Päivä kanssani

Viikko kanssani: Perjantai

1.20 Herään siihen, kun Jordan itkee. Käyn antamassa tutin ja laitan peiton takaisin hänen päälleen. Palaan sänkyyn.

1.25-3.30 Jordan itkee uudelleen. Nostan hänet syliini ja annan vähän vettä, mutta mikään ei tunnu auttavan. Hän ei vaikuta tuskaiselta, ei vain saa unta. Epäilen, että ongelma on vatsa, jonka kanssa on ollut ongelmia vatsataudin jälkeen. Yritän nukuttaa häntä sekä omaan sänkyyn, että syliini, mutta parhaimmillaan hän nuokahtaa hetkeksi ja herää heti. Mitä pidemmälle yö menee, sitä ärsyyntyneemäksi hän alkaa käydä, ihan ymmärrettävästi toki. Minulla on jatkuvasti hirveä nälkä, joten käyn aina välillä hakemassa pikkuisen snackin ja menen takaisin nukuttamaan.

3.30 Jos alkuun Jordan yritti rauhallisesti saada unta, nyt hän alkaa olla jo aika itkuinen ja Eerikki herää. Eerikki ehdottaa, että annamme Panadolia. Minusta ei tunnu, että häneen sattuu, mutta tässä kohtaa se on oikein hyvä idea, kannattaa tietenkin kokeilla. Annamme Panadolia.

3.40 Jordan ei näytä mitään merkkejä nukahtamisesta, nyt hän haluaisi olohuoneeseen leikkimään ja suuttuu kun ei pääse. Hän myös suuttuu, jos minä lähden pois huoneesta. Olen miettinyt jo hetken, että minun pitäisi ehkä perua huominen joogatunti. Minulla on siitä tosi huono omatunto, mutta sitten ajattelen asiaa niin, että kyseessä on hyväntekeväisyys, tarkoitus on tehdä ihmisille kivoja asioita. Tuskin kukaan siis haluaisi minunkaan laittavan omaa jaksamista niin rajoille vetämällä tunti näin uupuneena ja niin laitan viestiä, että joudun perumaan tunnin. Annamme Jordanille hedelmäsmoothien sillä epäilemme, että kaikki tämä valvominen ja itkeminen on saattanut tehdä hänet nälkäiseksikin.

4.40-5.20 Eerikki onnistuu vihdoin saamaan Jordanin nukahtamaan ja on ansainnut hienon voitontanssinsa. Kumpikaan meistä ei saa heti unta, nukahdamme molemmat joskus viiden jälkeen.

8.40 Jordan ääntelee huoneesaan ja herään olettaen, että hän haluaa nousta. Äänet kuitenkin lakkaavat. Normaalisti hän olisi jo herännyt tähän aikaan, mutta tuollaisen yön jälkeen en osaa yhtään arvata, milloin hän tulee heräämään. Minä en saa kuitenkaan enää unta.

9.40 Jordan herää vihdoinkin. Olen ihan väsynyt ja Eerikki myös, joten haen hänet viereemme sänkyyn ja laitan eläindokumentin televisioon pyörimään, hänestä on kiva katsoa niitä ja sanoa jokaisesta söpöstä eläimestä ”aaaaaaw”.

10.20 Siirrymme vasta nyt aamupalalle. Jordan on hyvällä tuulella, mutta äiti ja isi yrittää vielä saada silmiään auki.

11.10 Saavumme läheisen kirkon perhekerhoon. Käymme siellä nykyään joka perjantai, vaikka aluksi en ollut varma, että kehtaanko käydä siellä kun emme kuulu kirkkoon, mutta onneksi se ei kuulemma haittaa. Siellä käy pitkälti aina samat ihmiset, niin oli hauska nähdä taas tuttuja ja jutella niitä näitä samalla, kun Jordan pääsee leikkimään kerhon leluilla.


12.30 Käymme kotona syömässä, mutta sitten huomaan, että Jordan näyttää niin väsyneeltä, että on aika viedä hänet unille. Olin ajatellut, että päiväunet myöhästyisivät kun hän heräsi niin myöhään, mutta selvästi hän pitää silti kiinni rutiineistaan.

13.00-14.45 Lyhyen kävelyn jälkeen Jordan nukahtaa ja vien hänet rattaissa parvekkeelle nukkumaan. Kun Jordan nukkuu, minä lepäilen.

14.45 Jordan herää juuri kun olen alkamassa syömään, joten syömmekin yhdessä. Yritän keksiä jotain kivaa tekemistä ja menemme kylpyyn. Sitten leikimme palloilla ja palapelillä ja kuuntelemme, kyllä, arvasit sen: Cha cha cha kappaletta.

18.00 Eerikki tulee vihdoin kotiin. Hän lähtee Jordanin kanssa puistoon ja kauppaan ja minä alan kirjoittamaan blogia. Olin suunnitellut järjestäväni Eerikille vähän omaa aikaa perjantai-iltaan, kun hänellä meni maanantainkin vapaa töiden tekoon, mutta olen niin väsynyt, että en vain pysty. Onneksi Eerikki on lähes koko ensi viikon työmatkalla Sveitsissä koulutuksessa, missä on myös kivaa iltaohjelmaa ja hän käy samalla reissulla Alpeillakin, niin hän pääsee sitten ensi viikolla vähän vapaalle 💕.

20.00-20.30 Suoritamme iltarutiinit yhdessä ja Eerikki nukuttaa Jordanin.

20.30 – 21.30 Aloin katsomaan Lucifer-sarjaa Netflixistä, kun Jordan oli päiväunilla ja katsomme sitä hetken Eerikin kanssa. Sarja on ihan ok, ei nyt mikään erityinen, mutta sopivaa aivotonta viihdettä tällaiseen päivään. Vuorossa on Eerikin yö, joten laitan korvatulpat korviin ja käyn nukkumaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish