… Näillä siis mennään.

Seuraavia ajatuksia on herännyt sormusten saavuttua.

Pelkäsin, että kolmen sormuksen kombo on pyörivä katastrofi, sillä kihlasormukseni pyörii helposti sormessa, etenkin viileällä säällä ja suihkussa. Nämä kaksi vihkisormusta ovat kuitenkin eri mallisia kuin kihlasormus ja fiksusti tehty sellaisiksi, että ne pitävät koko paketin koossa. En ole käyttänyt niitä vielä ulkona tai muualla, sillä otan ne tietenkin vasta vihkimisen jälkeen käyttöön, mutta tuntuu siltä, että ne itseasiassa auttavat kihlasormusta pysymään paikallaan, mikä on mahtavaa.

Toinen huomio on se, että nämä ovat hieman eri sävyiset kuin kihlasormus. Sävyeroa ei pysty huomaamaan, kun ne ovat sormessa kaikki yhdessä, mutta erikseen sen voi tarkkana huomata. Tykkään tästä sävystä itseasiassa ehkä jopa enemmän. En tiedä mitä siitä veloitettaisiin, että kihlasormus sävytettäisiin täysin saman sävyiseksi. Kyseessä on kyllä niin pieni ero, että ehkä tämä menee taas sinne pilkun viilaamisen puolelle…

Kolmas pohdinta on se, että miten tällaiset annetaan vihkiseremoniassa? Antaako Eerikki minulle kaikki kolme sormusta? Voin nähdä sen silmissäni, kun Eerikki yrittää huomiosta kiusaantuneena puoli tuntia survoa kolmea sormusta peräjälkeen hikisillä käsillään minun helteessä turvonneisiin nakkeihini sadan ihmisen tuijottaessa. Se olisi ehkä vieraille hauska ohjelmanumero, mutta luulen, että panostamme laadukkaampaan viihteeseen.
Toinen vaihtoehto on, että minulla on jo kihlasormus sormessa, ja Eerikille jää sitten kaksi sormusta sullottavaksi kihlasormuksen perään seremoniassa. Viimeinen vaihtoehto on, että Eerikki antaa vain toisen sormuksen ja toinen on minulla jo sormessa tai keksimme sille jonkin hauskan luovutusseremonian, missä Eerikki alkaa kyllä olla jo aika mestari.

Jos jollakin on ehdotuksia, että kuinka monta sormusta sulhasparka saa sullottavaksi, niitä otetaan oikein mielellään vastaan :).

Aurinkoista viikon jatkoa!

2 kommenttia

 • Nimetön

  Miten annoitte sormukset? Minusta luonnollisinta olisi, että kolmas sormus on huomenlahja.

  Menestystä astronauttivalintaan!

  • Sissi

   Me tehtiin sitten niin, että laitoin ensimmäisen sormuksen ja kihlasormuksen sormeen hääpäivän aamuna ja Eerikki antoi sitten kolmannen seremoniassa vihkisormuksena, mutta tuo huomenlahjaideahan on tosi hyvä myös!
   Kiitos paljon! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish