Päivä kanssani

Viikko kanssani: Maanantai

Olen jo pitkään halunnut tehdä tällaisen postaussarjan, jossa kerron yhden viikon ajan jokaisesta päivästäni, mutta aina kun aloitan sen, viikolla tapahtuu jotain odottamatonta ja sitten ajattelen, että ei tämä ole kovin tyypillinen viikko meille, kokeilen ensi viikolla ja niin se aina jää. Nyt päätin, että teen tämän, tuli mitä tuli. Odotan jännityksellä, että kuinka tyypillinen viikko tästä nyt tulee.

6.40 Koska olen tottunut heräämään Jordanin kanssa aikaisin, herään yleensä aikaisin (jopa ennen Jordania), vaikka olisikin Eerikin yö- ja aamuvuoro, kuten nyt. Tänään heräsin vatsakipuun, mikä ei ole koskaan paras herättäjä.

7.55 Jordan herää ja koska Eerikki on vielä unessa, käyn hakemassa Jordanin ja vaihdan vaipan niin Eerikki saa heräillä hetken. Pikkuinen odottaa minua seisten sängyssä yksi tutti suussa ja kaksi kädessä hytkyen tyytyväisenä hiukset pörrössä valkoisessa pyjamassaan -aivan mielettömän suloinen näky.

9.00 Jaamme nykyään Jordanin hoidon niin, että maanantain ja tiistain Eerikki on kotona hänen kanssaan ja keskiviikosta perjantaihin minä olen, tänään oli siis minun työpäiväni. Teen työkseni väitöskirjaa ja teen sitä kotona kahdestakin syystä. Ensinnäkin haluan olla lähellä Jordania ja tällä tavoin näen häntä pitkin päivää vaikka olenkin töissä, voin ottaa pieniä taukoja jolloin halimme ja leikimme, voimme syödä yhdessä ja niin edespäin. Toisekseen, minä keskityn parhaiten kotona. Tänään minun piti kuitenkin lähteä heti aamusta poliisiasemalle uusimaan passia ja koska aikoja on super vaikea saada, lähdin sinne jonottamaan. Otin läppärini mukaan ja valmistauduin monen tunnin odotteluun.

9.20-10.20 Sain tehtyä töitä hyvin siinä odotellessani ja odotusaikakin oli lopulta tosi lyhyt. Suunnilleen 50 minuutin odottelun jälkeen oli minun vuoroni ja olin ulkona ennenkuin tunti oli tullut täyteen. Suuntasin siitä Triplaan ja päätin jäädä hetkeksi katselemaan kauppoja, sillä en ole koskaan käynyt siellä ihan sitä varten. Sovimme Eerikin kanssa, että menemme yhdessä lounaalle, joten niinpä matkustin takaisin punavuoreen ja treffasimme South Park ravintolassa Koffin puistossa.

11.30-12.45 Eerikin työkaveri sattui lounaspaikkaan samaan aikaan ja kutsuimme hänet liittymään seuraamme. Jordan oli aivan erityisen otettu uudesta jäsenestä lounasseurueeseensa ja yritti hurmata hänet koko ruokailun ajan. Söin lounaaksi turskaa ja ehkä neljä lautasellista salaattia(?), turska oli ihan ok, mutta salaattipöytä oli ehdottomasti parasta lounaalla tänään. Lounaan jälkeen suuntasin takaisin kotiin töiden pariin.

16.30 Pistin työpäivän pakettiin. Meillä on Eerikin kanssa molemmilla yksi vapaailta viikossa, jolloin on vapaa vauvavastuista ja saa ihan omaa aikaa. Aina saa kyllä muutenkin vapaata jos haluaa mennä tekemään jotain, mutta tuo on joka viikko valmiiksi kalenterissa, jotta molemmat saa varmasti myös omaa aikaa. Usein me vietämme ne ihan kotona, pelaten videopelejä tai katsoen sarjoja. Maanantai on yleensä Eerikin vapaailta, kuten tälläkin viikolla, joten päätin lähteä Jordanin kanssa vauvauintiin.

17.30-18.00 Meillä jäi syksyllä uinti usein välistä kun Jordanilla oli flunssaa, joten meillä on paljon korvauskertoja. Käytin yhden sellaisen ja lähdimme Hakaniemeen uimatunnille. Uinnissa oli tänään kuvaaja paikalla, joten saamme pian taas ihania uintikuvia, viime syksyn kuvista tuli tosi suloisia ainakin.

18.45-19.30 Lähdimme uinnista takaisin kohti keskustaa ja kävimme apteekissa. Olin luvannut hakea lelutyökalupakin, jonka olin ostanut erään facebookin ryhmän kautta parin kadun päästä kodistamme, joten suuntasimme vielä sinne ennen kotiin pääsyä. Jordan tykkää ihmetellä työkaluja ja tulee aina mielellään auttamaan, kun kokoan jotain, joten olin jo pitkään halunnut ostaa hänelle oman työkalupakin. Kun näin myynnissä ihanan puisen vaaleanpunaisen työkalupakin, tiesin, että on tuo meille. Se oli täysin käyttämätön ja vielä paketissa, joten olin oikein tyytyväinen löytööni.

19.30 Kun olimme päässeet takaisin keskustaan oli alkanut pyryttää lunta, mitä minä rakastan. Vesi, räntä, lumi -fanitan kaikkia. Olin kuitenkin vähän kylmissäni, sillä sää oli muuttunut paljon kylmemmäksi siitä, kun lähdimme ja oli ihanaa päästä lämpimään kotiin. Jordan alkoi heti leikkiä uudella työkalupakillaan ja minä pääsin vihdoin syömään.

20.30-21.05 Tänään iltapottaan ei tullut mitään ja hampaiden pesukaan ei innostanut yhtä paljon kuin yleensä, mutta saatiin iltatoimet tehtyä ja iltasadun kautta käytiin nukutukseen. Myös Jordanilla on ollut masu vähän kipeä edelleen (olimme viikko sitten vatsataudissa), joten nukahtaminen vei taas hetken, mutta siinä 21.05 unihiekka vei vihdoin voiton.

21.15-22.00 Täällä kömmittiin samantien sänkyyn blogia kirjoittamaan.

23.00 Unen saannissa kesti, mutta nukahdin lopulta siinä klo 23.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish